reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

A teraz wam zdradze, niestety pozno, ale lepiej pozno niz wcale, ze w srode bylam na becie, ale pozniej ze znajomymi sobie wyjechalismy nad wode na spontanie i wyniki odebralam dopiero dzisiaj. Robilam w innym laboratorium niz ostatnio, ale to przypadek. W 4tc+5dc wyszlo mi 1957 mlU/ml. Normy 4 tydzien 9,5-750, 5 tydzien 217-7138.
Wiec chyba dobra wyszla?
Bardzo chcialam wam powiedziec, ze poszlam na bete, ale pozniej okazalo sie, ze nie odbiore wynikow, wiec sie wstrzymalam, po co macie czekac na wynik, juz ja wczoraj czekalam na wynik Ewy, ktora jednak nie pojawila sie z wiesciami, wiec wiem jak to jest. To bywa denerwujace jak sie czeka w napieciu nawet na czyjs wynik ;). Ja tak mam przynajmniej.
Nadal sie dziwie, ze nie mam objawow przy takiej becie. To nie jest pierwsza ciaza i wiem wiele w tym temacie. Moga byc objawy, ale nie musza. Ja sie czuje swietnie! I to jest dla mnie podejrzane :laugh2:. Kto zrozumie kobiete? :rofl2:

reklama
Czesc kobitki. Witam nowe mamuski. Wczoraj nie mialam jak napisac bo przesunieto mi wizyte z dzisiaj. Takze kochane pecherzyk jest, ciaza jest, narazie serduszka brak za tydzie nast wizyta. Wszystko prawidlowi termin okolo 1-2 kwietnia. Ale to sie jeszcze moze kilka razy zmienic[emoji846]
@Dżasta :) kurcze szkoda trzymam kciuki za nast cykl.
Co do mam ktore w pracy odpoczywaja od dzieci.... Tylko raz tak mialam przez chwile. Dopoki u corki nie zdiagnozowali padaczki. Teraz po latach w zyciu bym nie pomyslala ze chce od niej odpoczac. Pierwsze miesiace byly wiecznym strachem teraz od od 6 lat na szczescie opanowalismy farmakologicznie napady które byly nawet 3 razy w tygodniu. Teraz po pracy czesto jezdzimy na basen albo do kina wieczorem spacery z psiakiem rozmawiamy smiejemy sie, wyglupiamy. I bardzo chcialabym nie pracowac i modle sie ze na nast wizycie moja gin da mi zwolnienie. I mam gdzies co inni pomysla, haruje ciezko i mam juz dosc, moglabym lenic sie cale 8msc.
Aaa noi juz za tydzien jak wszystko bedzie ok zakladana bedzie karta ciazy[emoji39][emoji846]
A na koniec dzisiaj mam wolne z racji ze mialam miec dzisiaj wizyte wiec obijam sie do woli caly weekend. Mąż jedzie z kumplami na ryby a ja z corka mamy plan na seans nocny z horrorami i popcornem. Nie wiem jak dam rade bo moglabym spac 24/24

Ostatnia edycja:
W ogóle nie smarowałam i zero roztępów. Moja mama po 3 ciążach też nie ma. A niestety moje koleżanki smarowały i mają. Także nie bardzo w to wierzę.

Ja jestem z maja. Ostrzegam, jak byk to strasznie uparty :D

Ja prawie nie mam rozstepow na brzuchu, jeden taki 3 cm tylko, a smarowalam w kratke w pierwszej ciazy, w drugiej prawie wcale. Po porodzie szybko mi piersi urosly i na piersiach mam troche wiecej, ale to mi nie przeszkadza, nago nie chodze przeciez.

A ja właśnie patrzę tak jak mi aplikacja pokazuje czyli mam 4t2d czyli jestem w 5 tygodniu. Bo cztery tygodnie są już za mną i lecą mi dwa dni już z piątego tygodnia. Ale zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie u gina, jak on to będzie liczył.

@delicious piekna beta. Ciesz ie ze tak dobrze sie czujesz [emoji846]Jeszcze moze przyjsc ciezki okres dopiero sie rozkreca wszystko[emoji39] Ale gratuluje.
Dziękuję :D.
Wiem, że może się dopiero zacząć. Ale ja bym nawet chciałam mieć jakieś objawy, byłabym pewniejsza. W pierwszej nie dolegało mi nic, w drugiej czasami mdłości. W obu ciążach straciłam apetyt na wiele rzeczy, które lubiłam. Musiałam je odstawić na czas ciąży. W obecnej dzisiaj miałam ochotę na jabłko na śniadanie. Myślę, że to z upału może. Bo suche jedzenie mi nie podchodzi. Nie mam wcale ochoty na słodkie.

reklama
Do góry