reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witajcie dziewczyny.... Gorąco jak diabli, zaraz się rozpłynę, a mam dziś kilka załatwien i już w busie siedzę. Jestem na chwilowych wakacjach u siostry więc dzieciaki zostały z nią (mam nadzieję że ciotka przeżyje najazd obcej cywilizacji :)
Na razie przetrawiam wiadomość o ciąży... Była planowana ale nie teraz :) fakt że próbowaliśmy od 2 mies ale teraz miała być przerwa od starań... I masz!
Jeeezu jak ja dam radę z 3??

Co do roztępów to niestety już geny.
Głęboko wierzę że i przy 3 ciążymnie to ominie:) a brzuch zwłaszcza w tej ostatniej miałam meeeeega wielki chłop 4 kg ważył :) brzuch bez śladu rozstępu, tylko taki mniej jedrny.. No ale cóż. Odprawię trzecim dzidziusiem i będę miała się czym tłumaczyć :) na tym koniec!
Ktoras z was ma już więcej niż 1 dziecko?
PS. Któraś na pewno ale nicku nie zapamiętałam... Sorki :)

Życzę wam udanego dnia w chłodzie :) postaram się jeszcze zajrzeć :)

reklama
Może musisz tam zmienić długość cyklu. Jest taka możliwość. Bo ona liczy chyba na początku 28 dniowe cykle. Ja sobie zmieniłam na 29.
Niestety nie działa.
Ustawiłam 30.06. i 23 dniowe cykle. To wyszło mi że dziś jest 40 dzień ciąży! Ciekawe skąd! :realmad: Licząc na piechotę dziś jest 35 dzień.

Witajcie dziewczyny.... Gorąco jak diabli, zaraz się rozpłynę, a mam dziś kilka załatwien i już w busie siedzę. Jestem na chwilowych wakacjach u siostry więc dzieciaki zostały z nią (mam nadzieję że ciotka przeżyje najazd obcej cywilizacji :)
Na razie przetrawiam wiadomość o ciąży... Była planowana ale nie teraz :) fakt że próbowaliśmy od 2 mies ale teraz miała być przerwa od starań... I masz!
Jeeezu jak ja dam radę z 3??

Głęboko wierzę że i przy 3 ciążymnie to ominie:) a brzuch zwłaszcza w tej ostatniej miałam meeeeega wielki chłop 4 kg ważył :) brzuch bez śladu rozstępu, tylko taki mniej jedrny.. No ale cóż. Odprawię trzecim dzidziusiem i będę miała się czym tłumaczyć :) na tym koniec!
Ktoras z was ma już więcej niż 1 dziecko?
PS. Któraś na pewno ale nicku nie zapamiętałam... Sorki :)

Życzę wam udanego dnia w chłodzie :) postaram się jeszcze zajrzeć :)
Ja mam dwie córki.

Ja polecam Preglife, bo to aplikacja która posiada bardzo dużo informacji, dokładnie pokazuje tygodnie ciąży, można do niej wprowadzić imię męża, inne dzieci. Ona potem pokazuje np informacje ważne dla mężczyzny. Można sobie prowadzić wykresy z wagą płodu. Oj rożne rożne rzeczy! Są tam też artykuły.

Powodzenia! Może jakąś fotkę dostaniesz?

Kurcze... szkoda [emoji20] ale tak jak mówisz, kupicie żel i od razu po @ do roboty. Najlepiej co dwa dni, żeby też plemniki były dobrej jakości. My tak się wstrzeliliśmy. I trzymamy z całych sił kciuki, żeby usłyszeć za miesiąc o Twojej ciąży!!

No niestety dużo zależy od genów, ale zawsze jakoś można lepiej przygotować skórę. W poprzedniej ciąży smarowałam się na początku Bio-oilem, tołpą, zwykłą oliwką i jeszcze różnymi innymi balsamami dla kobiet w ciąży. Nie miałam wtedy za dużo pieniędzy na najlepsze kosmetyki, ale i tak dobrze, że się smarowałam. Do 9 miesiąca nie miałam rozstępów, pojawiły się w ostatnich dwóch tygodniach, a jeszcze moja córka postanowiła przyjść na świat po terminie. So tego była naprawdę duża bo ważyła 4390! Z tego względu brzuch też nie był mały. Tak czy siak rozstępy mam, ale nie są jeszcze tak paskudne, że miałabym się z nimi źle czuć.
Brzuch smarowałam, ale nie przyłożyłam się do piersi i one także ucierpiały i to sporo.

Tak więc dziewczyny- smarujemy brzuch najcześciej, ale przykładamy się też do tego, aby codziennie smarować też piersi, ewentualnie uda. No i oczywiście nie sam brzuszek tylko także boki, aż do pleców, bo wielki belly obciąża skórę, ciągnąc ją od pleców również. [emoji854][emoji854]
My też mamy rocznicę w maju [emoji39] i też sobie mówiłam, że jak się nie uda to może będzie prezent majowy Haha
Dziękuję kochana :D
Najwyżej będę majóweczką właśnie z prezentem rocznicowym hehe o fajnie, tez majowi jesteście [emoji4]

Czesc kobitki. Witam nowe mamuski. Wczoraj nie mialam jak napisac bo przesunieto mi wizyte z dzisiaj. Takze kochane pecherzyk jest, ciaza jest, narazie serduszka brak za tydzie nast wizyta. Wszystko prawidlowi termin okolo 1-2 kwietnia. Ale to sie jeszcze moze kilka razy zmienic[emoji846]
@Dżasta :) kurcze szkoda trzymam kciuki za nast cykl.
Co do mam ktore w pracy odpoczywaja od dzieci.... Tylko raz tak mialam przez chwile. Dopoki u corki nie zdiagnozowali padaczki. Teraz po latach w zyciu bym nie pomyslala ze chce od niej odpoczac. Pierwsze miesiace byly wiecznym strachem teraz od od 6 lat na szczescie opanowalismy farmakologicznie napady które byly nawet 3 razy w tygodniu. Teraz po pracy czesto jezdzimy na basen albo do kina wieczorem spacery z psiakiem rozmawiamy smiejemy sie, wyglupiamy. I bardzo chcialabym nie pracowac i modle sie ze na nast wizycie moja gin da mi zwolnienie. I mam gdzies co inni pomysla, haruje ciezko i mam juz dosc, moglabym lenic sie cale 8msc.
Aaa noi juz za tydzien jak wszystko bedzie ok zakladana bedzie karta ciazy[emoji39][emoji846]
A na koniec dzisiaj mam wolne z racji ze mialam miec dzisiaj wizyte wiec obijam sie do woli caly weekend. Mąż jedzie z kumplami na ryby a ja z corka mamy plan na seans nocny z horrorami i popcornem. Nie wiem jak dam rade bo moglabym spac 24/24
Dziękuję ;) moze tym razem się poszczęści [emoji5] przy Waszym wsparciu myślę, ze powinno mi dopisać :)

W ogóle nie smarowałam i zero roztępów. Moja mama po 3 ciążach też nie ma. A niestety moje koleżanki smarowały i mają. Także nie bardzo w to wierzę.

Ja jestem z maja. Ostrzegam, jak byk to strasznie uparty :D
Hehe wiem , bo mój narzeczony jest bykiem [emoji14] no ale moze to i dobrze, przynajmniej poradzi sobie w życiu [emoji3]

Dżasta @ przyszła to i pójdzie wkrótce (oby szybko i na dobre), przed wami nowe starania wkrótce, mam nadzieję, że owocne.
Tez mam taka nadzieję [emoji16] kupimy żel i zobaczymy jak działa [emoji4] bo na ślub muszę iść bez okresu a niestety wg kalendarza przypada na czas ślubu i wesela :/

Dziękuję :D.
Wiem, że może się dopiero zacząć. Ale ja bym nawet chciałam mieć jakieś objawy, byłabym pewniejsza. W pierwszej nie dolegało mi nic, w drugiej czasami mdłości. W obu ciążach straciłam apetyt na wiele rzeczy, które lubiłam. Musiałam je odstawić na czas ciąży. W obecnej dzisiaj miałam ochotę na jabłko na śniadanie. Myślę, że to z upału może. Bo suche jedzenie mi nie podchodzi. Nie mam wcale ochoty na słodkie.
O to moze bd synek, bo podobno jak na słone to chłopczyk a na słodkie dziewczynka ;)

@Dżasta działajcie i przede wszystkim nie zrazaj sie.niepowodzeniem ;)
Mi dziewczyny na razie testy wychodza negatywne, albo z jakims ledwo dostrzegalnym cieniem. Sikne jeszcze w ndz albo pon.
Dzisiaj piatek piateczek piatunio :) :)
Staram się nie przejmować, ale czasem przechodzi przez myśl, ze jest cos nie tak z czymś i tak rozmyślam sobie . No ale nie ma co myśleć ,trzeba działać [emoji3] czekam na koniec @ i działamy, zakupie żel dokupie kwas foliowy bo mi się kończy i dalej działamy [emoji9]

reklama
@delicious w preglife masz tam w ustawieniach 'moja ciaza' później 'termin porodu' i długość cyklu menstruacyjnych. Tam wpisujesz jakie masz i będzie ok:) a ciąża + wychodzi mi tak samo jak w preglife bez zmieniania czego kolejek:) może tą apka czerpie informacje zapisane w innych apkach:)
@Dżasta :) powodzenia!! Życzę owocnych starań:)
Dziękuję [emoji9]

Do góry