reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Nie mam tak. Kurcze ja nic nie mam.... Dobrze ze ide na usg 10 sierpnia. Moze jakas fasolke bedzie widac. Bo czasem sie zastanawiam, czy ja jestem w tej ciazy czy nie....
Wiem, ze objawy moga sie pojawic pozniej, sama o tym czesto pisalam. U niektorych przelomowy jest 7 tydzien. Ale i tak mysle czy wszystko jest ok...
Kazda z was jakies objawy ma.

Ja w ostatniej ciąży nie miałam ŻADNYCH objawów, a ciąża przebiegała prawidłowo.
Teraz w sumie też nic, tylko częściej chodzę sikać.

reklama
Nim zaczne prace wypowiem sie i ja. Corke szczepilam tylko podst szczepionkami. Nigdy nic dodatkowego. rocznik 2005 dostal za darmo hpv i zrezygnowalam. Znajome mamy podniecaly sie jakby conajmniej totka wygraly. Ja mam inne zdanie. Szczepienia zawsze przeciagam jak najdluzej. Kiedys nawet 2 msc, ale wojna byla pozniej w przychodni hehehe. Nie wstydze sie tego, swiadomie to robie i bede robic rowniez z tym maluszkiem. Dawniej ludzie szczepili bo tak trzeba a teraz jestesmy bardziej swiadomi, mamy dostep do szerszego przekazu, publikacji. Chcialabym zebysmy doczekali czasow gdzie szczepionki nie sa obowiazkowe i kazdy decydowal sam o swoim dziecku. Bez narzuconych odgornie kanonow.

A ile płacicie za usg w 11-13 tyg? U mnie lekarz, do którego chodziłam, oczadział. Za to pierwsze zapłaciłam 200 zł, a za to w okolicy 20 tyg już podniósł cennik i 250! A teraz to już podobno 280. Idzie z tymi podwyżkami, jak burza. I to chyba tylko dlatego, że jest w mojej okolicy bardzo cenionym specjalistą i tak sobie ceny co jakiś czas podwyższa. Ja pappa nie robiłam,moja gin mi wytłumaczyła o co chodzi i czy chce, ale dla niej to tylko statystyki i jakoś w100% nie jest przekonana
U mnie za wszystko bierze 150 zł

No too wesolutko miałaś wczoraj :D super , że taka radość od wszystkich była ;)
A córcia udana, w ogóle te dzieci czasami jak dobiorą sobie słowa to nie wiadomo co powiedzieć hehe :p I piękne imię dałaś córce - tak mi się podoba "Polcia" - dałabym tak córce na imię, ale znając moje szczęści będę miała syna tak jak mi wywróżyli z pierścionka i będę miała problem z imieniem :p

Kochana, ja to właśnie jestem w takiej sytuacji jak Ty byłaś niedawno , czyli boli mnie brzuch jak na @ i pewnie ją dostane, tak coś czuję, że nic nie wyszło tam - nie mam jakichś specjalnych, zadziwiających objawów i jakiś dziwny śluz jest taki szarawy jakby jak teraz rano byłam w łazience, więc muszę być przygotowana na każdą ewentualność i zabezpieczyć się dodatkową bielizną i podpaskami. Czekam na rozwój wydarzeń :yes:

Tak właściwie to córka ma na imię Apolonia [emoji4]

Ja cały czas mam śluz taki kremowy, biały, ale wlasnie wczoraj jak mnie bolał brzuch na @ to miałam taki zielonkawy wręcz. I chodziłam za każdym razem do łazienki z przekonaniem, że pewnie za chwilę śluz się podbarwi krwią i nic z tego nie będzie.

Dziś rano zrobiłam test i powiem Wam, że wcale mocniejsza kreseczka nie była, a może nawet delikatniejsza. Ale najważniejsze, że jest!
A piersi bolą mnie tak dosyć mocno, nawet jak się na boku położyłam do spania to mi już sprawiały duży dyskomfort. W pierwszej ciąży chyba aż tak nie miałam. Teraz to sobie wszystko z dnia na dzień zapisuję i polecam dziewczynom, które są pierwszy raz w ciąży, aby sobie takie notatki robiły, to będziecie miały porównanie w drugiej ciąży od razu [emoji6] ja nawet nie pamietam kiedy w pierwszej ciąży robiłam test. Choć wydaje mi się, że też jakos w terminie spodziewanej @. I pamietam, że wtedy kreseczka pojawiła się od razu i wyraźna. Może dlatego bo dziewczynka. A teraz może bedzie chłopak? [emoji16][emoji16]

Kochana ja też bym chciała, ale czy będą to nie wiem :( brzuch mnie pobolewa jak na @ i póki jej nie ma jest nadzieja, wiem - ale jakichś specjalnych objawów nie mam, więc nie wiem czy coś tam się wydarzyło :/
Dżasta który masz dzień cyklu? Nie rozumiem dlaczego czekasz do 4 sierpnia, jak pisałaś, że masz 27,28,29 dniowe, dobrze kojarzę?
JUŻ CZAS! :tak:
Właśnie masz objawy, bo ból na @ to ciążę może oznaczać. Jakiś dziwny inny niż zwykle śluz również może oznaczać ciążę. Będzie co ma być, ale fajnie by było już się móc z tobą cieszyć!!!! :-D

reklama
U mnie usg genetyczne też 250 najczęściej. Ja miałam za darmo w drugiej ciąży, ale robił mój lekarz. Właściwie to każdy lekarz ma to usg w cenniku, więc już nie wiem czy każdy to może zrobić i będzie dobrze zmierzone wszystko czy lepiej do jakiegoś genetyka.

Do góry