reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Tak właściwie to córka ma na imię Apolonia [emoji4]

Ja cały czas mam śluz taki kremowy, biały, ale wlasnie wczoraj jak mnie bolał brzuch na @ to miałam taki zielonkawy wręcz. I chodziłam za każdym razem do łazienki z przekonaniem, że pewnie za chwilę śluz się podbarwi krwią i nic z tego nie będzie.

Dziś rano zrobiłam test i powiem Wam, że wcale mocniejsza kreseczka nie była, a może nawet delikatniejsza. Ale najważniejsze, że jest!
A piersi bolą mnie tak dosyć mocno, nawet jak się na boku położyłam do spania to mi już sprawiały duży dyskomfort. W pierwszej ciąży chyba aż tak nie miałam. Teraz to sobie wszystko z dnia na dzień zapisuję i polecam dziewczynom, które są pierwszy raz w ciąży, aby sobie takie notatki robiły, to będziecie miały porównanie w drugiej ciąży od razu [emoji6] ja nawet nie pamietam kiedy w pierwszej ciąży robiłam test. Choć wydaje mi się, że też jakos w terminie spodziewanej @. I pamietam, że wtedy kreseczka pojawiła się od razu i wyraźna. Może dlatego bo dziewczynka. A teraz może bedzie chłopak? [emoji16][emoji16]
Ja mam podobne objawy do Twoich :) w pierwszej ciąży z kolei najbardziej mi dokuczaly rozciagajace sie wiezadla macicy, w drugiej piersi i potworne nudności.
A ten sluz masz taki blyszczacy?
Nie przejmuj się kreskami, dobrze ze wychodza. Planujesz robic bete?

reklama
Rossmann, lidl, carrefour, tesco, auchan. Tak naprawdę wszędzie. Najczęściej zakupy robię w lidlu. Mają dobre parówki i ser żółty :p

Hpv to jest tragedia :(

Ewusia, kciuki za betę :)

U nas wczoraj byl taki skwar, wyszlysmy z domu o 19. Na szczesxie mamy zamontowaną klimatyzacje, więc temperatura w domu przyjemna.

Co do odżywiania. Ostatnio bardziej patrze na to co jemy. Corce od poczatku gotuję sama. Bez słoików. Pije wode. Duzo wody. No i cycia :D

Tak właściwie to córka ma na imię Apolonia [emoji4]

Ja cały czas mam śluz taki kremowy, biały, ale wlasnie wczoraj jak mnie bolał brzuch na @ to miałam taki zielonkawy wręcz. I chodziłam za każdym razem do łazienki z przekonaniem, że pewnie za chwilę śluz się podbarwi krwią i nic z tego nie będzie.

Dziś rano zrobiłam test i powiem Wam, że wcale mocniejsza kreseczka nie była, a może nawet delikatniejsza. Ale najważniejsze, że jest!
A piersi bolą mnie tak dosyć mocno, nawet jak się na boku położyłam do spania to mi już sprawiały duży dyskomfort. W pierwszej ciąży chyba aż tak nie miałam. Teraz to sobie wszystko z dnia na dzień zapisuję i polecam dziewczynom, które są pierwszy raz w ciąży, aby sobie takie notatki robiły, to będziecie miały porównanie w drugiej ciąży od razu [emoji6] ja nawet nie pamietam kiedy w pierwszej ciąży robiłam test. Choć wydaje mi się, że też jakos w terminie spodziewanej @. I pamietam, że wtedy kreseczka pojawiła się od razu i wyraźna. Może dlatego bo dziewczynka. A teraz może bedzie chłopak? [emoji16][emoji16]
Czyli w dokumentach macie Apolonia ? Bo Pola to skrót ale chyba tez można w dokumenty wpisać Pola , bo mialam kiedyś w żłobku taka śliczna dziewczynkę jak Aniołek i właśnie miała na.imię Pola :) dobrze mi sie kojarzy to.imię :D

Czyli tak czy siak musze czekać bez względu na wszystko [emoji21] trochę mnie pobolewa prawa pierś i sutki trochę, a lewa nie i tak sie trochę zdygałam , bo prawa z boku boli i jakieś głupie myśl mam, ze może coś tam złego się rozwija :(

Dżasta który masz dzień cyklu? Nie rozumiem dlaczego czekasz do 4 sierpnia, jak pisałaś, że masz 27,28,29 dniowe, dobrze kojarzę?
JUŻ CZAS! :tak:
Właśnie masz objawy, bo ból na @ to ciążę może oznaczać. Jakiś dziwny inny niż zwykle śluz również może oznaczać ciążę. Będzie co ma być, ale fajnie by było już się móc z tobą cieszyć!!!! :-D
Kochane jesteście !! [emoji8] ja to się boję, ze jednak nic nie wyszło.. dlatego boje sie robić test... no dziś mam 29dc , to moze jutro rano zrobię jak nie przyjedzie @ ? [emoji16]

@Rajoo007 fajnie by było , gdyby był chłopczyk - byście mieli parkę ;)
A ja ściągnęłam sobie aplikację właśnie naszego forum i ogarniam o co chodzi [emoji4]

Porcelana jak czytalam o twojej tesciowej to najbardziej mnie zaskoczylo jak spala z wami. Szok!!!
Ale moze jest tak jak mowia dziewczyny, ze ona ma jakas depresje? I moze sie to tak pozniej skonczyc, ze przeleje cala uwage na wasze dziecko... Moze ona chce sie czuc komus potrzebna, stad te zlote rady jak bylas w ciazy, a takze rady podczas meblowania domu. To bywa wkurzajace, chyba bym oszalala!
Kobieta sporo przezyla, moze sama z tym zostala. Zamyka sie w pokoju sama ze swoimi myslami zamiast sie wygadac, a czasem lepiej i latwiej pogadac z obcym niz z rodzina. Takze psycholog jak najbardziej, ale jak zaproponowac to kobiecie w tym wieku, zeby jej nie urazic? Trudny temat.
To nie jest tak, że my się od niej odwróciliśmy. Ma nas na codzień, ale jak tylko znikamy, to ona w jakiś szał wpada. Ostatnio pojechała nad morze na kilka dni z koleżanką. Tak się cieszyliśmy, bo to dobry znak, że się w końcu wyrwała z domu. A ona co godzinę smsy do nas pisała co robimy i gdzie jesteśmy. I to jednocześnie i do mnie, i do narzeczonego. Jak tylko możemy, to jesteśmy do jej dyspozycji. Ja też otwarcie nie mówię, że mam jej dosyć, bo nie chce nikomu sprawiać przykrości.

reklama
Dziewczyny z tym śluzem takim gęstym, trochę zielonkawym to mi gin wczoraj mówiła że jest to prawidłowy, progesteronowy.

To ten mój jak ktoś chce usg i papa to 450! Ale wszyscy idą, bo dobry specjalista, ma te certyfikaty do badań prenatalnych. W tej samej przychodni inna gin bierze 200 za usg.
Dżasta podziwiam za cierpliwość ;-) ja poleciałam robić test we wtorek, jak @ miała być w sobotę ;-)

Do góry