reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja znowu chciałabym dziewczynkę. [emoji4] wg tego kalendarza tak powinno być ale wiadomo się zobaczy.

A Młody dziś biega z gołą pupą. [emoji3] zaczynamy nocnikowanie na ostro, bo za 8 miesięcy chciałabym już tylko jedno dziecko w pieluchach mieć. [emoji6]

reklama
Justyś ja już po okresie [emoji4] wczoraj zaczęliśmy już się przygotowywać do starań [emoji6]

Mam tylko nadzieję że ta dawka clo jaka przyjmuje jest wystarczająca i będzie chociaż jedno jajeczko w pon wychodowane [emoji846] bo za nic nie mogę sobie przypomnieć ile brałam ostatnio.

Jak już tak wybiegacie w przyszłość to ja jeszcze nie sprawdzam płci na ten cykl. W poprzednim się zgadzało [emoji4] i teraz wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe ale chciałabym braciszka dla młodego [emoji6][emoji3]

Oo Supcio czyli dwie staraczki i zaraz bedzie kolejna porcelana ;)
No tak masz rację Natuś , najważniejsze aby wychodowalo się jajeczko , a.później aby było zdrowe :) Trzymam kciuki ;*

Ja znowu chciałabym dziewczynkę. [emoji4] wg tego kalendarza tak powinno być ale wiadomo się zobaczy.

A Młody dziś biega z gołą pupą. [emoji3] zaczynamy nocnikowanie na ostro, bo za 8 miesięcy chciałabym już tylko jedno dziecko w pieluchach mieć. [emoji6]

Super to powodzonka kochana z nocnikowaniem, aby młody szybko załapał i Cię odciążył ;)

Joannaa24
Podziwiam Cie ze chcesz sie podołać tego oduczenia od pieluszek tak wcześnie ale i życzę powodzenia i nie poddania sie w momentach zwątpienia.

P.S pisalam wczesniej pod loginem Kwietniowka:) ale zmienilam żeby było łatwiej skojarzyć po imieniu

Dziewczyny które są w ciąży macie jakieś objawy?
Mnie pobolewa czasami brzuch, ale inaczej niż na @. Tak delikatnie. I takie rozpieranie mam, a wczoraj wieczorem miałam coś takiego jakbym zakwasy miała po bokach. Piersi bolą, ale nie tak intensywnie jak w pierwszej ciąży.
Kiedy idziecie na pierwszą wizytę?

Joannaa24 jak synek będzie gotowy to załapie w tydzień lub szybciej. Dzieci są różne, zaczynają chodzić, mówić w różnym tempie. Tak samo z nauką nocniczka. Kolegi córka nauczyła się jak miała 1,5 roku i to najmłodsza dziewczynka, która opanowała tę sztukę, jaką ja znam :tak:. Słyszałam też że chłopcy później od dziewczynek się uczą, ale to może taki mit, tak jak z mówieniem, że chłopcy później mówią - znam przypadki odwrotne, że to chłopcy mówili wcześniej od dziewczynek w tym samym wieku :rolleyes:.

Zobaczymy jak będzie z tym nocnikiem. Ale oby załapał nim urodzi się rodzeństwo. [emoji3]
A jeśli chodzi o objawy to w sumie brak. Żadnego rozpierania brzucha czy bolesnych piersi. Że o mdłosciach nie wspomnę. [emoji4]

Rajo i Dżasta wy chyba będziecie testować w podobnym czasie, na początku sierpnia? :rofl2:
Rajo nie martw się. Test przed @ zalecają robić z porannego moczu, więc może za kilka dni zrób, ale RANO :tak:.

Kwietniowko witaj i gratki dziewczyno, nad czym się zastanawiasz, taka krecha jest że ho ho :):).

Patuśka 13dc to idealny czas na działania :cool2:, biedny mąż ;), ale jaki będzie dumny z siebie jak 2 kreski zobaczy :wink:

Porcelana jakie masz dni pełne "wrażeń" ostatnio. Dobrze, że to ogarniacie. MATERAC??? GENIALNIE!! :happy::happy2:

No właśnie pospieszyłam się z tym testem, ale trudno, nic straconego :) jeszcze nie robiłam z porannego więc myślę pozytywnie.
Tak, będziemy z Dżastą razem testować :D

Ja na to planowanie płci patrzę z przymróżeniem oka... Chociaż cały czas z tyłu głowy mam to, że niby męskie plemniki są szybsze i jak jest działanie w owulację, to wtedy będzie chłopak.
Generalnie zawsze chciałam mieć trzech synów, bo mój narzeczony ma dwóch braci i mój Tata tak samo. Wszyscy mi mówili, że mnie pogięło chyba, bo to dwa bochenki chleba na śniadanie idą [emoji6]
Teraz cały czas chcę się na pewno w jednego syna wstrzelić. Trójki dzieci już nie planuję, ale dwójkę na pewno, bo sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko nie miało rodzeństwa.
Tylko się boję jak to się z genami rozłoży. Narzeczony ma ponad 190 cm, a ja ledwo 160 cm. I jakby się trafiła córa, to nie daj Bóg niech nie ma wzrostu po ojcu. Ale znowu jak będzie syn, to żeby wzrostu nie miał po mnie [emoji23]
Kochana, wezmą wzrost po trochu od Ciebie i od męża i się wyrówna :D

Dziewczyny które są w ciąży macie jakieś objawy?
Mnie pobolewa czasami brzuch, ale inaczej niż na @. Tak delikatnie. I takie rozpieranie mam, a wczoraj wieczorem miałam coś takiego jakbym zakwasy miała po bokach. Piersi bolą, ale nie tak intensywnie jak w pierwszej ciąży.
Kiedy idziecie na pierwszą wizytę?
Mnie tak jakby na @ ale lżej, zakwasy takie jakby to bardziej w piersiach czuję. Jeżeli mi się ciąża potwierdzi to właśnie nie wiem kiedy iść, chciałoby się jak najwcześniej, ale tak właściwie to będąc w pierwszej ciąży poszłam w 6 tygodniu i nawet nie było jeszcze serduszka. Wtedy powiedziałam sobie, że w drugiej poczekam do takiego tygodnia, aby to serduszko już było. No ale wiecie jak to jest z czekaniem... :D

reklama
Ja myślę ze za ok 2 tygodnie pójdę sie zapisać wiec wypadnie kolo 7/8 tygodnia
Z objawow jak na @, bol w dole pleców i podbrzusza, ale piersi bolą inaczej, pieką od srodka tak jakby
Póki co teoretycznie mam 3 tydzień i 4 dni, w niedziele miałby sie pojawić okres wiec zrobię jeszcze jeden test tak dla przypieczętowania 4 tygodnia :)

Do góry