reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Tak masz rację :) no u nas wyszło w sumie tak, bo miałam tą wizytę u gina więc ze 2dni przed nie mogłam czyli 16,17 lipiec odpadł, po wizycie było, a później 20,22 lipiec mój narzeczony sobie wypił , więc nie było nic z dodatkowych przytulanek :p jak to się mówi ? "Co ma być to będzie " :D
A wierzycie w ten chiński kalendarz co pokazuje płeć dziecka ?
Mi sie sprawdza i teraz mi corka wychodzi, ale to sie okaze jak dobrze pojdzie :rolleyes:

reklama
Tak masz rację :) no u nas wyszło w sumie tak, bo miałam tą wizytę u gina więc ze 2dni przed nie mogłam czyli 16,17 lipiec odpadł, po wizycie było, a później 20,22 lipiec mój narzeczony sobie wypił , więc nie było nic z dodatkowych przytulanek [emoji14] jak to się mówi ? "Co ma być to będzie " :D
A wierzycie w ten chiński kalendarz co pokazuje płeć dziecka ?
Ja na to planowanie płci patrzę z przymróżeniem oka... Chociaż cały czas z tyłu głowy mam to, że niby męskie plemniki są szybsze i jak jest działanie w owulację, to wtedy będzie chłopak.
Generalnie zawsze chciałam mieć trzech synów, bo mój narzeczony ma dwóch braci i mój Tata tak samo. Wszyscy mi mówili, że mnie pogięło chyba, bo to dwa bochenki chleba na śniadanie idą [emoji6]
Teraz cały czas chcę się na pewno w jednego syna wstrzelić. Trójki dzieci już nie planuję, ale dwójkę na pewno, bo sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko nie miało rodzeństwa.
Tylko się boję jak to się z genami rozłoży. Narzeczony ma ponad 190 cm, a ja ledwo 160 cm. I jakby się trafiła córa, to nie daj Bóg niech nie ma wzrostu po ojcu. Ale znowu jak będzie syn, to żeby wzrostu nie miał po mnie [emoji23]

Dżasta ja w kalendarze chińskie zabardzo nie wierze, wszędzie wychodzi mi chłopczyk i bylabym bardzo zadowolona z braciszka dla mojego synka, córeczka również mile widziana:) ja ostatnio doczytalam sie gdzieś o fazach księżyca i wpływie na płeć, ze gdy księżyc maleje, aż do nowiu wtedy poczęcie na dziewczynkę, a gdy wzrasta aż do pełni to na chłopczyka, coś takiego, ja starania miałam po środku:) owulacja teoretycznie w nowiu a starania i przed i po wiec i tak na dwoje babka wrozyla

Rajo i Dżasta wy chyba będziecie testować w podobnym czasie, na początku sierpnia? :rofl2:
Rajo nie martw się. Test przed @ zalecają robić z porannego moczu, więc może za kilka dni zrób, ale RANO :tak:.

Kwietniowko witaj i gratki dziewczyno, nad czym się zastanawiasz, taka krecha jest że ho ho :):).

Patuśka 13dc to idealny czas na działania :cool2:, biedny mąż ;), ale jaki będzie dumny z siebie jak 2 kreski zobaczy :wink:

Porcelana jakie masz dni pełne "wrażeń" ostatnio. Dobrze, że to ogarniacie. MATERAC??? GENIALNIE!! :happy::happy2:
Ano, nameczy sie biedaczek :D

Dżasta mi się synek zgadza z tym kalendarzem także kto wie [emoji3] może i teraz się zgodzi.

porcelana to tak jak u mnie! Mąż 197 cm a ja 163 cm! [emoji3] a synek skóra zdjęta z ojca. Wzrostem też.

Rajo i Dżasta wy chyba będziecie testować w podobnym czasie, na początku sierpnia? :rofl2:
Rajo nie martw się. Test przed @ zalecają robić z porannego moczu, więc może za kilka dni zrób, ale RANO :tak:.

Kwietniowko witaj i gratki dziewczyno, nad czym się zastanawiasz, taka krecha jest że ho ho :):).

Patuśka 13dc to idealny czas na działania :cool2:, biedny mąż ;), ale jaki będzie dumny z siebie jak 2 kreski zobaczy :wink:

Porcelana jakie masz dni pełne "wrażeń" ostatnio. Dobrze, że to ogarniacie. MATERAC??? GENIALNIE!! :happy::happy2:

Tak kochana, my z Rajoo testujemy podobnie, początek sierpnia lub czekamy na @ :D

Na koniec okresu czekają Natalia91 i porcelana ? ;)

Patuśka w trakcie działania :D

A reszta ma piękne bety i 2 kreski :D

Dobrze mówię? Czy kogoś pominęłam?

Mi sie sprawdza i teraz mi corka wychodzi, ale to sie okaze jak dobrze pojdzie :rolleyes:

Ja na to planowanie płci patrzę z przymróżeniem oka... Chociaż cały czas z tyłu głowy mam to, że niby męskie plemniki są szybsze i jak jest działanie w owulację, to wtedy będzie chłopak.
Generalnie zawsze chciałam mieć trzech synów, bo mój narzeczony ma dwóch braci i mój Tata tak samo. Wszyscy mi mówili, że mnie pogięło chyba, bo to dwa bochenki chleba na śniadanie idą [emoji6]
Teraz cały czas chcę się na pewno w jednego syna wstrzelić. Trójki dzieci już nie planuję, ale dwójkę na pewno, bo sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko nie miało rodzeństwa.
Tylko się boję jak to się z genami rozłoży. Narzeczony ma ponad 190 cm, a ja ledwo 160 cm. I jakby się trafiła córa, to nie daj Bóg niech nie ma wzrostu po ojcu. Ale znowu jak będzie syn, to żeby wzrostu nie miał po mnie [emoji23]

Dżasta ja w kalendarze chińskie zabardzo nie wierze, wszędzie wychodzi mi chłopczyk i bylabym bardzo zadowolona z braciszka dla mojego synka, córeczka również mile widziana:) ja ostatnio doczytalam sie gdzieś o fazach księżyca i wpływie na płeć, ze gdy księżyc maleje, aż do nowiu wtedy poczęcie na dziewczynkę, a gdy wzrasta aż do pełni to na chłopczyka, coś takiego, ja starania miałam po środku:) owulacja teoretycznie w nowiu a starania i przed i po wiec i tak na dwoje babka wrozyla

Dżasta mi się synek zgadza z tym kalendarzem także kto wie [emoji3] może i teraz się zgodzi.

porcelana to tak jak u mnie! Mąż 197 cm a ja 163 cm! [emoji3] a synek skóra zdjęta z ojca. Wzrostem też.

Dziewczynki, a mojej przyjaciółce też podobno się w tamtym roku sprawdziło, a teraz jak wpisuje to jest odwrotnie , nie wiem od czego to zależy , ale mi wychodzi chłopiec a chciałabym dziewczynkę - ale jak będzie chłopiec też supcio , najważniejsze aby było zdrowe :) bo teraz od lipca do października wychodzi chłopiec , w listopadzie dziewczynka , no i poźniej jak będę starsza to więcej dziewczynek wychodzi to może kiedyś uda się i dopracować dziewczynkę, jak teraz wyszedłby chłopczyk :D A kiedyś też miałam wróżbę z obrączki czy pierścionka i zawsze wchodził mi 1 chłopiec i dość często się to sprawdza, więc nie wiem czy mogę liczyć na dziewczynkę w ogóle :p

reklama
Justyś ja już po okresie [emoji4] wczoraj zaczęliśmy już się przygotowywać do starań [emoji6]

Mam tylko nadzieję że ta dawka clo jaka przyjmuje jest wystarczająca i będzie chociaż jedno jajeczko w pon wychodowane [emoji846] bo za nic nie mogę sobie przypomnieć ile brałam ostatnio.

Jak już tak wybiegacie w przyszłość to ja jeszcze nie sprawdzam płci na ten cykl. W poprzednim się zgadzało [emoji4] i teraz wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe ale chciałabym braciszka dla młodego [emoji6][emoji3]

Do góry