Blondie
Fanka BB :)
Kazda mama, co innego uzna za potrzebne. No podstawy u nas to lozeczko, ale na poczatku byl josz Mojżesza, przewijak, wanienka ze stelazem (polecam ikea), recznik z kapturkiem (zwykły z pepco, ale ten duzy od razu), wiadomo ubranka, ja zaczynalam od rozmiaru 56, czapeczki, pieluszki flanelowe/tetrowe/muslinowe/bambusowe, jakies kocyki, wózek, przescieradlo do lozka i gondoli, podklad na materac, taki ochraniacz. Nianie z monitorem oddechu uzywamy po dzis dzien u corki 17 msc. Co więcej, hm. Mi sie bardzo przydala torba do wozka inna niz ta z zestawu wozkowego, bo tam byla jedna, wielka przegroda i nic nie moglam znalezc. Kupilam torbe skip hop, ale uzywana, bo wychodzilo duzo taniej. No i polecam. Jak na razie wiecej nie pamietam.Hej hej dziewczynki. Odebrałam dziś wyniki testu na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale na sto procent będę wiedziała w pon po wizycie I dopiero wtedy odetchnę z ulgą. Infekcja już mniej mnie męczy, antybiotyk pomaga. W poniedziałek zapytam o posiew bo wydaje mi się że coś mówił o nim ale byłam w takiej panice że nie pamiętam.
Powiem wam że wczoraj jak sobie leżałam to robiłam listę rzeczy dla dziecka. I włosy dęba mi stanęły ile rzeczy potrzebuje. Dla Kornelki nie zdążyliśmy nic Kupić więc startujemy od początku. Ciężko mi nawet ogarnąć pełną listę. I tu moje pytanie, moja mama twardo twierdzi że wyprawkę można zacząć kompletować dopiero po 20 tyg ciąży, żeby nie zapeszyć. Też tak uważacie? Bo ja oglądając te ciuszki najchętniej już bym zaczęła zakupowe szaleństwo. [emoji7] A może któraś z Was ma listę co potrzeba dla dziecka, oczywiście w Internecie już przejrzałam ale wiecie nie ma to jak zdanie doświadczonej mamy.
A i co myślicie na temat monitora oddechu ? Ja chyba kupię, dla własnego spokoju.