reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hormonki buzuja ;)

Co do objawów, zdarza mi sie jeszcze miec delikatne nudnosci wieczorem, krzyz nadal doskwiera, ciagnie mnie jakby przy jajnikach, oraz to co niepokoi mnie najbardziej- kluje mnie w pochwie. Boje sie czy to nie szyjka :( i sennosc... wieczorami tak od 19-20 juz ledwo na oczy widze.
@liczba rzeczywiście sie nie udziela od jakiegos czasu.

Dziewczyny jak z Waszym libido? Bo mi zaczyna brakowac przytulanek, ale po tak dlugiej przerwie az mi nieswojo na mysl zeby cos inicjowac...
Ja juz mowilam o libido u siebie, jest meeeega :D nie wachaj sie tylko działaj jak możesz, później po porodzie to fizycznie będzie ciężko nawet jak będzie się nam bardzo chciało więc trzeba korzystać:)

reklama
@Maliina @patuśka mam dość powoli hormonów :D zadyszke łapie po 10 min spaceru co jest bardzo meczace. Staram sie miec pozytywne nastawienie, codziennie wieczorem i rano jak leżę w łóżku mówię sobie 10 razy że z dzidzia jest wszystko ok, chwilę smyram brzuszek i znów powtarzam że donosze ciążę co najmniej do 20 marca! :)

Ja zaczęłam dzisiaj 14 tydzień więc w przyszła środę już oficjalnie drugi trymerys. Objawów żadnych oprócz tego że senność mi została [emoji28] ale taka prawie normalna tzn zasypiam z młodym o 20 [emoji28] poza tym jest nawet ok.

We Wrocławiu było super jak zawsze, zoo udalo się przejść w względnym spokoju więc też plus, pogoda była piękna więc się nam udało. Ale powiem Wam ze jak patrzyłam na niektóre dzieci w tym zoo...To nóż mi się w kieszeni otwierał [emoji58] na oko 4 latki otyłe pchane w wózkach [emoji44] przekąski u większości to oczywiście cukierki i batoniki , mijaliśmy tylko jedna parę która dziecku dawała pokrojone jabłko [emoji53]. Wcześniej tego nie zauwazalam.

U nas już od jutra deszcze i ochłodzenie więc pewnie będzie mnie tu troszkę więcej [emoji4]

Miłego dnia [emoji8]

to cieszę się że się wycieczka udała :)
aż szok :D niektórzy rodzice robią świadomie kalki że swoich dzieci niestety, wszystko podaj podwiez, plus tak jak mówisz same przekąski w formie słodyczy, niech choć dzieciaczka pospaceruje w tym zoo :D

kochana, 1 trymestr kończy się z końcem 13 tygodnia :) więc już jesteś w 2.

@Maliina @patuśka mam dość powoli hormonów :D zadyszke łapie po 10 min spaceru co jest bardzo meczace. Staram sie miec pozytywne nastawienie, codziennie wieczorem i rano jak leżę w łóżku mówię sobie 10 razy że z dzidzia jest wszystko ok, chwilę smyram brzuszek i znów powtarzam że donosze ciążę co najmniej do 20 marca! :)
to fakt mąż mi tez mowil ze sapie jak ide dluzej;p
donosimy ciaze na pewno i urodzimy zdrowe maluszki. nim sie obejrzymy beda swieta bozonarodzeniowe i zaraz bedziemy wstawiac pierwsze fotki naszych narodzonych szkrabow.

Ostatnia edycja:
to fakt mąż mi tez mowil ze sapie jak ide dluzej;p
donosimy ciaze na pewno i urodzimy zdrowe maluszki. nim sie obejrzymy beda swieta boznoradzeniowe i zaraz bedziemy wstawiac pierwsze fotki naszych narodzonych szkrabow.
Marze o tym :) bardzo <3 u mnie polowkowe badania sa bardzo wazne ze wzgledu na fochy macicy i łożyska które może przestać dawać dziecku pokarm i tlen. Także przepływy na każdej wizycie sprawdzane bardzo skrupulatnie ;)

powiedz mi który jesteś tc?
jeśli masz suwaczek to przepraszam jestem na komórce. i przypomnij mi proszę czy masz już dzieci :) to moja 1 ciąża i niestety również mam na przedniej, tak się naczytalam o tych słabych ruchach i sama nie wiem kiedy właściwie zacznę czuć cokolwiek ..

dam znać jutro bo na szczęście nie mam wagi w mieszkaniu :D ważył mnie 1raz do karty ciąży to był 9t6d, jutro będzie 15t3d..
nie czuję abym jakoś utyla ale wiadomo brzuszek wychodzi może być więcej
Hej mam suwaxzek ale tylko jak pisze z kompa. 15 TC teraz chyba 15+3.

na innym? na tym watku staraczek udalo sie pisalymy ale stamtad tez zniknela. tutaj jest was duzo, macie juz swoje wiezi i jakos nie umialam sie odnalezc i wbic i cieszylam sie ze chociaz jedna kwietnioweczke mam obok siebie.

tzn u nas na staraczkowym czasem cos jej doskwieralo i mam nadzieje ze z nia i malenstwem wszystko ok.
Ooo to w takim razie nie wiem o co chodzi. Oby to przez brak czasu

reklama
Hormonki buzuja ;)

Co do objawów, zdarza mi sie jeszcze miec delikatne nudnosci wieczorem, krzyz nadal doskwiera, ciagnie mnie jakby przy jajnikach, oraz to co niepokoi mnie najbardziej- kluje mnie w pochwie. Boje sie czy to nie szyjka :( i sennosc... wieczorami tak od 19-20 juz ledwo na oczy widze.
@liczba rzeczywiście sie nie udziela od jakiegos czasu.

Dziewczyny jak z Waszym libido? Bo mi zaczyna brakowac przytulanek, ale po tak dlugiej przerwie az mi nieswojo na mysl zeby cos inicjowac...
Moje libido rośnie ale czekam do wizyty czy dostanę zielone światło przez to łożysko nisko ułożone

Do góry