reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny słuchajcie czy wy macie jakieś objawy ciąży? Bo ja dziś mam jakieś dziwne myśli, że nie czuję ciąży... boję się że coś złego się dzieje. Ehhh to chyba przez to, że teraz nadszedł ten czas kiedy walczyliśmy o życie Kornelki, nadchodzi dzień 1 listopada... staram się być spokojna jak tylko mogę ale panika mnie wykańcza.
Wizyta 22 października. Nic mnie nie boli, no może delikatnie kręgosłup...
Przunadzam Ale mam dziś mam taki dzień. [emoji20]

reklama
Dziewczyny słuchajcie czy wy macie jakieś objawy ciąży? Bo ja dziś mam jakieś dziwne myśli, że nie czuję ciąży... boję się że coś złego się dzieje. Ehhh to chyba przez to, że teraz nadszedł ten czas kiedy walczyliśmy o życie Kornelki, nadchodzi dzień 1 listopada... staram się być spokojna jak tylko mogę ale panika mnie wykańcza.
Kochana z tymi objawami to naprawdę różnie bywa. Często pod koniec trymestru całkiem ustają, a często nie występują od samego początku. U mnie było parę dni przerwy a teraz znowu wróciły. Ja mam detektor i to mnie uspokaja. Do 22.10 juz całkiem blisko :) dąży rade i zobaczysz swojego Dzidziulka całego i zdrowego :) a który u Ciebie tc?

Kochana z tymi objawami to naprawdę różnie bywa. Często pod koniec trymestru całkiem ustają, a często nie występują od samego początku. U mnie było parę dni przerwy a teraz znowu wróciły. Ja mam detektor i to mnie uspokaja. Do 22.10 juz całkiem blisko :) dąży rade i zobaczysz swojego Dzidziulka całego i zdrowego :) a który u Ciebie tc?
Oby, oby. Też się zastanawiam nad kupnem detektora, ale mój mąż sądzi że nie powinnam... jestem w 13t4d ciąży.

Wiem bo zaczynam zauważać wzrost ciśnienia. I teraz pytanie czy to przez ciągły stres czy po prostu zaczynam mieć z tym problemy :frown:
słońce, inaczej nie sprawdzisz co jest powodem ciśnienia, jeśli nie wyeliminujesz na jakiś czas stresu :) ale wizyta jutro więc będziesz mogła poobserwować przez te 2 tygodnie spokoju, bez stresu jak ciśnienie
głowa do góry :) napewno wszystko ok.
wkoncu to 2 trymestr, ten oslawiony, ten super, i wszystko inne :) ja z kolei cały pierwszy trymestr przeszlam bezobjawowo. zero mdłości,wymiotów,spania w dzień.
mi teraz zostało sikanie po 20 razy na dobę, piersi - zapomniałam o nich, niektóre dni jest mi słabiej i jestem zmęczona, no i pozatym to nudy ;) no, wczoraj tylko wspominałam, że krzyż mnie kłuje, niestety dziś to samo.
więc podobnie jak u Ciebie. ciesz się że zaczyna się ten fajniejszy okres :) u mnie to bez różnicy, bo pierwsze 3 miesiące ani brzucha, ani przytulania z toaleta, więc nie wierzyłam że jestem w tej ciąży, tyle co wizyta raz na parę tygodni uspokajala.

trzymaj się :)

Ja nawet dzisiaj śmiałam się do lekarza że póki co moim jedynym objawem ciąży jest zgaga o którą pewnie obwinialabym jakąś chorobę żołądka gdyby nie właśnie fakt iż wiem że jestem w ciąży.
Także spokojnie. Ja kilka dni temu też miałam czarne myśli. Na szczęście dzisiejsze badanie je całkowicie rozwialo. Wiem że maluch jest cały i zdrowy wierci się kopię wierzga i macha rączkami.

Oby, oby. Też się zastanawiam nad kupnem detektora, ale mój mąż sądzi że nie powinnam... jestem w 13t4d ciąży.
U mnie dzisiaj tez 13+4 :) ja kupiłam detektor bo miałam podejrzenie toxo a wiadomo jak to się może skończyć w I trymestrze. Akurat wtedy objawy mi minęły. Cycuchy wcale juz nie bolały a od kilku dni bolą niemiłosiernie. Aż mnie całe pachy ciągną. W poprzedniej ciąży prócz kilku mega sennych dni nie miałam wcale objawów. Mam nadzieje ze jak wkroczenie w II trymestr to objawy mi miną

Dziewczyny a czy Was ciągną pachwiny?? Dzisiaj mnie jedna tak zaczęła boleć i ciągnąć ze z kanapy nie mogłam wstać. Ale trwało to chwile, ten najmocniejszy ból, ale ogólnie to czasem mnie tak ciągnie w tych pachwinach jakbym czegoś tam za mało miała...

słońce, inaczej nie sprawdzisz co jest powodem ciśnienia, jeśli nie wyeliminujesz na jakiś czas stresu :) ale wizyta jutro więc będziesz mogła poobserwować przez te 2 tygodnie spokoju, bez stresu jak ciśnienie

głowa do góry :) napewno wszystko ok.
wkoncu to 2 trymestr, ten oslawiony, ten super, i wszystko inne :) ja z kolei cały pierwszy trymestr przeszlam bezobjawowo. zero mdłości,wymiotów,spania w dzień.
mi teraz zostało sikanie po 20 razy na dobę, piersi - zapomniałam o nich, niektóre dni jest mi słabiej i jestem zmęczona, no i pozatym to nudy ;) no, wczoraj tylko wspominałam, że krzyż mnie kłuje, niestety dziś to samo.
więc podobnie jak u Ciebie. ciesz się że zaczyna się ten fajniejszy okres :) u mnie to bez różnicy, bo pierwsze 3 miesiące ani brzucha, ani przytulania z toaleta, więc nie wierzyłam że jestem w tej ciąży, tyle co wizyta raz na parę tygodni uspokajala.

trzymaj się :)
Tak zrobię :) dziękuje bardzo za wsparcie :) na pewno wszystko będzie dobrze

Hej, ja przez miesiąc czułam się FATALNIE, dosłownie codziennie jak na gigantycznym kacu i płakałam juz z bezsilności. A od tygodnia czuje się rześko i wróciłam do pracy i też się zastanawiam, że tak nagle wszystkie dolegliwości się skończyły? Troche tylko dokuczają mi bóle głowy, ale to jest już nic, w porównaniu z tym co było. Ale nie ma co się nakręcać, trzeba być dobrej myśli. Ja też mam wizyte dopiero 24go, więc czekam cierpliwie i trzymam za Ciebie kciuki :)

Jesteśmy idealnie w tym samym "wieku ciazowym". Nie przejmuj się nie jesteś sama. Też często mam zle myśli od samego początku miałam tylko ból piersi który w 10 tyg ustapil. Tydzień temu miałam ogromne zgagi wieczorami teraz cisza. Chyba już taka uroda Nasza może powinnyśmy się cieszyć że nie siedzimy nad ubikacja od rana do wieczora ☺Wszystko będzie dobrze, musi być mocno w to wierzę pomimo swoich chwilowych paranoi. Głowa do góry buziaki

reklama
Dziękuję dziewczyny. Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam całe 3 miesiące. W tej może z 3 razy, nie miałam żadnych uporczywych dolegliwości, no może poza zmęczeniem i sennością... te 3 miesiące będą dla mnie ciężkie w październiku urodziła się Kornelka, w listopadzie zmarła a na początku grudnia był pogrzeb. Wiecie od tego czasu święta BN nie mają dla mnie większego znaczenia,obchodzę je oczywiście ale nie czuję tej aury świat. Staram się być silna na tyle ile potrafię. Ale gdzieś ten strach jest. Nie wiem co będzie jak nadejdzie 25 tc, a on akurat przypada na święta. Ehhh
Cieszę się z tej ciąży. Kocham już tego bąbla( chyba Mikołaja) z całego serca, zresztą wiecie co czuje bo napewno macie tak samo. Nawet nie umiem tego wyrazić słowami i pisze jak analfabeta. Sorki ale ciężko mi dziś zebrać myśli.

Do góry