Chyba przez 3 pierwsze miesiące u nas najlepsze były pajace i body. Kaftaniki strasznie nieporeczne.Hej kochane
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu. Życzę wszystkich pociągającym koleżankom zdrówka. Ja niestety też dzisiaj wstałam z bólem gardła Będę walczyć,by nie wykluło się z tego nic więcej.
Jutro mam wizytę u diabetologa. Chcę się też umówić na przyszły tydzień prywatnie do ginekologa na usg, bo jakoś to usg prenatalne z PL nie zadowoliło mnie w 100%. Połówkowe mam dopiero 21.11 więc jak dla mnie to zbyt odległy termin .... A tak jak pójdę w przyszłym tygodniu to będzie odstęp 4 tygodni. Mam tylko nadzieje, że jeszcze będzie jakiś wolny termin ....
Kupiłam dzisiaj na Allegro 4 zestawy na 56 i 4 na 62 kaftanik+śpioszki oraz po 1 szt z tych rozmiarów kaftaniki w białym kolorze i niedrapki (bo ostatnio dostałam opoerdziel od mojej mamci, że kupuje same body a nie mam zasnego kaftaniki ani śpioszków dla dziecka ). Dziewczyny ja po prostu przez te 10 lat zupełnie zapomniałam jak ubierać noworodka
A jakie są Wasze doświadczenia, bo dużo z Was ma teraz również niedawne niemowlaczki jak ubieralyscie maluszki zaraz po porodzie i w pierwszych dniach ???
reklama
Cześć dziewczyny U mnie bardzo duża poprawa i nastroju i stanu zdrowia. Minęły mdłości i pobolewania żołądka. Już nie przesypiam w dzień, chociaż w nocy budzę się chyba z 5 razy na siku i picie. Ciekawe co będzie dalej jak tak teraz tyle wstaję No i powoli wracam do pracy.
Czekam jeszcze na wynik sanco, który miał być wczoraj... i już zaczynam się denerwować przez to opóźnienie...
Na przeziębienie, ból gardła polecam czosnek, cebulę, miód, imbir teraz też piję taką miksturę z soku z pigwy z miodem i cytryną, czasami też wycisnę sok z pomarańczy, sok z czarnej porzeczki, sok malinowy.
Dziewczyny do którego tygodnia bierzecie kwas foliowy bo mnie lekarz kazał brać do 18tc. ? coś chyba za długo?
hej, też nie wiem do kiedy brać kwas foliowy. coś kojarzę że jest ważny przez pierwszy trymestr ale nie pamiętam do którego tygodnia brać. wydaje mi się że nie jest szkodliwy jak bierze się go dłużej, bo wszystkie preparaty witaminowe dla ciężarnych maja go zazwyczaj w składzie.
Ja kupiłam teraz Symvital Mama, i tam równiez jest kwas foliowy, a jest to suplement przy planowaniu ciąży, przez jej okres oraz w czasie karmienia.
Co do wózka to mam camarelo carera. Tylko ja go mogę uwielbiać, a Wy nie. To już kwestia indywidualna. Patrzcie na gondolę, aby była z tych większych. Ja miałam dużą, a syn później ledwo się mieścił. Dziecko średnio pół roku jeździ w gondoli.
@Ewunia1981 ja w sumie używałam tylko body i półśpiochy. Kaftaników wcale. Jak było chłodniej to jakiś sweterek. Jak gorąco to same body. Śpiochów wcale nie używałam. Dla mnie jakieś niepraktyczne.
Zaraz biorę córkę idziemy po Adama, zawożę ich do mojej babci i czeka mnie dentysta. Wrrrr, jak ja tego nie cierpię. Oby nic nie znalazł. A Wy już macie to za sobą?
@Ewunia1981 ja w sumie używałam tylko body i półśpiochy. Kaftaników wcale. Jak było chłodniej to jakiś sweterek. Jak gorąco to same body. Śpiochów wcale nie używałam. Dla mnie jakieś niepraktyczne.
Zaraz biorę córkę idziemy po Adama, zawożę ich do mojej babci i czeka mnie dentysta. Wrrrr, jak ja tego nie cierpię. Oby nic nie znalazł. A Wy już macie to za sobą?
MartynaXI
Fanka BB :)
Co do kwasu to lekarz polecił witaminy na 2 trymestr. Kupiłam femibion2 i tam jest mega dużo kwasu foliowego... także nic się nie stanie jak skończycie swoje opakowania i kupicie jakiś inny preparat z wiitaminami. Mi najbardziej zależało aby było żelazo (wyniki krwi mialam na styku), kwasy dha i jod.
Co do wózka to mam camarelo carera. Tylko ja go mogę uwielbiać, a Wy nie. To już kwestia indywidualna. Patrzcie na gondolę, aby była z tych większych. Ja miałam dużą, a syn później ledwo się mieścił. Dziecko średnio pół roku jeździ w gondoli.
oj , obys miała spokój u dentysty
Ja całe życie chodziłam prywatnie, z moja fobia do igieł, zawsze miałam przed znieczuleniem jeszcze maść znieczulajaca bo inaczej nie dałam rady.
nie byłam minimum 6 lat u dentysty, a ostatnio się zebrałam że względu na to że dzidziuś może pobierać od nas wapń i lecą zęby. ku mojemu zdziwieniu miałam tylko ale dziurki, obie na ósemkach. plus pani usunęła mi kamień. bez znieczulenia oczywiście, nie było najgorzej ale ogólnie nie jest to moj ulubiony lekarz
MartynaXI
Z ciekawości patrzę na wózki. Podjęliśmy decyzję na 2w1 i osobno kupimy fotelik do samochodu. Te gondole i spacerowki wydaja się mega małe... dziecko raz dwa wyrośnie z tego i te ceny... 0.o będziemy musieli wybrać się do jakiegoś sklepu pomacać na żywo bo w necie to jakoś nierealnie wygląda na co zwracać uwagę kupując wózek? Nie będę go nosić po schodach, mam możliwość pozostawiania wózka w garażu... Chyba że do rodziców raz na jakiś czas. Tam polpietra muszę zejść ale to mi rodzice/maz pomogą wnieść/znieść.
Magdalenams
Magdalenams
Mój jeździł w gondoli do dokładnie skonczonego pół roku i się spokojnie mieścił do tego czasu. A do malych dzieci sie nigdy nie zaliczal i teraz tez jest duzy chlopak. Wózek roan bass. Nie wiem czy w wątku wyprawkowym nie pisalysmy o wózkach.Z ciekawości patrzę na wózki. Podjęliśmy decyzję na 2w1 i osobno kupimy fotelik do samochodu. Te gondole i spacerowki wydaja się mega małe... dziecko raz dwa wyrośnie z tego i te ceny... 0.o będziemy musieli wybrać się do jakiegoś sklepu pomacać na żywo bo w necie to jakoś nierealnie wygląda na co zwracać uwagę kupując wózek? Nie będę go nosić po schodach, mam możliwość pozostawiania wózka w garażu... Chyba że do rodziców raz na jakiś czas. Tam polpietra muszę zejść ale to mi rodzice/maz pomogą wnieść/znieść.
reklama
Magdalenams
A mozna znieczulenie w ciąży ? Mnie boli ząb pomimo tego że dentystka mi go leczyla przed ciążą. Czuję że to grubsza sprawa i nie wiem czy dam radę bez znieczulenia.Co do wózka to mam camarelo carera. Tylko ja go mogę uwielbiać, a Wy nie. To już kwestia indywidualna. Patrzcie na gondolę, aby była z tych większych. Ja miałam dużą, a syn później ledwo się mieścił. Dziecko średnio pół roku jeździ w gondoli.