Z tego co czytałam to właśnie w późniejszej ciąży może szkodzić np. astma u dziecka.@Anacoco kwas foliowy nie zaszkodzi możesz brać i po ciąży. Ważne żeby pilnować dawki. Jak bierzesz jeszcze jakiś zestaw witamin to sprawdź czy nie zawiera foliowego. Jeśli bierzesz tylko foliowy to spokojnie.
mój miał pół roku i ważył 11kg Gadali, że taki gruby, późno usiądzie itd. A on tylko na mleku był. Usiadł sam i zaczął raczkować jak miał 6 miesiący. 7 już chodził przy meblach, także pokazał im. A teraz wysrósł i jest dość wysoki jak na swój wiek, ale już chudzinka.Mój jeździł w gondoli do dokładnie skonczonego pół roku i się spokojnie mieścił do tego czasu. A do malych dzieci sie nigdy nie zaliczal i teraz tez jest duzy chlopak. Wózek roan bass. Nie wiem czy w wątku wyprawkowym nie pisalysmy o wózkach.
Oczywiście, że można! Tylko bez adrenaliny. Najlepiej zęby leczyć w II trymestrze. Kanałowe też. Tylko robią bez rtg. Zęby w ciąży wręcz trzeba leczyć, infekcja jest groźna.A mozna znieczulenie w ciąży ? Mnie boli ząb pomimo tego że dentystka mi go leczyla przed ciążą. Czuję że to grubsza sprawa i nie wiem czy dam radę bez znieczulenia.