reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Anacoco kwas foliowy nie zaszkodzi możesz brać i po ciąży. Ważne żeby pilnować dawki. Jak bierzesz jeszcze jakiś zestaw witamin to sprawdź czy nie zawiera foliowego. Jeśli bierzesz tylko foliowy to spokojnie.
Z tego co czytałam to właśnie w późniejszej ciąży może szkodzić np. astma u dziecka.

Mój jeździł w gondoli do dokładnie skonczonego pół roku i się spokojnie mieścił do tego czasu. A do malych dzieci sie nigdy nie zaliczal i teraz tez jest duzy chlopak. Wózek roan bass. Nie wiem czy w wątku wyprawkowym nie pisalysmy o wózkach.
mój miał pół roku i ważył 11kg :D Gadali, że taki gruby, późno usiądzie itd. A on tylko na mleku był. Usiadł sam i zaczął raczkować jak miał 6 miesiący. 7 już chodził przy meblach, także pokazał im. A teraz wysrósł i jest dość wysoki jak na swój wiek, ale już chudzinka.

A mozna znieczulenie w ciąży ? Mnie boli ząb pomimo tego że dentystka mi go leczyla przed ciążą. Czuję że to grubsza sprawa i nie wiem czy dam radę bez znieczulenia.
Oczywiście, że można! Tylko bez adrenaliny. Najlepiej zęby leczyć w II trymestrze. Kanałowe też. Tylko robią bez rtg. Zęby w ciąży wręcz trzeba leczyć, infekcja jest groźna.

reklama
Podobno są jakieś dozwolone znieczulenia tylko trzeba poinformować stomatologa o ciąży , moja dentystka powiedziała że w 6 miesiącu nawet zdjęcie punktowe RTG można zrobić bo teraz to nie są duże dawki. Ja na szczęście już po wizycie u dentysty i na razie nic do robienia :) ale chodzę często minimum raz w roku na przegląd więc raczej mam ząbki pod kontrolą
Dokladnie, tez sie konsultowalam z kilkoma stomatologami i mozna zarowno znieczulenie, jak i punktowe zdjecie zrobic.

Mujer :D 11 kg na pol roku :D wow niezły wynik! Ale dzieci jak staja sie bardziej mobilne, tj. Raczkują i chodzą, to wlasnie prędko gubią te fałdki :) i widzę, ze synek szybcioch jak moja córka. Na 5.5 msc usiadla, z tydzien pozniej stanela, raczkowania, chodzenie przy meblecha i na 9 msc. Poszła sama [emoji14]

Właśnie obawiam się kanałowego. Zapiszę się, podpytam. Mam nadzieję że nie zejde z tego świata bo akurat zęby wrażliwe mam :rofl:

W piątek i sobotę są niedaleko nas targi dziecięce w jednym dużym sklepie. Może się wybiorę ale zobaczymy jak syn się będzie zachowywał bo ostatnio jest nie do wytrzymania... chciałabym bo będą pokazywać nowości i ogólnie będzie się działo.

kochana, potem się poprawiłam bo faktycznie jest tak jak dziewczyny piszą.
Ja nie wiedziałam jak na późniejszym etapie ciąży bo byłam pod koniec 1 trymestru i pani poinformowała że nie można, choc ja i tak miałam małe dziurki dwie, robiłam bez :)
ale już 2 trymestr więc wychodzi na to że można, tylko trzeba oczywiście zaznaczyć, bo może jakieś inne metody bądź lżejsze, nie mam pojęcia :)

Mujer :D 11 kg na pol roku :D wow niezły wynik! Ale dzieci jak staja sie bardziej mobilne, tj. Raczkują i chodzą, to wlasnie prędko gubią te fałdki :) i widzę, ze synek szybcioch jak moja córka. Na 5.5 msc usiadla, z tydzien pozniej stanela, raczkowania, chodzenie przy meblecha i na 9 msc. Poszła sama [emoji14]
Ja się cieszyłam, że szybko poszedł, bo byłam w 2 ciąży i nie musiałam nosić klocuszka :p

Ja stety, niestety z dentystą za pan brat :D

reklama
@Mujer mój też na pół roku prawie 11 kg ważył i był tylko na piersi, ale siadać i chodzić tak szybko jak Twój Adaś nie zaczął.

Ja dentystów boję się panicznie, wstyd się przyznać ale idę dopiero z musu.

Do góry