reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny ja już na nogach noc mało co przespana. Ogarne córkę do szkoły kąpiel i trzeba będzie wyjeżdżać bo 40 minut jazdy do miejsca gdzie będzie badanie prenatalne. Pragnę żeby wszystko było ok [emoji5]

Wszystko będzie dobrze! A jaka ulga po wizycie! Chociaż ja miałam nadzieje ze będę spać jak zabita skoro już po, a jak na złość obudziłam się o 2ej i godzinę przeleżałam. Za dużo emocji jednak...

reklama
Wszystko będzie dobrze! A jaka ulga po wizycie! Chociaż ja miałam nadzieje ze będę spać jak zabita skoro już po, a jak na złość obudziłam się o 2ej i godzinę przeleżałam. Za dużo emocji jednak...
Człowiek strasznie chce wypocząć A psychika nie pozwala okropne to jest ale cóż taka Nasza natura Mamuśki stresuja się o wszystko i za wszystkich Odezwę się po buziaczki

Ja też obudziłam się w nocy i spać nie mogłam.Kiedy się ja wreszcie wyśpię[emoji87]
Pewnie dzisiejszej nocy się wyśpicie dziewczyny :) miałyście późno badanie wiec emocje nie zdarzyły opasc przed snem :) ja po tej akcji z.tokso byłam tak wykończona ze szkoda gadać. Poinformowałam najbliższych ze wszystko jest ok i postanowiłam zaliczyć porządna drzemkę...niby oczy same mi się zamykały ale zasnąć nie mogłam. Potem jeszcze wieczorem rozmawiałam z moim M i on tez stwierdził że dopiero teraz schodzą z niego emocje. Tyle że ja wizytę miałam ok 12:30. A w nocy oboje spaliśmy tak ze stado bawołów by nam biegało po domu i nic byśmy nie słyszeli :)
Także życzę Wam aby i u Was tak było i abyście dzisiejszej nocy wyspały się "za wszystkie czasy" :)

Hej Dziewczyny, odebrałam wczoraj od pani genetyk wyniki z pappy i całe te szacowanie ryzyka wraz z opisem USG. No i nie do końca jest kolorowo, bo u mnie wyszło, że jestem w grupie wysokiego ryzyka :-( jeśli chodzi o trisomię 21, bo wyszło ryzyko skorygowane 1:123 :-(. Pani dr mówiła, że w usg jest wszystko dobrze, tylko, że wolna B hcg wyszła wyższa 60,30 IU/l 1,876MoM Pappa 2,140 IU/I 0,451 MoM. Z tego co czytałam w przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM. Jestem od wczoraj podłamana, nie wiem co dalej, mąż wyjechał służbowo i tak siedzę się i dręczę... Pani genetyk wystawiła mi skierowanie na amnio ale kazała rozważyć badanie NIFTY przy dobrym usg. Idę dziś z wynikiem do swojej ginekolog, niech coś mi poradzi, bo głowę mam już nabitą wszystkim co najgorsze.

Hej Dziewczyny, odebrałam wczoraj od pani genetyk wyniki z pappy i całe te szacowanie ryzyka wraz z opisem USG. No i nie do końca jest kolorowo, bo u mnie wyszło, że jestem w grupie wysokiego ryzyka :-( jeśli chodzi o trisomię 21, bo wyszło ryzyko skorygowane 1:123 :-(. Pani dr mówiła, że w usg jest wszystko dobrze, tylko, że wolna B hcg wyszła wyższa 60,30 IU/l 1,876MoM Pappa 2,140 IU/I 0,451 MoM. Z tego co czytałam w przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM. Jestem od wczoraj podłamana, nie wiem co dalej, mąż wyjechał służbowo i tak siedzę się i dręczę... Pani genetyk wystawiła mi skierowanie na amnio ale kazała rozważyć badanie NIFTY przy dobrym usg. Idę dziś z wynikiem do swojej ginekolog, niech coś mi poradzi, bo głowę mam już nabitą wszystkim co najgorsze.
Amnio jest badaniem inwazyjnym więc może rzeczywiście pomyśl nad innym. Tyle że cena spora.
Usg wyszło dobrze to jest bardzo dobry znak. Trzymam kciuki a Ty się nie zadreczaj bo złych wyników nie dostałaś.

Kciuki za wizytujące!

Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli, nie mam zgagi, brzuch nie boli. Znowu się zaczęłam zastanawiać czy tam coś w ogóle rośnie w moim brzuchu? ;) U mnie dzisiaj 14t5d, przytyłam niecałe 2 kg, choć jem słodycze, jem to na co mam ochotę. Ale nie opycham się. Mieszczę się w ubrania, które posiadam. Trzecia ciąża, gdzie ten brzuch?? Jestem wysoka i szczupła, może dlatego dzidziuś ma więcej miejsca i nie wywaliło brzucha jeszcze.

reklama
Robiłam pappa i wiedziałam, że robiłabym amniopunkcję, gdyby były złe wyniki. Ale ty niestety musisz podjąć decyzję sama bądź z mężem na co się zdecydujesz. Najczęściej dziewczynom po złym pappa wyniki amniopunkcji lub nifty wychodziły bardzo dobrze, miały zdrowe dzieci. Czytałam dużo takich wątków. Ciekawe co doradzi twój lekarz. Nie myśl źle (wiem - łatwo powiedzieć, trudniej zrobić), bo nic nie jest przesądzone, a dzidziuś czuje to co ty.

Do góry