reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Piękna pogoda jest. Uwielbiam taką jesień, chociaż troche zdradliwa też jest. Mi przyszło przed chwilą zbierac ziemniaki spod sklepu bo mi sie wysypały. Także mini ćwiczenia miałam :p
Trzymam kciuki za Wasze prenatalne. Też bym dzis miala a tak jeszcze 2 dni.
Dzis mam 13t3d a w piatek bedzie 13t5d i też położna mnie zapisywała, podałam jej date ost miesiaczki bo chciała i tak policzyla ze na piatek mnie zapisała. Mam nadzieje, że bedzie można zrobić wszystkie pomiary.
Pozdrawiam dziewczyny i życzę pięknego dnia!

reklama
hej kochana ;)
pierwsza ciąża? skąd jesteś?
tutaj każda ma jakąś historie na koncie, niestety podczas ciąży zdarzają się różne rzeczy. ale napewno będzie wszystko dobrze jutro :)!
Ciaza druga ale przeżywam jak pierwsza mam już cudowna 9latke więc kawał różnicy ☺☺ Mieszkam w Małopolsce. No zobaczymy jak to będzie u Nas bo to naprawdę przysłowiowy ostatni gwizdek. Na szczęście wizyta wcześnie więc dużo czasu na stres nie będzie po pobudce. Ostatnie USG w 11 tygodniu wszystko było w porządku więc mam nadzieję ze w miarę minął ten najbardziej niezebieczny okres

@Aurelia95 trzymaj się kochana, oby obylo się bez zabiegu... pisałam to już wcześniej do Kasi, skup się teraz na rodzinie i najbliższych. Życzę Ci szybkiego powrotu do formy, wierzę że doczekasz się upragnionego maleństwa. :oops:

Nie chcę żeby zabrzmiało to zbyt egoistycznie że teraz akurat pisze o tym. Ale czy TC 12 czy 13 to już mniejsze ryzyko? Bo czytałam gdzieś że ten 10 tc jest takim przełomowym że jak cos jest nie tak to organizm sam odrzuca.
Ja jestem steaszna pesymistka i panikarą :( może dlatego że tak długo czekałam na tego dzidziusia.
Ja dziś wizyta u Endo. Tsh skacze jak chce.
Miłego dnia

Nie chcę żeby zabrzmiało to zbyt egoistycznie że teraz akurat pisze o tym. Ale czy TC 12 czy 13 to już mniejsze ryzyko? Bo czytałam gdzieś że ten 10 tc jest takim przełomowym że jak cos jest nie tak to organizm sam odrzuca.
Ja jestem steaszna pesymistka i panikarą :( może dlatego że tak długo czekałam na tego dzidziusia.
Ja dziś wizyta u Endo. Tsh skacze jak chce.
Miłego dnia
Mi lekarz najpierw mowil ze do 9 tygodnia a później ze do 12. A ostatnio wyczytałam ze po 13 tc znacznie spada ryzyko poronienia. A robilas już jakieś badania prenatalne??

reklama
Mi lekarz najpierw mowil ze do 9 tygodnia a później ze do 12. A ostatnio wyczytałam ze po 13 tc znacznie spada ryzyko poronienia. A robilas już jakieś badania prenatalne??

Ryzyko spada z tygodnia na tydzień, ale generalnie podobno terminy ewentualnej miesiączki są takie krytyczne, wiec na pewno 8tc i chyba 12, ale na pewno już mniej.

Do góry