reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja na wizycie usłyszałam że łożysko jest nisko ale mam się nie martwić bo to dopiero początek ciąży i jest do obserwacji. Ma któraś tak? Miała?

reklama
Ale wysyp chłopców :biggrin2:
Jak byłam na warsztatach i były też inne ciężarówki, to w brzuszku każdej był chłopczyk, wojna idzie czy co jakby to powiedziała mojej świętej pamięci prababcia :p. My teraz mamy zagwostkę co do imienia 8-) i czekam do środy kiedy będzie w końcu wynik z pappy i czas umawiać połówkowe.

Ja na wizycie usłyszałam że łożysko jest nisko ale mam się nie martwić bo to dopiero początek ciąży i jest do obserwacji. Ma któraś tak? Miała?
Miałam ostatnio i teraz też tak mam... ostatnio się podniosło mam nadziej że teraz też bo wolałabym uniknąć cesarki.

O nie...to jest wskazanie do cięcia? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam to niewiele wiem w tym temacie
Jeśli łożysko jest nisko i jest tzw przodujace to przy SN rodzi się pierwsze... A wiadomo czym to grozi... zwykle łożysko ma czas się podnieść do 20- 24 tc. Przeważnie jak macica rośnie to idzie do góry... więc liczę na to by i u nas tak było

Ja usłyszałam na genetycznym dokladnie to samo. Ze jest nisko, praktycznie przy samym ujsciu i ze mam nie dźwigać bo beda krwawienia.
Przy pierwszym nic takiego nie miałam, szczerze mówiąc no niezbyt sie tym przejmuje bo nie mam na to warunkow. Mam rocznego synka, więc dzwigam go codziennie bo nie mam innego wyjścia a z lozyskiem liczę, że sie podniesie wraz ze wzrostem macicy :)

@sandra1234 i zdecydowałaś się na jakiś wózek?

Teraz też jestem na etapie poszukiwania i za tydzień mamy jechać i już kupić.
Upatrzyłam sobie wózek z firmy Bebetto i już byłam zdecydowana, ale ja jak, dalej szukam...

Na co trzeba zwrócić najbardziej uwagę przy oglądaniu wózka?
Chyba jednak zostanie mima xari. Mojemu się za bardzo nie spodobał, ale mi bardzo, zarówno na zdjęciach, jak i na żywo. Ale kupię dopiero, jak urodzę :)

reklama
Ok dzięki dziewczyny za info, w takim razie postaram się trochę oszczędzać następną wizytę mam 29 więc może będzie już wyżej.

Ja na polowkowe dopiero początkiem grudnia [emoji28] gdzie to do tego czasu [emoji16]

Do góry