reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny jakbyście szukały jakichś ciążowych ciuszków to donoszę ze w newlooku są super przeceny. Ja zamówiłam sobie jeansy za 10€ (z 35€) i są super. Polecam zajrzeć na stronę bo maja teraz mega przeceny

Załączniki

• 4CC4283F-9745-4686-9A45-C1C5022193A0.jpeg
    4CC4283F-9745-4686-9A45-C1C5022193A0.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 79
  • 5EBEBC7A-E800-4657-B174-B8F25D534A7C.jpeg
    5EBEBC7A-E800-4657-B174-B8F25D534A7C.jpeg
    475,2 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Mam wrażenie ze chyba jest jakieś zamieszanie z pojęciami.
Oznaczenie białka pappa to oznaczenie z krwi, to jest białko, które jest produkowane przez łożysko, nie ma na to wpływu poprzednia ciaza. Tobie chyba chodzi o te wyliczenia w programie, gdzie w efekcie wychodzi prawdopodobieństwo wystąpienia poszczególnych chorób. Na podstawie samego usg tez można takie obliczenia zrobić, ale wtedy właśnie zazwyczaj wychodzą gorzej niż w połączeniu z pappa i hcg bo duża wagę w obliczeniach ma wiek i historia chorób.
Masz rację co do badania Pappa... Faktycznie ważna w tym jest ocena łożyska, chyba gdybym miała robić, to właśnie dlatego. No ale mój gin robi mi usg na każdej wizycie i też widać jak to łożysko funkcjonuje. Chyba najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby każda z nas miała jako taki komfort psychiczny i niepotrzebnie się nie denerwowala.. Mamaginekolog z tego co pamiętam bardzo namawiała do robienia testu Pappa. Zobaczymy co mi mój ginekolog powie tym razem przy usg genetycznym.

Jak najbardziej:) właśnie te lekkie szturchania to mogą być ruchy maleństwa a raczej jego wielkie podskoki bo machaniem rączką jeszcze nas nie zdoła ruszyć:)
Ja tak zaczelam czuć wlasnie, na dzień dzisiejszy jest to juz prawie codziennością ale z prawego boku przeniosło sie na środek, przeważnie tak z godzinę po porzadnym posiłku
A w którym tygodniu jesteś?

My już po wizycie lokator okazał się eleganckim małym przystojniakiempani doktor mówi że tak na 70 % to bedzie synuś więc..... Synuś zasłonił się mała rączka jakby zawstydzony że go podglądamy, ale wszystko w porządku, kawał chłopa z niego bo aż 6,5 cm jestem przeszczęśliwa, a zarazem zaskoczona, że w szpitalu mają taki sprzęt, USG 4D wszystko pięknie widzialam

reklama
Ja tak rzadko teraz tu zaglądam że nie jestem na bieżąco, staram się nadrabiać ale to się nie da
Nie martw sie zrozumiałe ze nie zawsze jest czas na komputer czy telefon, ja czasami tylko nadrabiam by być na bierzaco a dopiero przy wolnej chwili pisze:) ale mnie to czytanie wciąga strasznie mimo ze czasami po odswierzeniu strony z watkami łapie sie za głowę czemu na wszystkich są nowe wypowiedzi:p

Do góry