reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Powodzenia w wizytach! Kciuki zaciśnięte! ;)
Pytanie z innej beczki bo nie wiem czy mam jechać na oddział... odczuwam coraz częściej chwilowe jakby stwardnienie macicy, jak przykładem reke to ja całą czuje, trwa to parę sekund, nie boli. Czy to są skurcze? Czy przypadkiem nie powinny być dopiero od 20tc? Przeczytałam internety i jestem już spanikowana najgorszym...

Mogą być delikatne skurcze np z nerwów albo przemęczenia. Najlepiej wtedy się położyć i zrelaksować. Ja w poprzedniej ciąży w takiej sytuacji zadzwoniłam do mojego ginekologa, kazał wziąć nospę i się położyć.

Jak samopoczucie dziewczyny? Ja staram sie o tym nie myśleć, mam strasznie późno wizytę bo on19:05 czyli 20:05 w pl. Cały dzień. Ale do 18:00 w pracy wiec mam nadzieje że zleci, chociaż ciężko o tym nie myśleć. Jak Wam powiedzieli? Pełny pęcherz?

Wiola, ja poszłam z pełnym ale małe było za bardzo ściśnięte a ja szczupła jestem to kazała mi się wysilać i wszystko było lepiej widać.

Powodzenia w wizytach! Kciuki zaciśnięte! ;)
Pytanie z innej beczki bo nie wiem czy mam jechać na oddział... odczuwam coraz częściej chwilowe jakby stwardnienie macicy, jak przykładem reke to ja całą czuje, trwa to parę sekund, nie boli. Czy to są skurcze? Czy przypadkiem nie powinny być dopiero od 20tc? Przeczytałam internety i jestem już spanikowana najgorszym...
Powiem Ci tak. Jesli jestes zaniepokojona to doradzam wizyte na ip, lepiej pojechac kilka razy gdy nic wielkiego się jednak nie dzieje niz cos przeoczyć. Natomiast mi twz sie to zdarza, te skurcze trwają wtedy disc dlugo. To mi lekarz kazal wredy lezec, brac nospe i magnez.

U nas pomoga w takiej sytuacji ryż, marchewka gotowana, robiłam pomidorowa i było lepiej. Do mleka dawałam kleiki ryżowy albo kukurydziany.
Od wczoraj jest właśnie na takiej diecie i od wczorajszego południa nie robiła kupki,aż do nocy.Obudziła się po 3 i płakała,bo ją brzuszek bolał[emoji30]i. znów wodniste kupki.O 14 mamy lekarza.

Dziewczyny, wczoraj bardzo dlugo nie moglam zasnac i pierwszy raz poczulam ruchy dzidziusia [emoji7] [emoji7] nie do pomylenia z niczym innym! Co on za akrobacje musial wyprawiac to ja nie wiem, ale bylam w szoku i jeszcze bardziej nie moglam sie wyciszyć i usnąć i w koncu nie spalam pol nocy[emoji12] [emoji12] normalnie ALE JAJA TAK SIE CIESZĘ!

@delicious ktoś Ci się na konto wkradł? :-D

Rzeczywiście to nie były wypowiedzi w moim stylu, ale strach mnie ogarnął podczas czytania o cukrzycy. W dodatku teraz kiedy odkryłam, że szczupłe też mogą mieć, przestałam czuć się chroniona ;). Jak mogłabym sobie odmówić czekolady? :cool2::cool2: A żelki? Nieeeeee...... Teraz się wygłupiam, umiem panować nad zachciankami :laugh2:. Na początku ciąży miałam 85. No zobaczymy co będzie dalej ;).

Test papa może namieszać w głowie to fakt ...a żadne testy porucz amino nie dają pewności . Ja mam chore dziecko więc na pewno ryzyko będzie wysokie , jeśli USG będzie ok to dam sobie spokój . Ja się znów czuje za dobrze i to mnie martwi ;) tylko przyplątała się cukrzyca i nadciśnienie ...
Dlaczego wiele z was zakłada, że pappa wyjdzie źle? :cool2: Pappa może namieszać, ale może też uspokoić i pozostałe 6 miesięcy ciąży kobieta czuje się psychicznie naprawdę dobrze. Pewność 100% będzie dopiero po urodzeniu, jestem tego świadoma, ale 6 miesięcy bez stresu jest warte tego testu. Ja teraz jestem mega spokojna, mając ryzyko około 1:11500. Mogę koncentrować się na innych rzeczach i mam spokojniejszą głowę. W wieku 25 też bym nie robiła. Nie robiłam w poprzednich ciążach. Ale że mam prawie 31 lat to inaczej myślę. Nie namawiam do pappa, większość z was jest już i tak po prenatalnych.

reklama
Do góry