U mnie historia podobna. Pierwsza ciąża, brak szerokiej wiedzy o szpitalach. Tylko z uwagi na doświadczenia moich znajomych ja brałam pod uwagę 2 szpitale Madalinskiego, i Karowej. Na Karowej lekarz z polecenia do ktorego prywatnie poszlam mnie turbo wystawil gdy miałam problem na początku z zakażeniem moczu więc skreslilam I lekarza i szpital - więc pozostaje madalinskiego - z stamtąd mam też lekarza. Bo mówią że to ważne, aby lekarz prowadzący przyjmował w szpitalu w którym chce rodzić... Ale wiesz byłam u niego na razie na 1 wizycie, kolejna 16.10... Więc ciężko nazwać to moim prowadzącym bo u Pani gin w lux med byłam już 4 razy w trakcie ciąży. Nie wiem jak to jest że znieczuleniem w madalu, ale to wszystko ponoć I tak zależy od ekipy która jest na dyżurze.. Więc trochę loteria...To zazdroszczę, że masz już wszystko jasne i zostaje Ci cieszyć się resztę ciąży. Mi się marzy chłopak, ale nie liczę, że dzisiaj się coś wyjaśni, a dodatkowych badań nie planuję robić, jeśli wszystko na usg wyjdzie ok. To Twoja pierwsza ciąża? U mnie tak i nie mam żadnej wiedzy o szpitalach, dopiero będę szukać opinii, ale coś podpowiada mi szpital bielański. Na pewno będę szukać opinii na temat tego czy nie robią problemu z podaniem znieczulenia, bo bardzo mi na tym zależy. Nie chcę żeby wyszły cyrki, że nie podadzą mi, a później powiedzą, że już za późno. Rozważam też pójście prywatnie. Ty masz już wybrany?
reklama
Biegi93
Fanka BB :)
U mnie z miesiączki był 3 kwietnia (cieszyłabym się bo ja mam urodziny 3 kwietnia) a z prenatalnych wynikało 1 kwietnia tak czy siak pewnie i tak będzie inny termin, byle się urodziło w kwietniu nie przepadam za marcem jako miesiącemIdziemy łeb w łeb u mnie termin też na 02.04 i moje aplikacje też pokazują że zaczęłam drugi trymestr wczoraj czyli skończone 14tc.
U nas dalej mega wieje, najchętniej nie ruszalabym się z domu ale trzeba jechać na zakupy.
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę ślubu, niestety nie mamy synka z kim zostawić więc wyjście odpada i świętujemy w domu.
Biegi93
Genetyczne miałam 2,5 tygodnia temu. Dzisiaj mam kolejna wizytę o 20:30 podobno jest córa dzisiaj czekam na potwierdzenieTo piateczka Ann 81 - mamy dokładnie ten sam termin... skąd jesteś? Usg genetyczne już miałaś?
Mi też chyba się przesunął z 12.04 na 9.04 przy najmniej tak z prenatlanych wynikaNo, kochana ja już odpadam, bo synuś urósł i z 12t4d zrobił się 13t, więc z 12 przesunął mi się termin na 8.04
pisces
Prenatalne można zrobic max do 13tc6dzien. Ja jedyne co kupiłam to balsam na rozstępy.Cześć wszystkim gratuluję udanych wizyt i pięknych maluszków. Ja mało się udzielam ale zaglądam do was jak tylko mam troszkę więcej siły bardzo dużo śpię. Dzisiaj odebrał wyniki moczu i mam białko.. A wizyta dopiero w poniedziałek trzeba czekać. Z mężem jakoś tak lipaa nie możemy się dogadać ostatnio gorszy czas. Trochę mi przykro że mało zainteresowany jest wiem też że bardzo przeżył w zeszłym roku nasza stratę. Bardzo się cieszył wtedy a teraz hym... No nic może czasu potrzebuje. Nie pomaga tez to że nie możemy się przytulać... Mi nie wolno gin powiedziała że przez to plamienie na początku i wcześniejsze poronienie z nieznanych przyczyn. Brzuch mi już nie dokucza jest dobrze. Co do zakupów to dla mnie jeszcze za wcześnie nic nie kupuje. Moja lekarka nie mówi nic o pranatalnych myślałam że to ona mnie wyślę gdzieś czy sama robi nie wiem zapytam w poniedziałek. Dzisiaj zaczął się 13 tydzień jestem bardzo ciekawa co tam u maluszka...
Gratuluję! Synusie są mamusioweGratki wielkie!! Ja też wczoraj Miałam same dobre wieści- usg genetyczne i badania nifty- wszystko Oki. )
Maluszek zdrowy i ma ogonek chciałam bardzo dziewczynke ale co tam natury nie przeskoczysz
A ja kochałam te 2 godziny spokoju . Można książkę poczytać. A raz byłam z mamą i się zagadałyśmy i niewiadomo kiedy to zleciało.U nas tak samo...To siedzenie w miejscu było dla mnie najbardziej dobijające .
Wszystkiego najlepszego, kolejnych 100 lat razemIdziemy łeb w łeb u mnie termin też na 02.04 i moje aplikacje też pokazują że zaczęłam drugi trymestr wczoraj czyli skończone 14tc.
U nas dalej mega wieje, najchętniej nie ruszalabym się z domu ale trzeba jechać na zakupy.
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę ślubu, niestety nie mamy synka z kim zostawić więc wyjście odpada i świętujemy w domu.
U mnie przy 16 dzieci w krótkich rękawach latają i patrzą jak na patologie, bo inne w puchówkach i czapkachWitajcie jak tam ? U nas zimno 16 stopni tylko na dworze. Czuje sie lepiej niż wczoraj, bo była katastrofa. Jakoś przeżyłam.
Też z Warszawy. Dwa razy rodziłam w Praskim. Bardzo polecam. Salę porodowe super, poporodowe także. Opieka fajna, młoda. Warunki super, menu do wyboru. Tylko ja rodziłam bez zzo. Teraz też chcę tam rodzić.Noo ja już po wszytkim I usg genetyczne i badania z krwi nifty Wszystko ok. Bobo z ogonkiem, liczylam na dziewuche Ale cieszymy się z tego co jest. Bo najważniejsze że zdrowe. Ja też że stolicy gdzie będziesz rodzić? Wiesz już może? Trzymam kciuki za badania daj znać co i jak
Ja w poprzednich ciążach nawet nie wiedziałam gdzie pracują moi lekarze. Poszłam z ulicy i było super. W Warszawie raczej nie ma z tym tragedii. Teraz mój lekarz pracuje na Żelaznej, ale tam nie chcę rodzić. Madalińskiego podobno ok.U mnie historia podobna. Pierwsza ciąża, brak szerokiej wiedzy o szpitalach. Tylko z uwagi na doświadczenia moich znajomych ja brałam pod uwagę 2 szpitale Madalinskiego, i Karowej. Na Karowej lekarz z polecenia do ktorego prywatnie poszlam mnie turbo wystawil gdy miałam problem na początku z zakażeniem moczu więc skreslilam I lekarza i szpital - więc pozostaje madalinskiego - z stamtąd mam też lekarza. Bo mówią że to ważne, aby lekarz prowadzący przyjmował w szpitalu w którym chce rodzić... Ale wiesz byłam u niego na razie na 1 wizycie, kolejna 16.10... Więc ciężko nazwać to moim prowadzącym bo u Pani gin w lux med byłam już 4 razy w trakcie ciąży. Nie wiem jak to jest że znieczuleniem w madalu, ale to wszystko ponoć I tak zależy od ekipy która jest na dyżurze.. Więc trochę loteria...
@delicious nprawden zostaje slad jak pójdę gdzieś na USG? Kurde ja byłam prywatnie w luxmedzie to moja się wkurzy że tak przeżywam bo też poleciałam bo ustaniu objawów.
Ja zaliczyłam już wizytę u dentysty. Trzeba zabrać ksero karty ciąży bo niby mamy więcej przywilejów. U mnie narazie spoko ale 8 ja zmartwiły w szczególności jedną którą nie może się wybic. Mam się zgłosić do chirurga na konsultacje co robić bo narazie nie usuną ale można cos tam z dziąsłem zrobić ale już zapowiedziała że któregoś piekpięk dnia mogę się obudzić opuchnięta z wielkim bólem i niewiadomo co robić ...
A co do porodow to lekarz prowadzący pyta się gdzie zamierzacie? I ewentualnie z jakimi reakcjami się spotkałyscie? Bo ja chcę w innym w innym mieście.
Czy któraś robi badania w diagnostyce?
Ja zaliczyłam już wizytę u dentysty. Trzeba zabrać ksero karty ciąży bo niby mamy więcej przywilejów. U mnie narazie spoko ale 8 ja zmartwiły w szczególności jedną którą nie może się wybic. Mam się zgłosić do chirurga na konsultacje co robić bo narazie nie usuną ale można cos tam z dziąsłem zrobić ale już zapowiedziała że któregoś piekpięk dnia mogę się obudzić opuchnięta z wielkim bólem i niewiadomo co robić ...
A co do porodow to lekarz prowadzący pyta się gdzie zamierzacie? I ewentualnie z jakimi reakcjami się spotkałyscie? Bo ja chcę w innym w innym mieście.
Heda
Pozwolili ci je grać do domu... gdzie tak dobrze?Chyba tak wypiłam glukozę przyjechałam do domu i leżę i za 20 min znów jadę pobrać krew , najpierw po godzinie potem po dwuch . Oby wyszło dobrze mimo wszystko
Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app
Natalia91
Ja robię [emoji4]@delicious nprawden zostaje slad jak pójdę gdzieś na USG? Kurde ja byłam prywatnie w luxmedzie to moja się wkurzy że tak przeżywam bo też poleciałam bo ustaniu objawów.
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicyIdziemy łeb w łeb u mnie termin też na 02.04 i moje aplikacje też pokazują że zaczęłam drugi trymestr wczoraj czyli skończone 14tc.
A tak poza tym to jest nas juz 3 z tym terminem u mnie tez dzisiaj 14+1, lecą te tygodnie teraz juz dużo szybciej przynajmniej mi sie tak wydaje bo do 10t to strasznie się przeciagalo
Ja w spodniach ciazowych chodze od 2 tygodni jeszcze mieszcze sie w jedne stare z wysokim stanem i leginsy ale wygodniej mi w ciazowych bo nic nie uciska. Gory jeszcze nie znieniam bo na ogół większość rzeczy mam luźnych, muszę tylko zwykle koszulki w h&m kupić bo mi sie spodobały. W końcu sie u nas zimniej zrobiło rano i wieczorem więc w kurtce sie brzuszek całkiem fajnienkryje jeszcze ale w południe w krótkim rekawku nie da sie przeoczyćA ja bym chciała się zapytać czy któraś mama już kupowała dla siebie ciuchy ciążowe?
Mnie moje wszystkie spodnie Cisna byłam w h&m na dziale dla mam, wzięłam dwie pary portków jedne M dopasowane do nóg i pupy a drugie L jak worek