reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

To zazdroszczę, że masz już wszystko jasne i zostaje Ci cieszyć się resztę ciąży. :) Mi się marzy chłopak, ale nie liczę, że dzisiaj się coś wyjaśni, a dodatkowych badań nie planuję robić, jeśli wszystko na usg wyjdzie ok. :) To Twoja pierwsza ciąża? U mnie tak i nie mam żadnej wiedzy o szpitalach, dopiero będę szukać opinii, ale coś podpowiada mi szpital bielański. Na pewno będę szukać opinii na temat tego czy nie robią problemu z podaniem znieczulenia, bo bardzo mi na tym zależy. Nie chcę żeby wyszły cyrki, że nie podadzą mi, a później powiedzą, że już za późno. Rozważam też pójście prywatnie. Ty masz już wybrany? :)
U mnie historia podobna. Pierwsza ciąża, brak szerokiej wiedzy o szpitalach. Tylko z uwagi na doświadczenia moich znajomych ja brałam pod uwagę 2 szpitale Madalinskiego, i Karowej. Na Karowej lekarz z polecenia do ktorego prywatnie poszlam mnie turbo wystawil gdy miałam problem na początku z zakażeniem moczu więc skreslilam I lekarza i szpital - więc pozostaje madalinskiego - z stamtąd mam też lekarza. Bo mówią że to ważne, aby lekarz prowadzący przyjmował w szpitalu w którym chce rodzić... Ale wiesz byłam u niego na razie na 1 wizycie, kolejna 16.10... Więc ciężko nazwać to moim prowadzącym bo u Pani gin w lux med byłam już 4 razy w trakcie ciąży:). Nie wiem jak to jest że znieczuleniem w madalu, ale to wszystko ponoć I tak zależy od ekipy która jest na dyżurze.. Więc trochę loteria...

reklama
Idziemy łeb w łeb u mnie termin też na 02.04 i moje aplikacje też pokazują że zaczęłam drugi trymestr wczoraj czyli skończone 14tc.

U nas dalej mega wieje, najchętniej nie ruszalabym się z domu ale trzeba jechać na zakupy.
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę ślubu, niestety nie mamy synka z kim zostawić więc wyjście odpada i świętujemy w domu.
U mnie z miesiączki był 3 kwietnia (cieszyłabym się bo ja mam urodziny 3 kwietnia) a z prenatalnych wynikało 1 kwietnia :D tak czy siak pewnie i tak będzie inny termin, byle się urodziło w kwietniu :D nie przepadam za marcem jako miesiącem

Cześć wszystkim gratuluję udanych wizyt i pięknych maluszków. Ja mało się udzielam ale zaglądam do was jak tylko mam troszkę więcej siły bardzo dużo śpię. Dzisiaj odebrał wyniki moczu i mam białko.. A wizyta dopiero w poniedziałek trzeba czekać. Z mężem jakoś tak lipaa nie możemy się dogadać ostatnio gorszy czas. Trochę mi przykro że mało zainteresowany jest wiem też że bardzo przeżył w zeszłym roku nasza stratę. Bardzo się cieszył wtedy a teraz hym... No nic może czasu potrzebuje. Nie pomaga tez to że nie możemy się przytulać... Mi nie wolno gin powiedziała że przez to plamienie na początku i wcześniejsze poronienie z nieznanych przyczyn. Brzuch mi już nie dokucza jest dobrze. Co do zakupów to dla mnie jeszcze za wcześnie nic nie kupuje. Moja lekarka nie mówi nic o pranatalnych myślałam że to ona mnie wyślę gdzieś czy sama robi nie wiem zapytam w poniedziałek. Dzisiaj zaczął się 13 tydzień jestem bardzo ciekawa co tam u maluszka...
Prenatalne można zrobic max do 13tc6dzien. Ja jedyne co kupiłam to balsam na rozstępy.

Gratki wielkie!! Ja też wczoraj Miałam same dobre wieści- usg genetyczne i badania nifty- wszystko Oki. :))

Maluszek zdrowy i ma ogonek:) chciałam bardzo dziewczynke ale co tam natury nie przeskoczysz:)
Gratuluję! Synusie są mamusiowe :)

U nas tak samo...To siedzenie w miejscu było dla mnie najbardziej dobijające ;).
A ja kochałam te 2 godziny spokoju :D. Można książkę poczytać. A raz byłam z mamą i się zagadałyśmy i niewiadomo kiedy to zleciało.

Idziemy łeb w łeb u mnie termin też na 02.04 i moje aplikacje też pokazują że zaczęłam drugi trymestr wczoraj czyli skończone 14tc.

U nas dalej mega wieje, najchętniej nie ruszalabym się z domu ale trzeba jechać na zakupy.
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę ślubu, niestety nie mamy synka z kim zostawić więc wyjście odpada i świętujemy w domu.
Wszystkiego najlepszego, kolejnych 100 lat razem :)

Witajcie:) jak tam ? U nas zimno 16 stopni tylko na dworze. Czuje sie lepiej niż wczoraj, bo była katastrofa. Jakoś przeżyłam.
U mnie przy 16 dzieci w krótkich rękawach latają i patrzą jak na patologie, bo inne w puchówkach i czapkach :p

Noo ja już po wszytkim I usg genetyczne i badania z krwi nifty Wszystko ok. Bobo z ogonkiem, liczylam na dziewuche Ale cieszymy się z tego co jest. Bo najważniejsze że zdrowe. Ja też że stolicy gdzie będziesz rodzić? Wiesz już może? Trzymam kciuki za badania daj znać co i jak
Też z Warszawy. Dwa razy rodziłam w Praskim. Bardzo polecam. Salę porodowe super, poporodowe także. Opieka fajna, młoda. Warunki super, menu do wyboru. Tylko ja rodziłam bez zzo. Teraz też chcę tam rodzić.

U mnie historia podobna. Pierwsza ciąża, brak szerokiej wiedzy o szpitalach. Tylko z uwagi na doświadczenia moich znajomych ja brałam pod uwagę 2 szpitale Madalinskiego, i Karowej. Na Karowej lekarz z polecenia do ktorego prywatnie poszlam mnie turbo wystawil gdy miałam problem na początku z zakażeniem moczu więc skreslilam I lekarza i szpital - więc pozostaje madalinskiego - z stamtąd mam też lekarza. Bo mówią że to ważne, aby lekarz prowadzący przyjmował w szpitalu w którym chce rodzić... Ale wiesz byłam u niego na razie na 1 wizycie, kolejna 16.10... Więc ciężko nazwać to moim prowadzącym bo u Pani gin w lux med byłam już 4 razy w trakcie ciąży:). Nie wiem jak to jest że znieczuleniem w madalu, ale to wszystko ponoć I tak zależy od ekipy która jest na dyżurze.. Więc trochę loteria...
Ja w poprzednich ciążach nawet nie wiedziałam gdzie pracują moi lekarze. Poszłam z ulicy i było super. W Warszawie raczej nie ma z tym tragedii. Teraz mój lekarz pracuje na Żelaznej, ale tam nie chcę rodzić. Madalińskiego podobno ok.

@delicious nprawden zostaje slad jak pójdę gdzieś na USG? Kurde ja byłam prywatnie w luxmedzie to moja się wkurzy że tak przeżywam bo też poleciałam bo ustaniu objawów.

Ja zaliczyłam już wizytę u dentysty. Trzeba zabrać ksero karty ciąży bo niby mamy więcej przywilejów. U mnie narazie spoko ale 8 ja zmartwiły w szczególności jedną którą nie może się wybic. Mam się zgłosić do chirurga na konsultacje co robić bo narazie nie usuną ale można cos tam z dziąsłem zrobić ale już zapowiedziała że któregoś piekpięk dnia mogę się obudzić opuchnięta z wielkim bólem i niewiadomo co robić ...

A co do porodow to lekarz prowadzący pyta się gdzie zamierzacie? I ewentualnie z jakimi reakcjami się spotkałyscie? Bo ja chcę w innym w innym mieście.

Czy któraś robi badania w diagnostyce?

@delicious nprawden zostaje slad jak pójdę gdzieś na USG? Kurde ja byłam prywatnie w luxmedzie to moja się wkurzy że tak przeżywam bo też poleciałam bo ustaniu objawów.

Ja zaliczyłam już wizytę u dentysty. Trzeba zabrać ksero karty ciąży bo niby mamy więcej przywilejów. U mnie narazie spoko ale 8 ja zmartwiły w szczególności jedną którą nie może się wybic. Mam się zgłosić do chirurga na konsultacje co robić bo narazie nie usuną ale można cos tam z dziąsłem zrobić ale już zapowiedziała że któregoś piekpięk dnia mogę się obudzić opuchnięta z wielkim bólem i niewiadomo co robić ...

A co do porodow to lekarz prowadzący pyta się gdzie zamierzacie? I ewentualnie z jakimi reakcjami się spotkałyscie? Bo ja chcę w innym w innym mieście.

Czy któraś robi badania w diagnostyce?
Ja robię [emoji4]

reklama

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
A tak poza tym to jest nas juz 3 z tym terminem :D u mnie tez dzisiaj 14+1, lecą te tygodnie teraz juz dużo szybciej przynajmniej mi sie tak wydaje bo do 10t to strasznie się przeciagalo
A ja bym chciała się zapytać czy któraś mama już kupowała dla siebie ciuchy ciążowe?
Mnie moje wszystkie spodnie Cisna:( byłam w h&m na dziale dla mam, wzięłam dwie pary portków jedne M dopasowane do nóg i pupy a drugie L jak worek:(
Ja w spodniach ciazowych chodze od 2 tygodni:p jeszcze mieszcze sie w jedne stare z wysokim stanem i leginsy ale wygodniej mi w ciazowych bo nic nie uciska. Gory jeszcze nie znieniam bo na ogół większość rzeczy mam luźnych, muszę tylko zwykle koszulki w h&m kupić bo mi sie spodobały. W końcu sie u nas zimniej zrobiło rano i wieczorem więc w kurtce sie brzuszek całkiem fajnienkryje jeszcze :p ale w południe w krótkim rekawku nie da sie przeoczyć :D

Do góry