reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Właśnie kurier przywiózł mi poduszkę z Supermami, a w gratisie babskie niedrapki ;-), czyżby wróżba i wstępne podejrzenie chłopca się odwróciło ;-). Poducha ładnie i solidnie wykonana, szybka przesyłka. Na razie chyba będę ją wykorzystywać przy siedzeniu pod kręgosłup, bo ja mam niestety lekko powichrowany.

IMG_20181001_125852959.jpg

Załączniki

• IMG_20181001_125852959.jpg
    IMG_20181001_125852959.jpg
    608,6 KB · Wyświetleń: 182
reklama
Właśnie kurier przywiózł mi poduszkę z Supermami, a w gratisie babskie niedrapki ;-), czyżby wróżba i wstępne podejrzenie chłopca się odwróciło ;-). Poducha ładnie i solidnie wykonana, szybka przesyłka. Na razie chyba będę ją wykorzystywać przy siedzeniu pod kręgosłup, bo ja mam niestety lekko powichrowany.

Zobacz załącznik 903434
Fajna ta poducha. Powiedz mi po co sa te niedrapki ? Juz pare razy mi sie obilo o uszy, domyslam sie zeby sie dziecko po buzi nie drapalo. Ale kazde tak robi, to konieczne ? Nikt w moim otoczeniu chyba tego nie uzywal

Cześć dziewczyny [emoji4] nie wiem jakim cudem przez weekend naskrobałyście ponad 20 stron [emoji23]
W pt miałam wizytę u endokrynologa w związku z tym moim niskim tsh (0,4) i powiedział że wynik jest super i zostawia dawkę letroxu tą samą.
Pocieszył mnie, że w ciąży będziemy się widywać co 6 tygodni [emoji39]

Tak tak, zrozumialam o co chodzi z zamknięciem. Ogolnie tez bylabym tego zwolenniczka, ale proponować pierwsza nie chciałam, bo jak zaproponowalam na grudniowkach to dwa dni później poronilam, jakos w glowie mi to zostaloTez mam prenatalne za tydzień :)
To akurat był u ciebie zbieg okoliczności.
Prenatalne masz w godzinach porannych czy wieczorem?

Fajna ta poducha. Powiedz mi po co sa te niedrapki ? Juz pare razy mi sie obilo o uszy, domyslam sie zeby sie dziecko po buzi nie drapalo. Ale kazde tak robi, to konieczne ? Nikt w moim otoczeniu chyba tego nie uzywal

No właśnie, żeby sobie buźki nie drapało, szczególnie, kiedy w szpitalu nie można obcinać ze względu na zakażenie czymś. Generalnie to taka moda. Z najnowszych doniesień i z tego co słuchałam u mamy ginekolog odchodzi się od tego. Dziecko ma właśnie się drapać, dotykać, stymulować. Ja nie będę raczej zakładać chyba, że w szpitalu będzie lodownia, choć wtedy można czymś nakryć łapulki

Teraz już się nie poleca wogole niedrapek. Dziecko dużo przez dotyk się rozwija czy jakoś tak A one hamują:)

O ludu! Dobrze, że narobiłam. Dzisiaj w ogóle mało czasu, bo Adama jeszcze zostawiłam. Wczoraj mu ciągle nawracało.

@delicious zdrówka!

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Jeszcze swoje zdjecie ok decyzje sa rozne, ale wstawianie dzieci to nie rozumiem. Ja siebie calej tez nie pokaze, bo i po co
Po to, aby wiedzieć z kim masz do czynienia.

Ja tez jakos mniej sie udzielamtu z e wzgledu właśnie na takie glupie akcje, ktore u nas sie pojawialy. Ale powiem Wam, ze trolla łatwo zdemaskowac [emoji14] kilka odkrylysmy haha
U nas z Córką była taka jedna. Długo z nami była. Ale przestało nam się zgadzać to co pisze. I ją z fb wywaliłyśmy. Niby nie miała konta i specjalnie założyła inne. Potem się okazało, że jednak ma.

Kazda z osobna by musiala zrobic swoja grupe zamknieta, bo zawsze ktos nie bedzie nam odpowiadal. Ja mam jedno zdanie, bez forum da sie zyc, to jest tylko odskocznia wiec jak przestanie sie podobac to nacisne czerwony krzyzyk :)
Da się żyć bez, owszem. Ale człowiek się zżywa.

No i chwała Ci za to. My probujemy powiedzieć, ze czasem forum to cos wiecej niż odskocznia ;) rodzą się przyjaźnie na dlugi czas. TAK, TO MOŻLIWE ;)
Zgadzam się. U Syna poznałam dziewczynę, która mieszka koło mnie. I urodziła tego samego dnia. Śmiejemy się, że mamy bliźniaki. Znamy się już ponad 4 lata i do dziś spotykamy. Fajne takie znajomość. Kiedyś w Warszawie spotkaliśmy się w większym gronie. Do tego mam znajomą, która mieszka w UK, ale ma rodzinę pod Warszawą i co najmniej raz w roku się widzimy :) A mamy takie dwie co teraz są najlepszymi przyjaciółkami. Uważam, że nieważne gdzie się ludzi poznaje.

Co myslicie dziewczyny o pobieraniu krwi pepowinowej ? Wlasnie czytam ulotke
Jestem na nie. W ogóle bym chciała, aby jak najdłużej pępowina tętniła. To bardzo ważne dla dziecka.

Niedrapki to takie rękawiczki, aby dziecko się nie drapało. Ale ja nigdy nie używałam. Dziecko musi poznawać świat poprzez dotyk.

I też jestem za zamkniętym forum. Nie lubię jak ktoś sobie tylko czyta i ogląda zdjęcia. Widać to już jak się wstawia jakieś fotki, chociażby usg. Udziela się 20 osób a widzi ze 100. @liczba nawet Twoje wpisy lubi jakaś krupa, której kompletnie nie znam...

reklama
Do góry