reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja mam dzisiaj ewidentny spadek formy. Brzuch pobolewa, pachwiny ciągną, rano mdłości nie do zniesienia, no i piersi zaczynają pobolewac.

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę wiecie może jak macie długie szyjki? Mnie wczoraj wyszło ze 30.4 mm i martwię się ze jest za krótka, tak jak czytam w necie. Lekarz ze szpitala kazał pokazać tylko mojemu ginekologowi przy wizycie i nic więcej nie mówił...
Jak będę 4 na prenatalnych to się o to zapytam. Ja w ciąży zagrożonej porodem przedwczesnym z synem miałam od 31 tc poniżej 2 cm sprawdzę ci później w dokumentach jak znajdę. Ważne żeby kontrolować czy się nie skraca i czy nie ma rozwarcia bo w razie czego sa na to sposoby.

Dziewczyny, melduję się, że jestem, żyję i wraz z dzidziusiem mamy się dobrze, dwa tygodnie temu miałam wizytę i usg, a teraz we wtorek będą prenatalne. Postaram się już Wam zdać relację, bo z ostatniej wizyty nic nie napisałam. Jakoś ostatnio nie miałam siły tu wchodzić i czytać. Musiałam odpocząć, ale postaram się nadrobić tyle ile dam radę i udzielać się znów :)
Czytałam na wątku z wizyt, że już niektóre dowiedziały się o prawdopodobnej płci :) ja we wtorek na prenatalnych będę w 12+6, myślicie, że jest szansa się już czegoś na temat płci dowiedzieć ?
Szansa jest tylko żeby dzieciaczek chciał pokazać ;) mój nie chciał aż do 20 tc.

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę wiecie może jak macie długie szyjki? Mnie wczoraj wyszło ze 30.4 mm i martwię się ze jest za krótka, tak jak czytam w necie. Lekarz ze szpitala kazał pokazać tylko mojemu ginekologowi przy wizycie i nic więcej nie mówił...
Ja w ostatniej ciąży dość długo miałam 5cm. Teraz jeszcze nikt mi nie zmierzył Ale na tym etapie to nie ma znaczenia. Może twoja szyjka tak ma i nigdy nie będzie dłuższą ni te 3cm. Pamiętaj też że to mięsień i po całym dniu bedzie miala inna długości niż wcześnie rano.

A tak w ogóle to Adaś chce siostrę i koniec kropka! Szwagierka zadzwoniła, że będzie mieć brata to się strasznie wkurzył i prawie się popłakał. Powiedziałam, że to u cioci to się trochę uspokoił. Dzisiaj znowu Szwagierka do niego czy podoba mu się imię Filip, a on "ale ja chcę siostrę". Aż nie chcę wiedzieć co będzie jak się syn urodzi :D

reklama
Do góry