reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

A ma gorączkę? Może warto jeszcze ta wysypke skonsultować z innym lekarzem, mojej sąsiadki synek dostał krostek w sobotę pojechali na dyżur tam lekarz stwierdził właśnie alergie w poniedziałek było gorzej więc wybrali się do pediatry i nowa diagnoza różyczka!
To nie jest różyczka, bo to są plamy. Gorączki nie ma, ogólnie się dobrze czuje. Tylko przed podaniem wapna go swędzi. Po lekarstwach schodzi, więc to raczej jakieś uczulenie.

reklama
To nie jest różyczka, bo to są plamy. Gorączki nie ma, ogólnie się dobrze czuje. Tylko przed podaniem wapna go swędzi. Po lekarstwach schodzi, więc to raczej jakieś uczulenie.
Mój za to dostał 4 krostki na ciele z czego dwie pekly i się papraja. Ciekawe czy nie ospa :crazy: kiedyś miał też paciorkowca czy gronkowca więc mogło i to powrócić ale chyba innego rodzaju to krostki były. Narazie czekamy na rozwój.

Współczuję mój synek praktycznie odkąd skończył pół roku boryka się z plamami alergicznymi. Znikają na kilka miesięcy a później znowu się pojawiają. Jeszcze karmiac piersią próbowałam eliminować najbardziej popularne alergeny ze swojej diety i dziecka wg zaleceń alergolog, niestety nic nie udało się ustalić, pełno jest np. alergii krzyżowych których zdiagnozowanie na podstawie eliminacji w diecie graniczy z cudem. Tyle kremów, balsamow, żeli co przetestowałam to głowa mała, naszczescie udało nam się dobrać olejek do mycia i balsam z dobrym składem który pięknie łagodzi jego skórę. Teraz jest dużo lepiej i ma tylko dwie plamki po bokach ciała. Czekamy aż skończy 3 latka żeby zrobić testy alergiczne może uda się ustalić co go uczula. Oby u Was to była tylko jednorazowa sytuacja i szybko minęła.

Współczuję mój synek praktycznie odkąd skończył pół roku boryka się z plamami alergicznymi. Znikają na kilka miesięcy a później znowu się pojawiają. Jeszcze karmiac piersią próbowałam eliminować najbardziej popularne alergeny ze swojej diety i dziecka wg zaleceń alergolog, niestety nic nie udało się ustalić, pełno jest np. alergii krzyżowych których zdiagnozowanie na podstawie eliminacji w diecie graniczy z cudem. Tyle kremów, balsamow, żeli co przetestowałam to głowa mała, naszczescie udało nam się dobrać olejek do mycia i balsam z dobrym składem który pięknie łagodzi jego skórę. Teraz jest dużo lepiej i ma tylko dwie plamki po bokach ciała. Czekamy aż skończy 3 latka żeby zrobić testy alergiczne może uda się ustalić co go uczula. Oby u Was to była tylko jednorazowa sytuacja i szybko minęła.
Mozesz mi napisać co to za sprawdzone kosmetyki? Mój odkąd skończył miesiąc ma szorstkie plamy na skórze które nieraz się papraja. Dermatolog to super podleczyla ale mówi że to alergia na coś więc też czekamy na 3 latka. Nie jest to pokarmowe i nie wiem co to może powodować.

reklama
Mozesz mi napisać co to za sprawdzone kosmetyki? Mój odkąd skończył miesiąc ma szorstkie plamy na skórze które nieraz się papraja. Dermatolog to super podleczyla ale mówi że to alergia na coś więc też czekamy na 3 latka. Nie jest to pokarmowe i nie wiem co to może powodować.
Bio.der.ma do kąpieli olejek (taki żółty) a balsam z tej firmy Ato.derm Pre.ven.tive .Nam ta linia bardzo podpasowala i teraz nic innego już nie kupuje. Jak był młodszy to najlepsze były kremy z cholesterolem bo mocznik jeszcze bardziej go podrażnial. Jak nie znajdziesz tych kosmetyków to napisz na priv to wrzucę Ci fotki.

Do góry