To nie jest różyczka, bo to są plamy. Gorączki nie ma, ogólnie się dobrze czuje. Tylko przed podaniem wapna go swędzi. Po lekarstwach schodzi, więc to raczej jakieś uczulenie.A ma gorączkę? Może warto jeszcze ta wysypke skonsultować z innym lekarzem, mojej sąsiadki synek dostał krostek w sobotę pojechali na dyżur tam lekarz stwierdził właśnie alergie w poniedziałek było gorzej więc wybrali się do pediatry i nowa diagnoza różyczka!
reklama
Czekamy ze względu na ten wieczny katar i kaszel. Taką wysypkę ma pierwszy raz w życiu. Je normalnie wszystko. Nie wiem co się stało.Może jakiś dermatolog dobry by pomogł? Bo jak dobrze pamiętam to na testy czekacie:/ a biedaczek musi się męczyć.
Magdalenams
Fanka BB :)
Oj tak! A dzisiaj dopiero będą emocje. Ja jestem fanką od zawsze i jak ostatnio zdobyli mistrzostwo świata to płakałam i otwieralam szampana. Dzisiaj liczę na powtórkęSą tu jeszcze jakieś fanki siatkówki? Straszne emocje, normalnie już bym dawno chrapała
Magdalenams
Mój za to dostał 4 krostki na ciele z czego dwie pekly i się papraja. Ciekawe czy nie ospa kiedyś miał też paciorkowca czy gronkowca więc mogło i to powrócić ale chyba innego rodzaju to krostki były. Narazie czekamy na rozwój.To nie jest różyczka, bo to są plamy. Gorączki nie ma, ogólnie się dobrze czuje. Tylko przed podaniem wapna go swędzi. Po lekarstwach schodzi, więc to raczej jakieś uczulenie.
kitty89
Współczuję mój synek praktycznie odkąd skończył pół roku boryka się z plamami alergicznymi. Znikają na kilka miesięcy a później znowu się pojawiają. Jeszcze karmiac piersią próbowałam eliminować najbardziej popularne alergeny ze swojej diety i dziecka wg zaleceń alergolog, niestety nic nie udało się ustalić, pełno jest np. alergii krzyżowych których zdiagnozowanie na podstawie eliminacji w diecie graniczy z cudem. Tyle kremów, balsamow, żeli co przetestowałam to głowa mała, naszczescie udało nam się dobrać olejek do mycia i balsam z dobrym składem który pięknie łagodzi jego skórę. Teraz jest dużo lepiej i ma tylko dwie plamki po bokach ciała. Czekamy aż skończy 3 latka żeby zrobić testy alergiczne może uda się ustalić co go uczula. Oby u Was to była tylko jednorazowa sytuacja i szybko minęła.To nie jest różyczka, bo to są plamy. Gorączki nie ma, ogólnie się dobrze czuje. Tylko przed podaniem wapna go swędzi. Po lekarstwach schodzi, więc to raczej jakieś uczulenie.
Wiola1985
Ja mialam w planach oglądać niestety moje samopoczucie mi nie dało, przeciwdziałam wieczor w kibelku, a moj tylko chodził i mowil mi jaki wynik.Jaaaa jestem[emoji134]Warto się było przemęczyć ze spaniem,bo taki cudowny meczo obejrzałam[emoji3]
Wiola1985
Ja czasem kichne i popuszcze haha a co dopiero w późniejszych miesiacach gdzie ten napór na pęcherz będzie coraz większy...matkooooSzczerze choć głupio mi ale ostatnio obudziłam się z mokrą piżama..
Wiola1985
Kupuj juz Picollo!!![emoji1]Oj tak! A dzisiaj dopiero będą emocje. Ja jestem fanką od zawsze i jak ostatnio zdobyli mistrzostwo świata to płakałam i otwieralam szampana. Dzisiaj liczę na powtórkę
Magdalenams
Mozesz mi napisać co to za sprawdzone kosmetyki? Mój odkąd skończył miesiąc ma szorstkie plamy na skórze które nieraz się papraja. Dermatolog to super podleczyla ale mówi że to alergia na coś więc też czekamy na 3 latka. Nie jest to pokarmowe i nie wiem co to może powodować.Współczuję mój synek praktycznie odkąd skończył pół roku boryka się z plamami alergicznymi. Znikają na kilka miesięcy a później znowu się pojawiają. Jeszcze karmiac piersią próbowałam eliminować najbardziej popularne alergeny ze swojej diety i dziecka wg zaleceń alergolog, niestety nic nie udało się ustalić, pełno jest np. alergii krzyżowych których zdiagnozowanie na podstawie eliminacji w diecie graniczy z cudem. Tyle kremów, balsamow, żeli co przetestowałam to głowa mała, naszczescie udało nam się dobrać olejek do mycia i balsam z dobrym składem który pięknie łagodzi jego skórę. Teraz jest dużo lepiej i ma tylko dwie plamki po bokach ciała. Czekamy aż skończy 3 latka żeby zrobić testy alergiczne może uda się ustalić co go uczula. Oby u Was to była tylko jednorazowa sytuacja i szybko minęła.
reklama
kitty89
Bio.der.ma do kąpieli olejek (taki żółty) a balsam z tej firmy Ato.derm Pre.ven.tive .Nam ta linia bardzo podpasowala i teraz nic innego już nie kupuje. Jak był młodszy to najlepsze były kremy z cholesterolem bo mocznik jeszcze bardziej go podrażnial. Jak nie znajdziesz tych kosmetyków to napisz na priv to wrzucę Ci fotki.Mozesz mi napisać co to za sprawdzone kosmetyki? Mój odkąd skończył miesiąc ma szorstkie plamy na skórze które nieraz się papraja. Dermatolog to super podleczyla ale mówi że to alergia na coś więc też czekamy na 3 latka. Nie jest to pokarmowe i nie wiem co to może powodować.