reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

A tak w ogóle to Adaś chce siostrę i koniec kropka! Szwagierka zadzwoniła, że będzie mieć brata to się strasznie wkurzył i prawie się popłakał. Powiedziałam, że to u cioci to się trochę uspokoił. Dzisiaj znowu Szwagierka do niego czy podoba mu się imię Filip, a on "ale ja chcę siostrę". Aż nie chcę wiedzieć co będzie jak się syn urodzi :D
Musisz mu chyba przedstawić plusy z posiadania brata. Może go do kwietnia przekonasz ;)

reklama
Byłam na basenie i powiem Wam ze taka ulga ze szok! Oczywiście trzeba dużo siły woli żeby się zmobilizować do wyjścia z domu ;) ale warto, polecam. Mam nadzieje ze żadna infekcja się nie przyczepi, bo mam zamiar chodzić co tydzień.

Hej dziewczyny ❤️
czytam wszystko żeby być na bieżąco :)

u mnie strasznie słabo, jak całą ciąże zero mdłości jakiś przykrych objawów, tak od wczoraj mam mega wzdęcia i zaparcia, czuję się okropnie jak wieloryb, a wczoraj myślałam że się rozplaczę kiedy w dodatku miałam problem z przytulaniem.. libido ogólnie nie jest tragicznie, choć przed ciąża było o wiele większe, tak mam problem ostatnimi czasy z osiąganiem szczytu. rzadko mi się to udaje, przekłada się to trochę na moje podejście niestety, choć z samego zbliżenia odczuwam przyjemność.. byłam przygotowana że w ciąży wlasnie zmienia się ukrwienie i dużo kobiet odczuwa większą radość podczas przytulanka, ale może przyjdzie w 2trymestrze..

no i dziś czuję się jakby mnie jakaś zaraza brała. na ogół jestem okazem zdrowia przeziębienia są mi prawie obce, a dziś mam nadzieję że przejdzie. gardło drapie, głowa od rana mi pęka, poszłam spać o 15, po pobudce głową nie ustępowala i doszły dość silne zawroty głowy, więc musiałam zażyć apap. ogólnie leżę pod kocem i czuję się rozbita, śpiąca.
ale czekam na finał

i życzę miłego wieczoru kochane ❤️
czekam do wtorku, wkoncu zobaczę maleństwo w całej jego okazałości ;)

Na zaparcia gin mi polecił syrop Lactulosa podobno się nie wchłania i jest bezpieczny. Ja jem czerwona kapustę i kiszonki i pije kefiry i jest lepiej. Dziś ciasto ze śliwkami zrobiłam.

Na zaparcia gin mi polecił syrop Lactulosa podobno się nie wchłania i jest bezpieczny. Ja jem czerwona kapustę i kiszonki i pije kefiry i jest lepiej. Dziś ciasto ze śliwkami zrobiłam.
Ooo śliwki uwielbiam [emoji3] ale w poprzedniej ciąży dostałam na nie takiego uczulenia (normalnie nie mam uczulenia na nic) że wylądowałam w szpitalu [emoji28] a zjadłam tylko 3 malutkie takie sliweczki.

Wy o jakis przytulankach. Ja nawet o tym nie mysle, zreszta maz rowniez :D dla mnie to nie czas na to :) po staraniach odpoczynek i liczy sie tylko Lokator :)

reklama
Jutro o 14:20 wizytuje...z jednej strony ciesze się jak cholera a z drugiej strasznie się boje ... :(

Ale musze przyznać, że czym więcej czytam o tej toksoplazmozie tym większa pewność mam ze ten mój wynik to pomyłka :) zobaczymy co powie jutro lekarz a pewność będę miała jak odbiorę wynik awidności, który ma być około wtorku-środy :)
Ja też mam dodatni toksoplazmozy IGM DODATNIE IGG UJEMNE i panikuję bo nie wiem co to będzie. We wtorek mam wizytę u specjalisty zakaźnego i pewnie się czegoś więcej dowiem . Pewnie zrobią test awidnosci a jak u Ciebie było z wynikami? Nie było mnie dwa dni i nie mogę znaleźć Twojego posta

Do góry