reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

To trzymamy kciuki! A wiesz ile zostaniesz na oddziale? Kroplowka to moze byc najlepsze rozwiazanie w takiej sytuacji. Na szczęście powoli Ci pierwszy trymestr dobiega konca, to moze niedlugo juz tych dolegliwosci
Pojadę bez rzeczy tylko się nawodnic... Chyba że mi zrobią powiew i krew wyjdzie jakiś stan zapalny to będę grzeczna i zostanę. Mąż mi przywiezie zestaw szpitalny :)

reklama
Ja mam wizyte Dziś 16.45 prenatalne + krew do pappa. Dziś mam 11+4 (Ale dzidzia ciągle była o tydzień starsza więc nam nadzieje ze bedzie ok.) Oczywiscie standardowo sie stresuje gdzieś w głębi, ale czuje sie mega spokojna, az zaniepokojona. Poczytalam oczywiscie intenrnet o przeziernosci itp... i chyba po prostu odpuscilam sobie zadreczanie. Co ma byc to juz jest w brzuszku. Niczego nie zmienie, na nic nie mam wplywu. Ostatnie 3 dni żyć nie mogę. Znów mdłości i wymioty... Po prenatalnych jak wrócę do swojego miasta jadę na oddział po kroplowke bo już ledwo funkcjonuje... :( oczywiście proszę zacisnąć kciuki! Moja macica z genetycznego punktu nie lubi lokatorów więc niech mnie dziś nie doprowadza do szału!

Mi po miesiacu ciaglego pawiania w szpitalu nawet pol kroplowki nie dali

Idioci. Mi lekarz mówił że jeśli wymiotuje się powyżej 3 razy dziennie to jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Sam zaproponował oddział, więc jeśli ktoś na oddziale mnie oleje to się powolam na dr. (Na szczęście pracuje na oddziale). Generalnie nigdy mnie z kwitkiem nie odesłano większość pielęgniarek mnie już zna z poprzednich niepowodzen ciazowych. Także mam nadzieję że na szybki serwis haha

Jest Pani w ciazy to czemu sie Pani dziwi ? Standardowe zdanie. Ja lezalam w szpitalu ze stanem zapalnym i mnie tak wypisali. Wiec tak jak mowilam pozytywne myslenie swoje a organizm swoje.
No każdy lekarz mi też powtarzał że częste wymioty są niedobre. Teraz nawet mi zapisał w razie czego leki. Ale du.pa nie służba zdrowia!

Idioci. Mi lekarz mówił że jeśli wymiotuje się powyżej 3 razy dziennie to jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Sam zaproponował oddział, więc jeśli ktoś na oddziale mnie oleje to się powolam na dr. (Na szczęście pracuje na oddziale). Generalnie nigdy mnie z kwitkiem nie odesłano większość pielęgniarek mnie już zna z poprzednich niepowodzen ciazowych. Także mam nadzieję że na szybki serwis haha

Jak pracuje na oddziale to Cie przyjma i mozesz byc spokojna, to mafia.wymioty same z siebie nie zagrazaja dziecku, jesli przyjmujesz witaminy i pijesz duzo wody.

reklama
Dziewczyny czy Apap na ból głowy można? Czy coś innego? Bo głowa od rana mi pęka [emoji853]
Ja bym nie brała leków w ciąży na zwykły ból głowy. Jakbym miała gorączkę to wtedy tak. Mnie często boli głowa, ale czasami od pogody, czasami z głodu lub właśnie jak długo nie piłam. Zaczęłabym od szklanki wody tak jak któraś napisała, ewentualnie kawa itd.

Jak sie dzisiaj czujecie ?
Dobrze, u mnie jest lepiej już od 8 tygodnia. Nie zawsze jest idealnie, ale bez prówniania. A tobie już przeszły mdłości i wymioty?

Do góry