reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Uwielbiam wiadomości od maluszka z HiMoomy.
Nawet on mi dzisiaj o ruchach mówi wiec cos w tym jest:D
@sky_84 super wieści:)
@mamablondi już nie mogę sie doczekać kolejnych nowinek :) powodzenia

Załączniki

• Screenshot_20180921-095506.jpeg
    Screenshot_20180921-095506.jpeg
    183,2 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Matko, jak ja tak czytam kiedy Wy mialyście owu, to dopiero teraz sobie zdaje sprawę z tego jak jestem daleko za Wami. Ja miałam owu 9/10 sierpnia [emoji43] Chociaż OM 20 lipca.
Chyba na serio powinnam się przenieść na Majówki, bo się tu podświadomie i mimowolnie schizuję, że Wasze dzieci mają po 3-5 cm, a moje ledwo 0,5 cm miało w poniedziałek.
Hej, ja tez okres miałam 20 lipca, tylko nie wiem kiedy miałam owulacje bo zbytnio nie obserwowałam tego :D porod mi z usg wychodzi na 27 kwietnia :)

też wolałabym mieć je w połowie dopiero :-p ale niestety u mnie wyszedł cukier za wysoki, nie jakoś znacząco ale mój lekarz nakazał zrobić tą krzywą i upewnić się czy będzie w normie czy również coś odbiega. w sumie cieszę się że trafiłam na lekarza który przejmuje się jakimiś odchylami i woli każdy sprawdzić szczegółowo :) czuję się przy nim bezpiecznie. lekarz młodziutki, czeka się trochę w kolejce bo są obsuwy, ale warto bo zawsze poświęci dużo czasu, wizyta 30-40 minut a samo usg 20 :)

no ale cóż, trzeba zrobić tą glukoze i koniec. robię to dla dzidzi wkoncu. ja zawsze panikowalam przed wszelkim pobieraniem czy szczepieniem :-) :) chodziłam z kimś, prawie zawsze wybuchalam płaczem a na koniec nieraz było mi słabo, teraz zawsze pobierają mi na leżąco :rofl2:
ale od pewnego czasu przełamałam się kiedy wiem że nie robię tego dla siebie to idę nawet ochoczo byle by wiedzieć że wszystko jest w porządku :)

możecie się śmiać ale wezwanie na szczepienie dostałam na 20tke bo nie miałam odwagi pójść na 18tke :-D:-D:-D
Ja też się strasznie boję krwi, zastrzyków. Pierwszy raz nie ryczałam i się nie trzęsłam jak robiłam właśnie krzywą cukrową i insulinową, a to było 5 miesięcy temu haha zrobiło mi się słabo i chwilę musiałam poleżeć, ale nie panikowałam na przód, jak zawsze :-) :):-) :). No tak, jeśli lekarz Wam tak zalecił, to oczywiście lepiej się zastosować do tego :)

@Joannaa24 12,2. @sandra1234 w 10 mi przeszlo, a pozniej wrocilo, nie chce mi sie jesc, staram sie 3 razy dziennie cos zdrowego i lekkiego, waga narazie spada. Jesli chodzi o brzuch nie przypatruje mu sie, poczekam az sam mi sie pokaze. @patuśka raz jest lepiej, a raz gorzej. @gaga92 u Ciebie nie widza zarodka czy jest, ale nie rosnie ? Poczekaj jeszcze tydzien dla wlasniego spokoju i idz na wizyte, sama mowisz ze to moze byc 6 tydzien. Mialam podobna sytuacje.
Ja jestem w 10 tyg i 6dni, narazie nic nie wróciło, z czego bardzo się cieszę. Mam w końcu apetyt i nie mam mdłości po każdym posiłku. Mam nadzieję,że z moim dzidziusiem wszystko ok. Lekarz mówił mi, że tak w 10-12 tyg powinny objawy ustąpić, także mocno się nie denerwuję.

Dziewczyny jeszcze szybkie pytanko. Czy macie założoną kartę ciąży?
Ja jeszcze nie. Dopiero mi założą w przyszłym tyg na wizycie. A z synem miałam dużo wcześniej. Trochę chyba przegapili temat bo przecież to ważny dokument i trzeba go wszędzie ze sobą nosić...
Tak, mi założył na poprzedniej wyzycie

U mnie dzisiaj 10t 6 d więc jak mi założy będzie już 11. Ale jak widzę nie tylko mój tak późno zakłada a myślałam że to raczej podstawa.
Z tego co mi lekarz w Pl mówił to coś wię właśnie pozmieniało z zakładaniem karty w ciąży.... ponieważ kiedyś zakładano kartę zaraz po stwierdzeniu ciąży i dużo kobiet traciło ciążę .... chcieli te przepisy uregulować prawnie....ale nie wim nic więcej. Ja też będąc w Pl miałam stwierdzoną ciążę ( był to chyba 5 tc) i karty też nie otrzymałam.
W Norwegii kartę ciąży i pierwsze badania krwi robią dopiero po skończonym 12.tygodniu. Ja chodziłam prywatnie na usg do ginekologa ze względu na moje wcześniejsze problemy. Kartę ciąży dopiero zaczęły mi lekarki uzupełniać w środę podczas moich wizyt w szpitalu (11+0). Tam też miałam wykonane 1 badanie usg. Jednak ze względu na to, że mam cukrzycę to idę innym torem i mam troszeczkę więcej obowiązkowych spotkań w czasie ciąży (pokazuję zdj, które kazała mi zrobić pani ginekolog). Jednak pozostanę też przy moim prywatnym ginekologu i dodatkowych badaniach usg.... dochodzą również wizyty u mojej lekarki (około 2 razy w m-cu).
Mam też już skierowanie na badania do laboratorium,ale muszę poczekać do przyszłego tygodnia,by rozpocząć 12+1- czyli jadę w czwartek.

Załączniki

• EDFC2601-D50B-4EA9-83E2-7D2575279829.jpeg
    EDFC2601-D50B-4EA9-83E2-7D2575279829.jpeg
    711,5 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Jak to słodko wygląda hihi ale mnie chyba jeszcze bardziej "wywaliło". Zawsze miałam płaski brzuch, a teraz odstaje i każdy cały czas się na mnie patrzy - mieszkam w małej miejscowości i wszyscy już wiedzą :/
Niech wiedzą i podziwiają:) ciąża to dla wielu wymarzony i wyczekiwany stan wiec trzeba sie cieszyć:)

Do góry