To jak mialas ospe to ci nic nie grozi w ciazy. Chyba ze ja jestem zacofana w tym temacie? Tylko te kobiety, ktore nie przechodzily sa zagrozone.Tak [emoji4]
Udało się wcisnąć! Idę w poniedziałek na 10.20 po receptę na clo [emoji4]
reklama
Dżasta :)
Fanka BB :)
Ooo współczuję u nas dzisiaj w końcu wyszło słońce [emoji3]
Hehe sytuacja się odwróciła

No chyba się samo wyjaśniło bo nie ma miejsc na poniedziałek [emoji53
Hej no złamujecie mnie z tymi negatywami jakieś fatum czy o co chodzi? Któraś jeszcze została do testu?
No ja w trakcie owulacji , więc testuje koniec miesiąca/ początek następnego ale wtedy to ja będę testować a Wy będziecie starać się w tym nowym cyklu
No i guzik. Wynik 3,2. Kobiety miesiaczkujace <2, a ciaza 2-4 tydzien normy 39,1-8388. Kobiety w menopauzie <10. Zaliczam sie do tego ostatniego...
Dzisiaj mam 21 dc. W poniedziałek się spodziewam okresu.
Takie krótkie cykle masz ?
Kurczę, a kiedy działaliście? W którym dc ? Może jeszcze nie wszystko stracone ? Może się @ nie pojawi ?
Już nie pamiętam, choć niedawno pisałam, ale chyba w 6,7,8,10,12 coś tego typuTakie krótkie cykle masz ?
Kurczę, a kiedy działaliście? W którym dc ? Może jeszcze nie wszystko stracone ? Może się @ nie pojawi ?

Ja też przed testami, 1 sierpnia mam termin @ więc zobaczymy co wyjdzie.
Dziewczyny musimy przełamać to pasmo niepowodzeń i sciągnąć na kwietniówki wreszcie tego bociana ! Hehe
W ogóle mój mąż wczoraj taką presję poczuł, że aż nie był w stanie skończyć. Trzy razy próbowaliśmy, chciałam już odpuścić, ale się uparł i ostatecznie dał radę Haha
Natalia- trzeba było wyjść przed dom i pokazać się temu boćkowi [emoji1]
Joanulka, witaj [emoji4] [emoji258]
Ja już dziś zaliczyłam 5 km spacerek [emoji4] córka na rowerze, mąż na rolkach [emoji5] Teraz młoda śpi, ja jem obiadek i zaraz włączam mój ostatnio ulubiony program- porody [emoji23][emoji23] Haha
A Wy co dziś porabiacie?
Oo super, masz podobny termin okresu jak ja, chociaż ja nie wiem kiedy dokładnie powinnam dostać bo mój kalendarzyk w tel pokazuje na 5 sierpnia a jak będę miała teraz 28-29 dni cyklu to 3-4 sierpnia więc coś koło tego
Hehe to docisnęłaś męża a on nie chciał Cię zawieść i się uparł na skończenie
No z tymi staraniami, to już tak jest. Presja nie jest sprzymierzeńcem. Ja nawet mojemu nie mówię już kiedy mam owulację, płodne itd, bo raz mi powiedział, że mi to chyba tylko na jego nasieniu zależy a nie na nim[emoji54] Aż mi się go szkoda zrobiło, hehe... Teraz wzięłam sprawy w swoje ręce i kombinuję tak żeby się nie zorientował, bo zaraz znowu będzie "Masz rozpłodowe (jak on to mówi haha) i już się migdalisz". Oczywiście on też chce tego dziecka, żeby nie było [emoji23]
Ja jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam[emoji1] W poprzedniej ciąży testowałam dosłownie codziennie. Serio! Czułam się przez kilka dni jakbym lada moment miała dostać okres- nawet do tego stopnia, że kilka razy nawet poczułam, że tak jakby się zaczęło.
Pamiętam, że zrobiłam test w poniedziałek i wyszedł negatyw. W środę nie miałam jeszcze okresu i tylko tak dla picu zrobiłam jeszcze jeden a tam dwie piękne kreski[emoji38] Niestety tamtą ciążę straciłam w 10 tygodniu, ale teraz to już wiem, że tym razem będzie wszystko ok. Poważnie, mam mega spokój w sobie i nie boję się w ogóle zajść w następną ciążę, bo może ją też stracę i znowu będę cierpieć. Nie ma takiej opcji i koniec[emoji123].
No to fakt, presja na dziecko nie jest dobra bo nie wychodzi nic z tego, mojego narzeczonego brat z żoną po ślubie też chcieli dziecko i po pół roku dopiero zaszła jak stwierdzili , że na razie odpuszczają bo remont itd. to wtedy zaszła
Taki ten los bywa okrutny.. a ja w końcu odmówiłam tej "szwagierce" bycia świadkową na ślubie i nie podałam powodu to pewnie za to los się nade mną znęci i nie zajdę w ciąże :/
A propo testowania to jakoś boję się testować, boje się ujrzeć tych dwóch kresek i jak na to zareaguje mój organizm i jak bym to powiedziała rodzinie :O hehe
Nie chce teraz sama sobie wkrecac, ze a moze za wczesnie poszlam... a moze to, a moze tamto... Nie moglo wyjsc po prostu 1? Zeby sie zalapac do tych miesiaczkujacych <2. Wydalam 30 zl i sie niczego nie dowiedzialam. Babka w labie powiedziala, ze najlepiej powtorzyc w poniedzialek, nie chce mi sie chodzic juz tam.
Oczywiscie nie moglam sie oprzec i juz znalazlam watki w sieci, kiedy kobiety mialy niskie bety, a jednak potem rosly im. I takie to wkrecanie sobie. Lepiej sie wypchac tamponami i czekac na @.
Oczywiscie nie moglam sie oprzec i juz znalazlam watki w sieci, kiedy kobiety mialy niskie bety, a jednak potem rosly im. I takie to wkrecanie sobie. Lepiej sie wypchac tamponami i czekac na @.
Joannaa24
Jak długie masz cykle? Na kiedy termin rozwiązania jak coś?Uff to nie jestem sama A idziemy identycznie![]()
reklama
Już nie pamiętam, choć niedawno pisałam, ale chyba w 6,7,8,10,12 coś tego typu. Mam cykle 23dniowe. Czasami 24 lub 25 raz na rok. A ostatni mialam 29dniowy! Co bylo nietypowe i dziwne. Dlatego od poczatku czesto tutaj podkreslalam, ze liczac wedlug najkrotszego mojego cyklu @ powinna przyjsc w poniedzialek 23.07. Ale jezeli cykl mialby byc dluzszy, zalozmy 28dniowy to dopiero @ wypadalaby w nastepna sobote 28.07. Gdybym byla w ciazy teraz to liczac od OM jutro bylyby ukonczone 3 tygodnie. Wedlug bety to nic nie wskazuje na taki tydzien, zreszta tutaj nawet nie licza ciazy od wyniku 5 tylko od prawie 40 dopiero ciaza. Wiec nie wiem co oznacza 3.2, chyba menopauze
![]()
To może za często też nie można się przytulać skoro tak to wygląda...
Bo jak masz krótkie cykle to wcześniej dni płodne a beta niby 3-4 dni od zapłodnienia wychodzi a testy sikane ok.10-12 dni to przypuszczając , że masz dni płodne ok 12dc i ostatni raz coś było wtedy no i zanim ten plemnik tam dotrze, zapłodni i komórka zapłodniona się osiedli to wtedy dopiero daje ten hormon ciążowy , ale tak naprawdę nie wiadomo ile u kogo to trwa :/
Tak rozkminiam to i wychodzi na to, że trzeba czekać na @ a jak sie nie pojawi to zrobić test
A beta 3,2 to po prostu brak ciąży bo ja robiłam rok temu i miałam < 2,0