reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Przypomnialo mi sie, jak moja mloda co chwile w szpitalu ulewala po karmieniu, a kupka brudzila ubranko bo pampersy troche za duze byly, i w pewnym momencie zabraklo mi ubranek! Awaryjny telefon do mamy i meza zeby na gwalt nakupowali i wyprali... teraz nakupuje wiecej, zeby sie nie stresowac, ze taka sytuacja sie powtórzy, tylko po taniosci.

Wam tez piersi sie mocno powiekszyly? Zauwazylam dzis u siebie dwa czerwone rozstepy, szok, przeciez to 9 tydzień dopiero...

reklama
Ja katuje netflixa ;)
ja również katuję netflixa, wczoraj pochłonęłam 2 filmy dla nastolatek (mam ogromny sentyment do nastolatkowych filmów, czuję się na nich młodo :D) - 'do wszystkich chłopców, których kochałam' i 'sierra burgess jest przegrywem' :D Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam :)
Wam tez piersi sie mocno powiekszyly? Zauwazylam dzis u siebie dwa czerwone rozstepy, szok, przeciez to 9 tydzień dopiero...
Tak, u mnie już jakiś czas temu się powiększyły i żyły mam na nich tak widoczne, że krew powinni mi z nich pobierać, najłatwiej by było ;V A stosujesz jakieś kremy? Jeśli nie to koniecznie coś kup, jeśli masz predyspozycje do rozstępów.

Ostatnia edycja:
ja również katuję netflixa, wczoraj pochłonęłam 2 filmy dla nastolatek (mam ogromny sentyment do nastolatkowych filmów, czuję się na nich młodo :D) - 'do wszystkich chłopców, których kochałam' i 'sierra burgess jest przegrywem' :D Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam :)

Tak, u mnie już jakiś czas temu się powiększyły i żyły mam na nich tak widoczne, że krew powinni mi z nich pobierać, najłatwiej by było ;V A stosujesz jakieś kremy? Jeśli nie to koniecznie coś kup, jeśli masz predyspozycje do rozstępów.
Dzis kupilam olej migdalowy w rossmanie i bede go stosowac na brzuch i piersi. W pierwszej ciąży uzywalam palmers- ale mi smierdzial, i bio oil- ale powatpiewam czy jest warty swojej ceny
IMG_20180913_131820.jpg

Załączniki

• IMG_20180913_131820.jpg
    IMG_20180913_131820.jpg
    45,8 KB · Wyświetleń: 325
Kochane! :oops:
Już 'po'. Niestety dziś doktor nie zapisal badania więc obyło się bez zdjęcia, ale co widziałam to moje hehe :) już z kropeczki zrobił się mały astronauta, duża główka, krociutkie rączki, najważniejsze że rośnie zdrowo. Groszek ma 2,9 cm, a serduszko bilo 170 na minutę ❤
Dostalam kartę ciąży, muszę mierzyć ciśnienie bo za wysokie, udać się do endokrynologa bo wynik na styk, oraz zrobić krzywą cukrową, bo cukier za wysoki. A pozatym wszystko super :)
Dziękuję za słowa otuchy, teraz myślę że już będzie tylko lepiej najgorsze za nami :p następna wizyta 18.10 dopiero, a 1.10 idę zrobić USG genetyczne :errr:

Uciekam spać, trzymajcie się cieplutko! ❤❤❤

Ja zaraz jadę na pobranie krwi. coś czuję że będzie ciężko :hmm: po pierwszym pobieraniu krwi w poprzedniej ciąży z synem myślałam że umieram. Ale wtedy był mąż. Teraz jadę sama ale to w końcu w szpitalu będzie więc mnie jakoś odratuja :eek: potem to już się człowiek przyzwyczai...

Ja zaraz jadę na pobranie krwi. coś czuję że będzie ciężko :hmm: po pierwszym pobieraniu krwi w poprzedniej ciąży z synem myślałam że umieram. Ale wtedy był mąż. Teraz jadę sama ale to w końcu w szpitalu będzie więc mnie jakoś odratuja :eek: potem to już się człowiek przyzwyczai...

Kochana, powowdzenia <3 ja całe życie przy pobieraniu krwi/szczepieniu robilam cyrk i płakałam, pocieszę Cię że nawet szczepienie na tężec zrobilam jak miałam 20 lat bo przyszło mi ponaglenie, zamiast na 18 i musialam zawsze isc z kimś bo sama chyba bym uciekła :-D plus robilo mi się słabo i od paru lat muszę mieć na leżąco..
Przeszło mi od niedawna, tak naprawdę jak w kwietniu zaczelam krwawić i wręcz pobieglam na beta hcg aby sprawdzić co się dzieje.. To był pierwszy raz kiedy chcialam sama iść na pobieranie.. Od tej pory zmienił mi się nieco stosunek :happy2:
Pamiętaj że robisz to również dla dzidzi! Trzymam kciuki ✊<3​

Kochana, powowdzenia <3 ja całe życie przy pobieraniu krwi/szczepieniu robilam cyrk i płakałam, pocieszę Cię że nawet szczepienie na tężec zrobilam jak miałam 20 lat bo przyszło mi ponaglenie, zamiast na 18 i musialam zawsze isc z kimś bo sama chyba bym uciekła :-D plus robilo mi się słabo i od paru lat muszę mieć na leżąco..
Przeszło mi od niedawna, tak naprawdę jak w kwietniu zaczelam krwawić i wręcz pobieglam na beta hcg aby sprawdzić co się dzieje.. To był pierwszy raz kiedy chcialam sama iść na pobieranie.. Od tej pory zmienił mi się nieco stosunek :happy2:
Pamiętaj że robisz to również dla dzidzi! Trzymam kciuki ✊<3​
Dzięki ;) chyba te kciuki pomogły bo poszło super. Co prawda miejsce wklucia czułam jeszcze z pół godziny ale dałam radę. Dużo tego było bo takie 4 probówki.

Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?
Screenshot_20180914-082950.png

Załączniki

• Screenshot_20180914-082950.png
    Screenshot_20180914-082950.png
    72,2 KB · Wyświetleń: 226
reklama
Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja miałam jedne jeansy ciążowe, dużo chodziłam w leginsach, jednak są najbardziej wygodne ;) I sukienkach. Z rzeczy czasowych to tylko te jeansy i jedna sukienka, resztę rzeczy normalne, tylko o bardziej luźnym kroju. Także na ciążowe rzeczy majątku nie wydałam :-D

Do góry