reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Przypomnialo mi sie, jak moja mloda co chwile w szpitalu ulewala po karmieniu, a kupka brudzila ubranko bo pampersy troche za duze byly, i w pewnym momencie zabraklo mi ubranek! Awaryjny telefon do mamy i meza zeby na gwalt nakupowali i wyprali... teraz nakupuje wiecej, zeby sie nie stresowac, ze taka sytuacja sie powtórzy, tylko po taniosci.

Wam tez piersi sie mocno powiekszyly? Zauwazylam dzis u siebie dwa czerwone rozstepy, szok, przeciez to 9 tydzień dopiero...

reklama
Ja katuje netflixa ;)
ja również katuję netflixa, wczoraj pochłonęłam 2 filmy dla nastolatek (mam ogromny sentyment do nastolatkowych filmów, czuję się na nich młodo :D) - 'do wszystkich chłopców, których kochałam' i 'sierra burgess jest przegrywem' :D Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam :)
Wam tez piersi sie mocno powiekszyly? Zauwazylam dzis u siebie dwa czerwone rozstepy, szok, przeciez to 9 tydzień dopiero...
Tak, u mnie już jakiś czas temu się powiększyły i żyły mam na nich tak widoczne, że krew powinni mi z nich pobierać, najłatwiej by było ;V A stosujesz jakieś kremy? Jeśli nie to koniecznie coś kup, jeśli masz predyspozycje do rozstępów.

Ostatnia edycja:
ja również katuję netflixa, wczoraj pochłonęłam 2 filmy dla nastolatek (mam ogromny sentyment do nastolatkowych filmów, czuję się na nich młodo :D) - 'do wszystkich chłopców, których kochałam' i 'sierra burgess jest przegrywem' :D Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam :)

Tak, u mnie już jakiś czas temu się powiększyły i żyły mam na nich tak widoczne, że krew powinni mi z nich pobierać, najłatwiej by było ;V A stosujesz jakieś kremy? Jeśli nie to koniecznie coś kup, jeśli masz predyspozycje do rozstępów.
Dzis kupilam olej migdalowy w rossmanie i bede go stosowac na brzuch i piersi. W pierwszej ciąży uzywalam palmers- ale mi smierdzial, i bio oil- ale powatpiewam czy jest warty swojej ceny
IMG_20180913_131820.jpg

Załączniki

• IMG_20180913_131820.jpg
    IMG_20180913_131820.jpg
    45,8 KB · Wyświetleń: 322
Kochane! :oops:
Już 'po'. Niestety dziś doktor nie zapisal badania więc obyło się bez zdjęcia, ale co widziałam to moje hehe :) już z kropeczki zrobił się mały astronauta, duża główka, krociutkie rączki, najważniejsze że rośnie zdrowo. Groszek ma 2,9 cm, a serduszko bilo 170 na minutę ❤
Dostalam kartę ciąży, muszę mierzyć ciśnienie bo za wysokie, udać się do endokrynologa bo wynik na styk, oraz zrobić krzywą cukrową, bo cukier za wysoki. A pozatym wszystko super :)
Dziękuję za słowa otuchy, teraz myślę że już będzie tylko lepiej najgorsze za nami :p następna wizyta 18.10 dopiero, a 1.10 idę zrobić USG genetyczne :errr:

Uciekam spać, trzymajcie się cieplutko! ❤❤❤

Ja zaraz jadę na pobranie krwi. coś czuję że będzie ciężko :hmm: po pierwszym pobieraniu krwi w poprzedniej ciąży z synem myślałam że umieram. Ale wtedy był mąż. Teraz jadę sama ale to w końcu w szpitalu będzie więc mnie jakoś odratuja :eek: potem to już się człowiek przyzwyczai...

Ja zaraz jadę na pobranie krwi. coś czuję że będzie ciężko :hmm: po pierwszym pobieraniu krwi w poprzedniej ciąży z synem myślałam że umieram. Ale wtedy był mąż. Teraz jadę sama ale to w końcu w szpitalu będzie więc mnie jakoś odratuja :eek: potem to już się człowiek przyzwyczai...

Kochana, powowdzenia <3 ja całe życie przy pobieraniu krwi/szczepieniu robilam cyrk i płakałam, pocieszę Cię że nawet szczepienie na tężec zrobilam jak miałam 20 lat bo przyszło mi ponaglenie, zamiast na 18 i musialam zawsze isc z kimś bo sama chyba bym uciekła :-D plus robilo mi się słabo i od paru lat muszę mieć na leżąco..
Przeszło mi od niedawna, tak naprawdę jak w kwietniu zaczelam krwawić i wręcz pobieglam na beta hcg aby sprawdzić co się dzieje.. To był pierwszy raz kiedy chcialam sama iść na pobieranie.. Od tej pory zmienił mi się nieco stosunek :happy2:
Pamiętaj że robisz to również dla dzidzi! Trzymam kciuki ✊<3​

Kochana, powowdzenia <3 ja całe życie przy pobieraniu krwi/szczepieniu robilam cyrk i płakałam, pocieszę Cię że nawet szczepienie na tężec zrobilam jak miałam 20 lat bo przyszło mi ponaglenie, zamiast na 18 i musialam zawsze isc z kimś bo sama chyba bym uciekła :-D plus robilo mi się słabo i od paru lat muszę mieć na leżąco..
Przeszło mi od niedawna, tak naprawdę jak w kwietniu zaczelam krwawić i wręcz pobieglam na beta hcg aby sprawdzić co się dzieje.. To był pierwszy raz kiedy chcialam sama iść na pobieranie.. Od tej pory zmienił mi się nieco stosunek :happy2:
Pamiętaj że robisz to również dla dzidzi! Trzymam kciuki ✊<3​
Dzięki ;) chyba te kciuki pomogły bo poszło super. Co prawda miejsce wklucia czułam jeszcze z pół godziny ale dałam radę. Dużo tego było bo takie 4 probówki.

Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?
Screenshot_20180914-082950.png

Załączniki

• Screenshot_20180914-082950.png
    Screenshot_20180914-082950.png
    72,2 KB · Wyświetleń: 220
reklama
Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja miałam jedne jeansy ciążowe, dużo chodziłam w leginsach, jednak są najbardziej wygodne ;) I sukienkach. Z rzeczy czasowych to tylko te jeansy i jedna sukienka, resztę rzeczy normalne, tylko o bardziej luźnym kroju. Także na ciążowe rzeczy majątku nie wydałam :-D

Do góry