reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja już sobie kupiłam joggersy w hm mega wygodne polecam są szare i czarne, mam też jedne czarne spodnie ale one trochę mi zjeżdżają jeszcze z brzucha więc jeśli któraś z Was lubi taki luzniejszy styl to polecam te joggersy. Ja już od miesiąca chodzę w takich spodniach bo niestety moje mnie bardzo uciskaly w pasie.

reklama
Dziewczyny było już o ciuszkach dla maluchów, a ja się chciałam zapytać o te dla nas. Nie mam doświadczenia, powoli muszę rozejrzeć się za czymś ciążowym, bo moje wszystkie dopasowane rzeczy robią się trochę ciasne, a dzisiaj zaczynamy 12 tydzień. Podpowiedcie co warto kupić na ten czas jesienno zimowy, żeby nie poniosło mnie czasem jak na zwykłych zakupach, a potem i tak leży. Mam sporo dzianinowych sukienek, ktore myślę się rozciągną i do nich rajstopy ale jak to jest w jeansami, legginsami i innymi wynalazkami. Ile warto sztuk wziąć?Zobacz załącznik 897801
Ja miałam jedne ciążowe dżinsy z h &M i polecam były bardzo wygodne, miały wysoki pas. Miałam też legginsy ciążowe bo te normalne mnie uciskaly. Dresy tez polecam. Rajstopy też ciążowe rozmiar 6 ale to dlatego że jestem wysoka i sporo przytylam. Bluzki, koszulki itp poprostu rozmiar większe. No i właśnie sukienki luźne lub "rozciagliwe" to też w normalnym lub o rozmiar większe. W każdym razie najlepsze były rzeczy miękkie i luźne ale nie jak worki znowu ;)

Mialam dwie pary jeansow ciazowych i do nich nosilam swetry oversize- zwykle, nie ciazowe, oraz legginsy i do tego tuniki z grubszego materialu. Jedno i drugie rozwiązanie dobrze sie sprawdzalo :) niebawem tez bede sie rozgladac za ciuszkami, ale poki daje rade to chodze w normalnych spodniach z wyzszym stanem.

Ja już sobie kupiłam joggersy w hm mega wygodne polecam są szare i czarne, mam też jedne czarne spodnie ale one trochę mi zjeżdżają jeszcze z brzucha więc jeśli któraś z Was lubi taki luzniejszy styl to polecam te joggersy. Ja już od miesiąca chodzę w takich spodniach bo niestety moje mnie bardzo uciskaly w pasie.
Kitty wrzucisz zdjecie tych joggersow?

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...

Odgoń złe myśli i proszę wytrzymaj tę godzinę, my tu czekamy i trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo.

Za godzinę wszystkiego się dowiesz, nie ma co panikować, szybko zleci i będziesz miała jasną sytuację, jedź już teraz do lekarza, może wcześniej Cie przyjmie, a jeśli nie to chociaż nie będziesz siedziała sama ze swoimi myślami, tylko wśród ludzi.
Sny nie są prorocze i nie możesz sobie tego wmawiać.
Trzymam kciuki i postaraj się myśleć o czymś innym.

Kitty wrzucisz zdjecie tych joggersow?
Proszę :)
Screenshot_20180914-100016.jpg
Screenshot_20180914-095931.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180914-100016.jpg
    Screenshot_20180914-100016.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 190
  • Screenshot_20180914-095931.jpg
    Screenshot_20180914-095931.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 197
Trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze! Powodzenia :)

reklama
Trzymam kciuki, zeby z dzidzia bylo ok. Na ktorym odcinku masz bole plecow? Tez mam, w odcinku krzyzowym, i moj lekarz twierdzi ze to normalne.
Wygladaja zacnie :)

Do góry