2 dni myslalam, ze zwariuje.. bol okropny. Zoladek, jelita nie wiem co. Juz jest -7kg. Bylam dzisiaj u lekarza. Nie mozna brac zadnych lekow ,mam to wytrzymac i pic tylko wode miesiac z witaminami jak trzeba. Dobrze, ze mam duze zapasy haha dziecko rosnie ma 3,5cm, oby ten straszny bol mu nie zaszkodzil.
reklama
Ewunia1981
Fanka BB :)
Będzie dobrze !! I obje w środę podzielimy się z naszymi pozostałymi koleżankami wspaniałymi nowinami !Powiem Wam szczerze, ze to jest coś czego się najbardziej boje ze przyjdę w środę do lekarza i już nie będzie serduszka
No ale tak jak Ewunia pisze, trzeba wierzyć ze wszystko będzie ok!
Ewunia1981
Będzie dobrze ! Może lekarz powinien zwiększyć Ci dawkę Duphastonu (bo nie pamietam czy „coś”bierzesz). Mi lekarz jak byłam w Pl zaraz przepisał dawkę 3*1 i zaznaczył,że w razie nawet minimalnych plamienie zwiększyć dawkę do 3*2 na dobę. Tak też zrobiłam i przyjmowałam 60 mg progesteronu na dobę. Teraz od soboty biorę progesteron dopochwowo w dawcę 100mg na dobę i nie mam dzięki Bogu żadnych plamamień.Ja się też tego cholernie boje do tego te moje plamienia oszaleje do jutra. Co 5 minut sprawdzam w toalecie czy coś tam znowu nie poleciało
patuśka
Jejku wspolczuje Ci. Jedyne pocieszenie ze dzidzi ma sie dobrze.2 dni myslalam, ze zwariuje.. bol okropny. Zoladek, jelita nie wiem co. Juz jest -7kg. Bylam dzisiaj u lekarza. Nie mozna brac zadnych lekow ,mam to wytrzymac i pic tylko wode miesiac z witaminami jak trzeba. Dobrze, ze mam duze zapasy haha dziecko rosnie ma 3,5cm, oby ten straszny bol mu nie zaszkodzil.
kb.karola90
Ja.biorę luteine dopochwowo 2×dziennie. A czym u Ciebie byly spowodowane te plamienia?Będzie dobrze ! Może lekarz powinien zwiększyć Ci dawkę Duphastonu (bo nie pamietam czy „coś”bierzesz). Mi lekarz jak byłam w Pl zaraz przepisał dawkę 3*1 i zaznaczył,że w razie nawet minimalnych plamienie zwiększyć dawkę do 3*2 na dobę. Tak też zrobiłam i przyjmowałam 60 mg progesteronu na dobę. Teraz od soboty biorę progesteron dopochwowo w dawcę 100mg na dobę i nie mam dzięki Bogu żadnych plamamień.
Ewunia1981
Na samym początku ciąży miałam plamienia i myślę, że był to czas zagnieżdżania się Maleństwa. Zaliczylam pogotowie tu w NO,ale oprócz badania moczu na potwierdzenie ciąży nie otrzymałam nic innego. Jednak za 2 dni miałam wykupiony lot do PL by odebrać Córcię z wakacji więc zaliczyłam mojego ginekologa i otrzymałam Duphaston z tego względu i że były te plamienia, 1 ciąża była nampodtrzymaniu do 25.tygodnia a kolejne 2 niestety straciłam (w 7 tygodniu oraz w 11,ale tu rozwój Maleństwa zatrzymał się na 6tc). Maleństwo było widać, że dobrze się zagnieździło. Po 1;5 tyg miałam usg tu w NO i było widać juz bijące serduszko. Maluszek wg usg mniejszy o tydzień niż z OM,ale wszystko było w normie Więc teraz podobie jak większość z Was jestem w bardzo wielkim stresie...każdy tydzień mija masakrycznie wolno....jakby się czas zatrzymał.... Jednak bardzo głęboko wierzę w to, że teraz wszystko jest dobrze i Maleństwo prawidłowo się rozwija .... Wszystkiego dowiem się w środę ...Ja.biorę luteine dopochwowo 2×dziennie. A czym u Ciebie byly spowodowane te plamienia?
Na samym początku ciąży miałam plamienia i myślę, że był to czas zagnieżdżania się Maleństwa. Zaliczylam pogotowie tu w NO,ale oprócz badania moczu na potwierdzenie ciąży nie otrzymałam nic innego. Jednak za 2 dni miałam wykupiony lot do PL by odebrać Córcię z wakacji więc zaliczyłam mojego ginekologa i otrzymałam Duphaston z tego względu i że były te plamienia, 1 ciąża była nampodtrzymaniu do 25.tygodnia a kolejne 2 niestety straciłam (w 7 tygodniu oraz w 11,ale tu rozwój Maleństwa zatrzymał się na 6tc). Maleństwo było widać, że dobrze się zagnieździło. Po 1;5 tyg miałam usg tu w NO i było widać juz bijące serduszko. Maluszek wg usg mniejszy o tydzień niż z OM,ale wszystko było w normie Więc teraz podobie jak większość z Was jestem w bardzo wielkim stresie...każdy tydzień mija masakrycznie wolno....jakby się czas zatrzymał.... Jednak bardzo głęboko wierzę w to, że teraz wszystko jest dobrze i Maleństwo prawidłowo się rozwija .... Wszystkiego dowiem się w środę ...
Ja dlatego cieszę się ze mogę nadal chodzić do pracy, bo i czas mi szybciej mija i zajmę głowę czymś innym. Poza tym moja bliska koleżanka tutaj jest już za połowa ciąży i tak się nią pocieszam, ze przecież u niej tak bezproblemowo wszystko przebiega
reklama
Heda
PowodzeniaA ja Siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę