reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja nie do tego pije... w poprzedniej ciąży serduszko bilo, a potem sie zatrzymalo w 8 lub 9 tygodniu
Mam nadzieję, że teraz wszytko jest dobrze !
Wiem co przeżywasz, bo u mnie było wcześniej troszkę podobnie.... bijącego serduszka niestety nie usłyszałam a ostatnia ciąża zatrzymała się na 6 tygodniu (a ja byłam już w 11 tc)...
Teraz też jestem pełna strachu i obaw,ale trzeba wierzyć, że wszytko będzie dobrze ! Wiara czyni cuda!

Rozchorowałam się i nie wiem co robić. boli mnie gardło, zero temperatury i innych objawów, wizytę u lekarza mam jutro, więc weszłam na czat online z położną spytać co mogę wziąć na uśmierzenie bólu, napisała mi:
-płukać gardło naparem z szałwii, psikać gardło octaniseptem celem dezynfekcji. dodatkowo może Pani ssać chlorochinaldin oraz przyjąć Paracetamol 500mg 1 tab co 6h
Kupiłam wszystkie leki i na 3 z 4 (oprócz paracetamolu) jest w ulotce, że nie stosować w ciąży...
Wchodzę na drugi czat, teraz z lekarzem internistą, żeby spytać czy na pewno mogę wziąć te rzeczy i usłyszałam, że nie, że można Tantum Verde zastosować, ale ostrożnie. jak spytałam co to znaczy ostrożnie to Pani powiedziała, że mam pić mleko z miodem i iść dzisiaj do lekarza i ona mi nie doradzi, tylko lekarz po badaniu...
Dziewczyny, macie jakieś domowe sposoby na ból gardła, bo przez specjalistów wydałam tylko 50 zł na leki, których nie mogę brać ;V
Polecamz domowych sposobów miód z cytryna (pamiętaj że nie dawać miodu do wrzącej wody bo nie ma już takiego działania), mleko z zabkiem czosnku i miodem. A na gardło do płukania woda z solą, albo napar z rumianku. Jak się pojawi gorączka to tylko paracetamol. Tamtum verde można w ciąży ale ja bym go już stosowała w ostateczności jak inne metody nie pomogą. Zdrowka życzę :)

Rozchorowałam się i nie wiem co robić. boli mnie gardło, zero temperatury i innych objawów, wizytę u lekarza mam jutro, więc weszłam na czat online z położną spytać co mogę wziąć na uśmierzenie bólu, napisała mi:
-płukać gardło naparem z szałwii, psikać gardło octaniseptem celem dezynfekcji. dodatkowo może Pani ssać chlorochinaldin oraz przyjąć Paracetamol 500mg 1 tab co 6h
Kupiłam wszystkie leki i na 3 z 4 (oprócz paracetamolu) jest w ulotce, że nie stosować w ciąży...
Wchodzę na drugi czat, teraz z lekarzem internistą, żeby spytać czy na pewno mogę wziąć te rzeczy i usłyszałam, że nie, że można Tantum Verde zastosować, ale ostrożnie. jak spytałam co to znaczy ostrożnie to Pani powiedziała, że mam pić mleko z miodem i iść dzisiaj do lekarza i ona mi nie doradzi, tylko lekarz po badaniu...
Dziewczyny, macie jakieś domowe sposoby na ból gardła, bo przez specjalistów wydałam tylko 50 zł na leki, których nie mogę brać ;V
Hej dziewczyny podpinam sie pod pytanie. Ja leżę od 3 dni w domu, niestety L4 u nas nie płacą ..co za kraj haha. Ból głowy z zawrotami, 37,5 stopnia, katar i bol gardla dopiero się zaczął, podejrzewam że odezwaly sie moje boskie zatoki. Jak wy sobie radzicie?

Mam nadzieję, że teraz wszytko jest dobrze !
Wiem co przeżywasz, bo u mnie było wcześniej troszkę podobnie.... bijącego serduszka niestety nie usłyszałam a ostatnia ciąża zatrzymała się na 6 tygodniu (a ja byłam już w 11 tc)...
Teraz też jestem pełna strachu i obaw,ale trzeba wierzyć, że wszytko będzie dobrze ! Wiara czyni cuda!

Powiem Wam szczerze, ze to jest coś czego się najbardziej boje :( ze przyjdę w środę do lekarza i już nie będzie serduszka :(
No ale tak jak Ewunia pisze, trzeba wierzyć ze wszystko będzie ok!

Powiem Wam szczerze, ze to jest coś czego się najbardziej boje :( ze przyjdę w środę do lekarza i już nie będzie serduszka :(
No ale tak jak Ewunia pisze, trzeba wierzyć ze wszystko będzie ok!
Ja się też tego cholernie boje :( do tego te moje plamienia :( oszaleje do jutra. Co 5 minut sprawdzam w toalecie czy coś tam znowu nie poleciało :(

Czekam ns Wasze wieści z wizyt. Ja w środę widzę sie z położna, a 19tego mam usg to juz bedzie 10 tydz wiec mam wielkie nadzieje. Przezywam teraz najbardziej stresujace 2 tyg bo to ten cholerny 8 tydzien teraz, ja w dodatku chora. W ostatniej ciazy tez bylam na usg w 10 i okazalo się że maleństwo przestalo sie rowijac w okolo 8 tyg. Wiec....stres okropny. Ale tym razem mam dobre przeczucia a ostatnio od początku miałam złe.

reklama
Ja mam lekarza na 14:50. I to moja 3 wizyta. Najpierw duże endometrium jak okres mi się spóźniał, tydzień później już zarodek był. A teraz bedziemy słuchać serducha. I też się boję. Niby 9 tc a człowiek nic nie wie jeszcze. Życzę każdej powodzenia i wierzę, że będzie wszystko dobrze!

Do góry