reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Kurcze u mnie jest zupełnie inne podejście. Możliwe ze tym razem z szyjka nic się nie będzie dziać ale.profilaktycznie juz w 15-16 tc założą mi szew i każdy lekarz mi mówi ze tak trzeba zrobić. Mieszkasz w Polsce?
tak ..o widzisz.. u nas znowu ordynator twierdzi że od szwów odchodzi się i chyba on lepiej wie ode mnie...trochę scielam się z nim o to ale koniec końców wyszło, że dotrwalam tak jak mówił..

tak ..o widzisz.. u nas znowu ordynator twierdzi że od szwów odchodzi się i chyba on lepiej wie ode mnie...trochę scielam się z nim o to ale koniec końców wyszło, że dotrwalam tak jak mówił..

Mówiła o tym kiedyś mamaginekolog. Tak samo jak odchodzi się od leżenia w ciąży, chyba ze sączą się wody płodowe. Ale szczerze powiedziawszy nie słuchałam jej wtedy dokładnie bo nie wierzyłam ze kiedyś będę w końcu w ciąży ;)

Dziwne. Ja konsultowałam się z kilkoma.lekarzami i każdy powiedział mi żeby jak najszybciej zakładać szew...a z jakiego miasta jesteś?

Cześć dziewczyny.

Ja się mało udzielam, ale czytam na bieżąco. Jestem u rodziców z córką i codziennie pęka mi leb, bo a to kogos odwiedzic, a to nas ktos odwiedzi i ciagle w ruchu. Do tego te chore mdlosci....

Marcia, ja bym poszla na prywatne usg, albo koniecznie bete. Nie liczylabym na lekarza, ktory chce dac tylko recepte.

Co do szwow. U nas tez odradAja.

Dziewczyny ja po wizycie. Krwiak się wchłonał , dzidziuś 1.08cm z usg 7w1d kilka dni młodsza ciąża niż myślałam poród na 12 kwietnia. Leki mam brać nadal, dostałam jeszcze glovulki na infekcje i następna wizyta za 2 tygodnie. :)
Cudnie, jaki duzy dzidzius [emoji7] moj mial w czwartek 2 mm, hehe.

U mnie od poniedziałku zaczęły się mdłości. I gdy tylko się pojawiają wiem ze musze od razu coś zjeść albo się napić i wtedy mdłości znikają. Jedynym moim posiłkiem jest bułka z serkiem śmietankowym i pomidorem. Także tak się żywię od poniedziałku

Ja juz schudlam 5 kg. W moim przypadku to akurat bardzo dobrze hehe

Bo ciąża była o 2 tygodnie młodsza na usg i według lekarza rozwijała się zbyt wolno więc dla wspomagania kazał brać luteine. No właśnie w tym bym zrobiła ale i tak wynik był ostatnio w Internecie po 14. Czyli już po wizycie. No i nie wiem jak to logistycznie rozebrać. Do labu muszę pojechać max do 10. Na 10.30 muszę być że starszym synem w przedszkolu bo mają jakaś próbę przed występami. A do gin po 12. I wszędzie z całą trójka [emoji52] normalnie wszystko pod górkę [emoji52][emoji52]

Doplac na cito.

reklama
Do góry