reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej Dziewczyny,
Ja się nie udzielam, ale czytam Was regularnie :) aktualnie odpoczywam w górach i szykuje się na pierwsza wizytę w poniedziałek. Na szczęście na urlopie czas szybciej mija :)

I wiem ze to głupio zabrzmi, ale trochę się martwię, bo czuje się świetnie :( czasem po śniadaniu mam delikatne mdłości, ale poza tym nic mi nie dolega.

A ktory to tydzien ciąży ? ja mam dokładnie to samo.. 6 tc i zero mdłości :)

reklama
I tak mi się trafiło, że zaszłam w ciążę i termin mam na koniec kwietnia/początek maja i teraz mam dylemat... czy zostać tu na Kwietniowych i być ostatnia i na wszystko czekać (badania, ruchy,... ) czy zostać na Majówkach i być pierwsza ze wszystkim i być niczego nieświadoma (tymbardziej, że to moja druga ciąża, a w pierwszej zarodkowi nawet nie zabiło serduszko).
Wiecie co zrobię? Zostanę na dwóch[emoji23] Tylko nie wiem czy ogarnę.
OM 20 lipca, cykle długie i nieregularne. Wczoraj blady test, dzisiaj robiłam dwa, jeden w załączniku. Ciąża potwierdzona dzisiaj pozytywnym wynikiem bety.
Już tu byłam na Kwietniowych jakiś moment [emoji6]
IMG_20180822_164936.jpg

Załączniki

• IMG_20180822_164936.jpg
    IMG_20180822_164936.jpg
    192,7 KB · Wyświetleń: 207
Nie jestem z warszawy. Zeby jeszcze te kredyty tak latwo rozdawali...
Sorry, źle doczytałam. Wiem, że łatwo nie dają, ale jak np. za wynajem jednego pokoju w Wawie trzeba dać z 1500zł tak minimum, a ja mam za 3 pokoje 1400zł raty. I to idzie dla nas, nie dla obcej osoby.

Słuchajcie utworzyłam osobny wątek o imionach. [emoji3] Ogłaszam wszem i wobec, bo póki co udzielają się tam tylko nie nasze dziewczyny. [emoji6] Poza Mujer. [emoji847] Także zapraszam!
Haha, właśnie się zdziwiłam skąd te laski się wzięły :p

w drugim i trzecim trymestrze będę inne dolegliwości i zmartwienia:) to się skończy dopiero jak dziecko się wyprowadzi i pójdzie na swoje;)
Dla mnie II III trymestr to był pikuś. Czułam się świetnie. I to tragedia i też czekam do końca.

No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc
Dla mnie żadne prochy nie są obojętne. Świeże powietrze, sen, okłady, woda z solą. Może niskie ciśnienie i kawa potrzebna? Ja zwykle przeczekuję, nawet bez ciąży.

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.
Że podejrzewasz ciąże i tyle. Męża brałam tylko na 3 usg, zaczynając od tego pierwszego genetycznego. Na wizyty ze mną nie chodzi. Zresztą nigdy nie widziałam faceta.

Porcelana gratulacje!!! Czyli jednak się udało [emoji16][emoji16] zostań z nami [emoji16] my fajne jesteśmy. A tak na poważnie to wiem jakie to wkurzajace być na końcu miesiąca. Najbardziej denerwuje tuż przed porodem kiedy czyta się wieści o kolejnych porodach a samemu czeka się jak na bombie.

Heda gratulacje serduszka [emoji3] no to już teraz możesz odetchnąć. Jak z dwójką dajesz radę to i z jednym sobie poradzisz [emoji16]

Heda więc wszystko prawie dobrze, super że już po! Nie jesteś zawiedziona, że to jeden zarodek?
Wróżyłyśmy sobie tutaj tyle bliźniaków, a w końcu żadna nie będzie miała ;).

reklama
Do góry