reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej Dziewczyny,
Ja się nie udzielam, ale czytam Was regularnie :) aktualnie odpoczywam w górach i szykuje się na pierwsza wizytę w poniedziałek. Na szczęście na urlopie czas szybciej mija :)

I wiem ze to głupio zabrzmi, ale trochę się martwię, bo czuje się świetnie :( czasem po śniadaniu mam delikatne mdłości, ale poza tym nic mi nie dolega.

A ktory to tydzien ciąży ? ja mam dokładnie to samo.. 6 tc i zero mdłości :)

reklama
I tak mi się trafiło, że zaszłam w ciążę i termin mam na koniec kwietnia/początek maja i teraz mam dylemat... czy zostać tu na Kwietniowych i być ostatnia i na wszystko czekać (badania, ruchy,... ) czy zostać na Majówkach i być pierwsza ze wszystkim i być niczego nieświadoma (tymbardziej, że to moja druga ciąża, a w pierwszej zarodkowi nawet nie zabiło serduszko).
Wiecie co zrobię? Zostanę na dwóch[emoji23] Tylko nie wiem czy ogarnę.
OM 20 lipca, cykle długie i nieregularne. Wczoraj blady test, dzisiaj robiłam dwa, jeden w załączniku. Ciąża potwierdzona dzisiaj pozytywnym wynikiem bety.
Już tu byłam na Kwietniowych jakiś moment [emoji6]
IMG_20180822_164936.jpg

Załączniki

• IMG_20180822_164936.jpg
    IMG_20180822_164936.jpg
    192,7 KB · Wyświetleń: 205
Nie jestem z warszawy. Zeby jeszcze te kredyty tak latwo rozdawali...
Sorry, źle doczytałam. Wiem, że łatwo nie dają, ale jak np. za wynajem jednego pokoju w Wawie trzeba dać z 1500zł tak minimum, a ja mam za 3 pokoje 1400zł raty. I to idzie dla nas, nie dla obcej osoby.

Słuchajcie utworzyłam osobny wątek o imionach. [emoji3] Ogłaszam wszem i wobec, bo póki co udzielają się tam tylko nie nasze dziewczyny. [emoji6] Poza Mujer. [emoji847] Także zapraszam!
Haha, właśnie się zdziwiłam skąd te laski się wzięły :p

w drugim i trzecim trymestrze będę inne dolegliwości i zmartwienia:) to się skończy dopiero jak dziecko się wyprowadzi i pójdzie na swoje;)
Dla mnie II III trymestr to był pikuś. Czułam się świetnie. I to tragedia i też czekam do końca.

No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc
Dla mnie żadne prochy nie są obojętne. Świeże powietrze, sen, okłady, woda z solą. Może niskie ciśnienie i kawa potrzebna? Ja zwykle przeczekuję, nawet bez ciąży.

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.
Że podejrzewasz ciąże i tyle. Męża brałam tylko na 3 usg, zaczynając od tego pierwszego genetycznego. Na wizyty ze mną nie chodzi. Zresztą nigdy nie widziałam faceta.

Porcelana gratulacje!!! Czyli jednak się udało [emoji16][emoji16] zostań z nami [emoji16] my fajne jesteśmy. A tak na poważnie to wiem jakie to wkurzajace być na końcu miesiąca. Najbardziej denerwuje tuż przed porodem kiedy czyta się wieści o kolejnych porodach a samemu czeka się jak na bombie.

Heda gratulacje serduszka [emoji3] no to już teraz możesz odetchnąć. Jak z dwójką dajesz radę to i z jednym sobie poradzisz [emoji16]

Heda więc wszystko prawie dobrze, super że już po! Nie jesteś zawiedziona, że to jeden zarodek?
Wróżyłyśmy sobie tutaj tyle bliźniaków, a w końcu żadna nie będzie miała ;).

reklama
Do góry