reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jakieś sposoby na bol głowy?
Dzisiaj jest tragedia, pulsujący bol po prawej stronie czoła i okropne mdłości od rana skutecznie zwaliły mnie z nóg. Faktycznie chciałoby sie juz mieć wszystkie te dolegliwości za sobą...
Wiem ze paracetamol jest bezpieczny w 1 trymestrze, jesli jestes zdesperowana to moze warto jakas mala dawke... niestety nie znam naturalnych sposobow

reklama
Witam się:) dziś byłam ostatni dzień w pracy:) nie mogę tu Was ogarnąć:D ale teraz się postaram ;) chyba oszaleje do następnej wizyty w oczekiwaniu na serduszko:/

Wiem ze paracetamol jest bezpieczny w 1 trymestrze, jesli jestes zdesperowana to moze warto jakas mala dawke... niestety nie znam naturalnych sposobow
No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.

No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc
Mi pomagają zimne kompresy. Mam takie żelowe które się wkłada do lodówki. Ewentualnie w druga stronę i smaruje taką mascia "kotek"

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.

Tak bedzie jak mowisz, meza na poczatku sie nie bierze, bedziesz miala dowcipne badanie
:p

Ktory to dc ?

Sam się wpycha, bo chce wiedzieć co mi lekarz powie, co mogą, czego nie itp. Najwyżej poczeka chwilę na korytarzu i wejdzie po badaniu. Tydzień 6+5.

Wszystko mozesz. Tylko jesc surowego miesa i serow plesniowych nie. No i unikac kotow. To nie choroba, chorob trzeba unikac jak ognia :p lekarz jeszcze nic nie bedzie takiego mowil, powie zebys przyszla za miesiac, albo troche wczesniej. Ja bylam w 8tyg i nie mam zalozonej nawet karty ciazy. Nie wariuj z tym chlopem :p

reklama
Wszystko mozesz. Tylko jesc surowego miesa i serow plesniowych nie. No i unikac kotow. To nie choroba, chorob trzeba unikac jak ognia :p lekarz jeszcze nic nie bedzie takiego mowil, powie zebys przyszla za miesiac, albo troche wczesniej. Ja bylam w 8tyg i nie mam zalozonej nawet karty ciazy. Nie wariuj z tym chlopem :p

Sery pleśniowe można byle by były z pasteryzowanego mleka, a w Polsce wszystkie takie są.

Do góry