reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jakieś sposoby na bol głowy?
Dzisiaj jest tragedia, pulsujący bol po prawej stronie czoła i okropne mdłości od rana skutecznie zwaliły mnie z nóg. Faktycznie chciałoby sie juz mieć wszystkie te dolegliwości za sobą...
Wiem ze paracetamol jest bezpieczny w 1 trymestrze, jesli jestes zdesperowana to moze warto jakas mala dawke... niestety nie znam naturalnych sposobow

reklama
Witam się:) dziś byłam ostatni dzień w pracy:) nie mogę tu Was ogarnąć:D ale teraz się postaram ;) chyba oszaleje do następnej wizyty w oczekiwaniu na serduszko:/

Wiem ze paracetamol jest bezpieczny w 1 trymestrze, jesli jestes zdesperowana to moze warto jakas mala dawke... niestety nie znam naturalnych sposobow
No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.

No właśnie paracetamol wzielam jakieś 5 godzin temu i nic, może minimalnie bo cały czas leże, ale jak wstaje to odrazu sie nasila
No trudno, trzeba przezyc
Mi pomagają zimne kompresy. Mam takie żelowe które się wkłada do lodówki. Ewentualnie w druga stronę i smaruje taką mascia "kotek"

Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.

Tak bedzie jak mowisz, meza na poczatku sie nie bierze, bedziesz miala dowcipne badanie
:p

Ktory to dc ?

Sam się wpycha, bo chce wiedzieć co mi lekarz powie, co mogą, czego nie itp. Najwyżej poczeka chwilę na korytarzu i wejdzie po badaniu. Tydzień 6+5.

Wszystko mozesz. Tylko jesc surowego miesa i serow plesniowych nie. No i unikac kotow. To nie choroba, chorob trzeba unikac jak ognia :p lekarz jeszcze nic nie bedzie takiego mowil, powie zebys przyszla za miesiac, albo troche wczesniej. Ja bylam w 8tyg i nie mam zalozonej nawet karty ciazy. Nie wariuj z tym chlopem :p

reklama
Wszystko mozesz. Tylko jesc surowego miesa i serow plesniowych nie. No i unikac kotow. To nie choroba, chorob trzeba unikac jak ognia :p lekarz jeszcze nic nie bedzie takiego mowil, powie zebys przyszla za miesiac, albo troche wczesniej. Ja bylam w 8tyg i nie mam zalozonej nawet karty ciazy. Nie wariuj z tym chlopem :p

Sery pleśniowe można byle by były z pasteryzowanego mleka, a w Polsce wszystkie takie są.

Do góry