reklama
Heda
Fanka BB :)
Właśnie gdzieś ostatnio obiło mi się o uszy że do 12tc tylko obraz bez dźwięku, bo dźwięki jakoś szkodzą ale dokładnie nie pamietam. Samo USG to niby ok...ale na przykład na Skandynawii uważają że jest niebezpieczne i w ciąży jest jedno max 2 USG o ile sytuacja nie wymaga częstszych kontroli to nie robią dodatkowych badań.A to niby takie bezpieczne. Dlatego ja tak do końca temu nie ufam...
Wg chińskich badań też są szkodliwe. Dlatego ja jeszcze robię tylko te 3 i koniec. Żadnych usg dla frajdy.Właśnie gdzieś ostatnio obiło mi się o uszy że do 12tc tylko obraz bez dźwięku, bo dźwięki jakoś szkodzą ale dokładnie nie pamietam. Samo USG to niby ok...ale na przykład na Skandynawii uważają że jest niebezpieczne i w ciąży jest jedno max 2 USG o ile sytuacja nie wymaga częstszych kontroli to nie robią dodatkowych badań.
Ostatnia edycja:
Heda
A ja dziś padam... byłam z moją ekipa w zoo. Maluchy mega zadowolone na wszystko patrzyły wielkimi oczkami. Zwykle śpią o 12 a dziś padły podpięty po wyjściu za bramę po 14 więc musieliśmy iść na dodatkowy długo spacer, by księżniczki się wyspały. No to się nachodziłam jak głupia... A teraz padam... i mam wkur....a na wszystko j wszystkich... więc chyba trzeba iść spać by nikogo dziś nie zabić
Ale.to.moze stres przed jutrzejszą wizyta wychodzi. A do 16 daleko...[emoji21][emoji21]
Ale.to.moze stres przed jutrzejszą wizyta wychodzi. A do 16 daleko...[emoji21][emoji21]
marcia331
Mamaginekolog kiedyś pisała ze sa doniesienia o szkodliwości doplera we wczesnej ciąży i zaleca się tylko obrazowanie a nie słuchanie. Ale nie dźwięk jest najwazniejszy. Na monitorze też pięknie widać jak puka serducho. Jeszcze się później nasluchamy podczas ktg [emoji6]
@Heda czyli trzymamy kciuki za Ciebie jutro. Ciekawe ile tych serduszek zobaczysz [emoji16][emoji16]
@Heda czyli trzymamy kciuki za Ciebie jutro. Ciekawe ile tych serduszek zobaczysz [emoji16][emoji16]
Ja również słyszałam, że szkodliwe jest słuchanie serduszka w początkowych tygodniach. O usg tak samo i to już dawno temu.Właśnie gdzieś ostatnio obiło mi się o uszy że do 12tc tylko obraz bez dźwięku, bo dźwięki jakoś szkodzą ale dokładnie nie pamietam. Samo USG to niby ok...ale na przykład na Skandynawii uważają że jest niebezpieczne i w ciąży jest jedno max 2 USG o ile sytuacja nie wymaga częstszych kontroli to nie robią dodatkowych badań.
reklama
Ale będzie kolejka czy od razu wchodzisz? Bo ty idziesz prywatnie tak? Czy będziesz miała możliwość dać nam znać możliwie wcześnie? Bo uschniemy tutaj w oczekiwaniu na te słodkie bliźniaki .Ja też [emoji6][emoji4][emoji21]