reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jeszcze sie wczoraj naczytalam internetow. Ale czlowiek jest glupi, na dobicie. Juz chce miec to za soba. Od rana wymioty :o
Mi lekarka wczoraj w szpitalu kazala odlaczyc sobie Internet i nie czytac [emoji23]
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozytywne wieści.

Co do snów to ostatnio z mojego byłby niezły horror aż się bałam później zasnąć [emoji23]

Dzisiaj już wtorek jeszcze nie cake dwa tygodnie do wizyty [emoji28] ależ ten czas leci.

Wczoraj wieczorem już niewiele brakowało żebym miała romans z muszla klozetowa, dzisiaj rano na śniadanie zjadłam pół słoja młodej kapusty zasmazanej i teraz jest mi tak nie dobrze że nawet nie chce o niej myśleć [emoji87]
Natalko to ktory masz dzien cyklu? Bo Ty chyba jakos masz termin pod koniec kwietnia?
@Mujer kciuki za wizyte!

reklama
Wiecie co dziewczyny, okazalo sie, ze maz ubezpiecza mnie w pzu i prywatne wizyty mam za darmo. Dlatego tak szybko umawiaja

to chyba lekarz miał chyba usg w gabinecie.

Miałam koszmarną noc. Złapał mnie jakiś kaszel, ból gardła. Już schizy, że się rozchoruję w I trymestrze. Potem głupie sny. Czekałam na usg z jakąś laską. Długo czekaliśmy, lekarka była jakaś dziwna. Ona była pierwsza i wyszło coś nie tak i musiała zostać. Przyjechał jej facet, który się okazał także facetem mojej przyjaciółki. Zeszła się też cała moja rodzina. Paranoja.

Dzisiaj usg o 16:00, oby było serce. Jest 7+2.
Nie ma usg w gabinecie. W inne miejsce musiałam dojeżdżać. Dlatego mam przechlapane z tym jeżdżeniem, bo do samego lekarza 20 km, ale cenię go bardzo i nie zamienię.
Też mam co noc sny takie bogate, długie z rożnymi szczegółami. Miałam już nawet przed @, co mogłam wziąć za objaw ;), bo rzadko miewam sny.
Powodzenia na wizycie!!

@Mujer, @liczba kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty. Na pewno zobaczycie już bijące serduszka.

No i współczuję Wam tych nudności i wymiotow. Mnie na szczęście nic nie męczy. Ale też apetyt mam kiepski. Dzisiaj ledwo wcisnelam w siebie jedna kanapke z złotym serem. I to nie dlatego że mi było niedobrze tylko mi się jeść nie chce [emoji52]

Zaraz ma przyjechać teściowa i zostanie mi z najmłodszą a ja z chłopakami jadę ich obkupic do przedszkola. Może jeszcze rossmana zahacze.

Pamietam jak w pierwszej ciazy kupowalam gazete M jak Mama i jeszcze jedna podobna. Uwielbialam to czytac. W drugiej to juz internet. A teraz to nic. Nawet nie czytam o rozwoju w kolejnych tygodniach, choc tak bardzo to kiedys lubilam. Ale kolorowe czasopisma przy kawusi... moze do tego powroce :).

Wiecie co dziewczyny, okazalo sie, ze maz ubezpiecza mnie w pzu i prywatne wizyty mam za darmo. Dlatego tak szybko umawiaja
Możesz rozwinąć o co chodzi? Też jestem w pzu i pierwsze słyszę.

Nie ma usg w gabinecie. W inne miejsce musiałam dojeżdżać. Dlatego mam przechlapane z tym jeżdżeniem, bo do samego lekarza 20 km, ale cenię go bardzo i nie zamienię.
Też mam co noc sny takie bogate, długie z rożnymi szczegółami. Miałam już nawet przed @, co mogłam wziąć za objaw ;), bo rzadko miewam sny.
Powodzenia na wizycie!!
A to ciekawe. Bo z tego co wiem to na nfz przysługują 3 usg.

Dzięki, dziewczyny!

Dzięki, dziewczyny!

Doplaca jakies dodatkowy pakiet wlasnie ze specjalistami razem 100zl tylko to zbiorowe z pracy. Wtedy do 5 dni umawiaja do specjalisty(z ktorymi maja umowe) prywatnie za darmo. Dentysty zwrot chyba 20%. Kolega mowil, ze wykupil prywatnie w warcie taki pakiet na rok i mniej placi.

Dzięki, dziewczyny!
Niby przysługują 3 i na nie dostaje sie skierowanie do gabinetu USG (przynajkniej u nas tak), ale jak lekarz fajny to i na kazdej wizycie zrobi. Ja np. Mialam lekarza, ktory przez usg w 10 tygodniu powiedzial, ze on zadnej ciazy nie widzi i zebym przyszla za tydzien, to pomyslimy. Haha. Wiekowy dziadzio. Ja widzialam na moniyorze bobasa, a ten nie
[emoji23]

Doplaca jakies dodatkowy pakiet wlasnie ze specjalistami razem 100zl tylko to zbiorowe z pracy. Wtedy do 5 dni umawiaja do specjalisty(z ktorymi maja umowe) prywatnie za darmo. Dentysty zwrot chyba 20%. Kolega mowil, ze wykupil prywatnie w warcie taki pakiet na rok i mniej placi.
To zalezy jaki pakiet ubezpieczenia przygotowal przedtsawiciel ubezpieczeniowy i jaki wariant eybral pracownik. Nie w kazdym zakladzie pracy jest taka możliwość. ;)

reklama
Do góry