reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Nazywa się to świadczenie rodzicielskie i wynosi 1000 zl co miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka ch6ba że bliźniaki to jest trochę dłużej. Nie trzeba być zarejestrowanym ja nie byłam i otrzymywałam na corcie
Musiałam właśnie napisać oświadczenie że jestem osobą bezrobotną nie zarejestrowana w.urzedzie pracy.

Wiec chociaz tym sie na zapas nie musze martwic. Dziekuje wszystkim za odpowiedz

reklama
Dziewczyny pomozcie. Od 2016 macierzynskie przez rok przysluguje kazdj kobiecie nawet bezrobotnej tak ? Ale musi byc zarejwstrowana w urzedzie pracy ? Wiec jak ja skonczylam jakis czas temu studia, nie mam wiec statusu studenta i nie jestem zarejestrowana w up to juz za pozno oni licza jakos czy jak jest sie w ciazy to normalnie mam sie zarejestrowac i bedzie to swiadczenie przyslugiwalo? Wczesniej oczywiscie nad tym nie myslalam.....
Zarejestruj się koniecznie! Musisz mieć przecież ubezpieczenie zdrowotne. I o ciąży póki co nie mów, tylko przy podpisie następnym dopiero to może będzie ok. [emoji4]

Dziewczyny wspolczuje wam tych mdłości.
Ja na szczescie narazie nie mam z tym problemu ale jest jeszcze bardzo wczesnie. nie mniej jednak zycze wam aby jak najszybciej ustały.

Cześć kochane. Pytanko. Cały czas czuje się jakbym miala mieć zaraz owulacje ( bóle jajników). Czy to normalne na początku ciąży? Wczoraj zrobiłam test. Wynik pozytywny -teoretycznie 4 tydzień ciąży skończony.

reklama
Odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego - nie trzeba być zarejestrowany. W up by takie mieć. Mąż może na swojej w pracy dopisać żonę. Poza tym każda kobieta która jest w ciąży objęta jest darmową opieką medyczną :)

Co do moich działań z malowaniem mebli. Ja już swoje odmalowalam, w sensie że już dużo ich zrobiłam. Dla przykładu mam już witrynę i komody odmalowane i taka szafę słupek do przedpokoju. A nawet meble kuchenne mojej siostry zyskały nowy llook:) a przyjaciółka cały salon pod moje dyktando zrobiła :) żart oczywiście. Tylko jej trochę podpowiedzialam. Jak ogarnę jak tu się wstawia zdjęcie, to coś wam pokaże :)

Do góry