reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Nic. Ale nie jestem lekarzem, nie wiem co akurat Tobie jest. Jesli chodzi o te usg wczesne to oczywiscie nie chca robic, jak nie ma plamien ani boli. Ja bylam w 5t wlasnie przez to, ze mialam bole. Okazalo sie, ze sam pecherzyk widac co mnie nie zdziwilo do momentu jak ta babka zaczela mowic, ze pewnie to puste jajo... Dlatego teraz czekam na nastepna wizyte w nerwicy.
Niepotrzebnie Cie nastraszyla. To za wcześnie na taka diagnoze.
Jeszcze nie dziekuje :)

Mam takie pytanko do Was, bo jestescie bardziej doswiadczone ;) usg bede miala w 6t1d. Jest szansa, ze bedzie juz widac serduszko?
Jest szansa ale niekoniecznie. Jesli nie bedzie to nie ma co panikowac ;) wiem bo to przezylam w kwietniu i niepotrzebnie wychodzilam z siebie jak jeszcze nie bylo w 6+0

Natuś_ka beznadziejnie z ta wizyta. Oby na następnej było lepiej. A jak nie to szukaj prywatnie.

Patuśka odebrałaś wyniki krwi? Byłaś na tej konsultacji w szpitalu?

Mamablondi gratuluje serduszka [emoji3]

No i witam kolejne kwietniowki [emoji3]

Czesc Dziewczyny,
chyba juz moge dolaczyc :) OM 16 lipca, beta we wtorek 230, dzisiaj 838 :) wizyta 27go sierpnia :)

Powiem Wam szczerze, ze boje sie bardzo. Nie mam jeszcze dzieci, mam niestety PCOS i nie mam wlasnych owulacji :( zaczelam konkretnie leczenie 1,5 roku temu, dokladnie rok temu kuracja skonczyla sie ciazą biochemiczną, wiec mam zle doswiadczenia :( ale teraz wszystko jest inaczej, pecherzyki byly piekne, bete tez mam duzo wyzsza, a progesteron >40, wiec tez wysoki. Na wszelki wypadek lekarka zapisala mi duphaston i acard.

Bedzie mi bardzo milo jak bede tu z Wami mogla przeczekac ten stresujacy czas :)
Będzie dobrze, świetne wyniki. Mam kilka koleżanek z PCOS i maja dzieci, więc PCOS to jeszcze nie wyrok, trzeba troszkę naturze pomóc i się udaje. Trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy.
Jest szansa na serduszko w 6+1, ale różnie bywa.

Natuś_ka beznadziejnie z ta wizyta. Oby na następnej było lepiej. A jak nie to szukaj prywatnie.

Patuśka odebrałaś wyniki krwi? Byłaś na tej konsultacji w szpitalu?

Mamablondi gratuluje serduszka [emoji3]

No i witam kolejne kwietniowki [emoji3]
Patuśka ale ciąża JEST TAK? Bo taka beta! Choć niedawno pisałaś, że nie wiesz czy jest czy nie ma.
Tak tak, ciaza potwierdzona oczywiście, maciupki pęcherzyk w macicy, jajnik do obserwacji, marker nowotworowy wyszedl w normie, choc robilam go tez 2 mce temu i byl sporo nizszy. Takze byc moze po ciazy pójdę do kogos kto sie specjalizuje w raku jajnika zeby sie upewnic, co to takiego. Bo konsultacja w szpitalu sprowadzila sie do jednego zdania z ust lekarza,hehe.
Kolejna wizyta miala byc za tydzień w pt, ale przelozylam na czwartek. Wtedy juz pewnie bedzie zarodek, serducho to sie okaze, moze tak moze nie.

A bole mi przeszly! Magnez pewnie pomogl. Z kolei nudnosci sie nasilaja. Dzis myslalam ze bedzie romans z kibelkiem.

reklama
Tak tak, ciaza potwierdzona oczywiście, maciupki pęcherzyk w macicy, jajnik do obserwacji, marker nowotworowy wyszedl w normie, choc robilam go tez 2 mce temu i byl sporo nizszy. Takze byc moze po ciazy pójdę do kogos kto sie specjalizuje w raku jajnika zeby sie upewnic, co to takiego. Bo konsultacja w szpitalu sprowadzila sie do jednego zdania z ust lekarza,hehe.
Kolejna wizyta miala byc za tydzień w pt, ale przelozylam na czwartek. Wtedy juz pewnie bedzie zarodek, serducho to sie okaze, moze tak moze nie.

A bole mi przeszly! Magnez pewnie pomogl. Z kolei nudnosci sie nasilaja. Dzis myslalam ze bedzie romans z kibelkiem.
No to wszystko zmierza w dobrym kierunku!! A tak potrafią nastraszyć czasami lekarze :mad:

Do góry