reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Napisz coś więcej, masz dzieci? Długo się staracie? Kiedy miałaś OM i który masz tydzień? Jakie masz objawy?
Tak mam synka 21 miesięcy :) staramy się od początku roku. Ostatnia @ 22 lipiec więc by wychodziło 4+1. Nie mam żadnych objawów ale przy synu też nie miałam;) zrobiłam dziś rano test z opóźnieniem wyszedł bladzioch więc poleciałam na betę i wynik 35,86 :)

Mi po tygodniu wymiotow, dzisiaj odpuscilo i moglam zjesc obiad. Wiecie co jeszcze mnie bardzo zdziwilo, zawsze mialam duze nadcisnienie, a teraz za kazdym razem 120/80 110/70 :)

Odpisuje hurtem po pracy!
Hej dziewczyny... wy się stresujecie wizytami a ja wam zazdroszczę że to już... będzie dobrze trzymam kciuki.

@patuśka a Ty dziś masz wizytę w szpitalu? Beta ładna jak na ten tydzień.

Ja się zaraz zabieram za sprzątanie moje szoguny małe poszły z tatą na plac zabaw jak się wybierają przed drzemkę to potem ładnie mi zasypiają.
Co do karmienia piersią ja starsza karmiłam długo a maluchy nie były zainteresowane cycem i w ogóle mlekiem. Karmiłam je 4 miesiąca a 2miesiące później nie chciały już nawet mleka z butelki. I praktycznie od 6mies moje dzieci są bezmleczne. Na początku było ciężko bo co Dec takiemu bąblowi gdzie podstawa diety to mleko. Ale teraz jest oki...
No niby miala byc wizyta z omowieniem wynikow, a w sumie powiedzial tylko lekarz ze jajnik.jest do obserwacji, nic wiecej.
@liczba a którego masz wizytę? Bo u nas obraz był podobny. Ja mam wizytę 24.08 czyli za tydzień. Też się nie mogę doczekać. Szkoda że mnie nie umowil na poniedziałek lub wtorek. No ale w piątek będzie według aplikacji 8+0 więc wszystko będzie jasne. Muszę jakoś wytrzymać ten tydzień. Dzisiaj przyjechała do nas moja mama. Jutro przyjezdzaja goście na urodziny najstarszego syna więc do niedzieli jakoś minie. A potem już tylko 5 dni. Najbardziej mnie denerwuje to ukrywanie i udawanie że wszystko jest ok. No ale przed oznaczeniem serduszka nie chce nikomu nic mówić

Natuś_ka, patuśka kciuki za dzisiejsze wizyty. I ktoś jeszcze ma dzisiaj ale nie pamiętam. Chyba mamablondi [emoji3]
Będzie dobrze, moja rodzinka tez jeszcze nie wie
Liczba bo 8 tydzien jest tygodniem mozna powiedziec najgorszym w pierwszym trymestrze. W tym czasie jest duzo poronien.
u mnie wlasnie w 8 tygodniu przestalo bic serduszko. Smutne ze tyle kobiet to spotyka...
Jestem właśnie po wizycie.... Mam mieszane uczucia. Lekarz taki ze co sie nie powie to Cie potrafi zbesztac... W sumie to posiedzialam przy biurku z 10 minut, ot cała wizyta...
Wlasnie wyzej o tym pisalam, ze jak za wczesnie to nawet usg nie robia. Jesli masz bardzo zle odczucia to lepiej jedz do innego miasta, bo bedziesz sie nim tylko denerwowala.
Zależy, jesli sie plami lub krwawi to maja obowiazek zrobic usg w szpitalu we wczesnej ciazy
To tez prawda. Ale skad wiedziec kto na jakim sprzecie pracuje ? Jednak to co zrobila ta kobieta mowiac o szpitalu w 5tyg to uwazam, ze normalne nie bylo. Pierwsza ciaza to sie nasluchalam z otwartą buzia.
Co zrobila ta kobieta? Nie doczytalam w poprzednich postach
Jestem po wizycie. Serduszko pięknie bije [emoji813] 80% stresu poszło :D
Cudownie! Teraz juz z gorki
Moje wyniki po 72h
Progesteron tylko dla spokoju robiony lekki spadek z 18.450 na 18.060
Beta wzrost o 102% z 40.92 na 116mlu.
No i super wyniki:)
Dzień dobry
Myślę, że mogę do Was dołączyć choć jeszcze się bardzo boję;)
Cześć! Rozgosc sie:)
Wizytę mam za dwa tygodnie, do tego czasu będę szukać i najwyżej pojde jeszcze raz spróbować u niego, ale jak sie powtórzy historia to się z nim pozegnam. Nie chce później sie stresowac niepotrzebnie przed każdą wizytą bo to szkodzi malenstwu
Wybor lekarza prowadzacego jest wazny, jesli mu nie ufasz to znak ze nalezy go zmienic

I nie stosowalas nic na to? Ja to noe jestem przekonana do tej nystatyny i wolalabym uniknac...a tez mi chyba przechodzi

Nic. Ale nie jestem lekarzem, nie wiem co akurat Tobie jest. Jesli chodzi o te usg wczesne to oczywiscie nie chca robic, jak nie ma plamien ani boli. Ja bylam w 5t wlasnie przez to, ze mialam bole. Okazalo sie, ze sam pecherzyk widac co mnie nie zdziwilo do momentu jak ta babka zaczela mowic, ze pewnie to puste jajo... Dlatego teraz czekam na nastepna wizyte w nerwicy.

Czesc Dziewczyny,
chyba juz moge dolaczyc :) OM 16 lipca, beta we wtorek 230, dzisiaj 838 :) wizyta 27go sierpnia :)

Powiem Wam szczerze, ze boje sie bardzo. Nie mam jeszcze dzieci, mam niestety PCOS i nie mam wlasnych owulacji :( zaczelam konkretnie leczenie 1,5 roku temu, dokladnie rok temu kuracja skonczyla sie ciazą biochemiczną, wiec mam zle doswiadczenia :( ale teraz wszystko jest inaczej, pecherzyki byly piekne, bete tez mam duzo wyzsza, a progesteron >40, wiec tez wysoki. Na wszelki wypadek lekarka zapisala mi duphaston i acard.

Bedzie mi bardzo milo jak bede tu z Wami mogla przeczekac ten stresujacy czas :)

reklama
Czesc Dziewczyny,
chyba juz moge dolaczyc :) OM 16 lipca, beta we wtorek 230, dzisiaj 838 :) wizyta 27go sierpnia :)

Powiem Wam szczerze, ze boje sie bardzo. Nie mam jeszcze dzieci, mam niestety PCOS i nie mam wlasnych owulacji :( zaczelam konkretnie leczenie 1,5 roku temu, dokladnie rok temu kuracja skonczyla sie ciazą biochemiczną, wiec mam zle doswiadczenia :( ale teraz wszystko jest inaczej, pecherzyki byly piekne, bete tez mam duzo wyzsza, a progesteron >40, wiec tez wysoki. Na wszelki wypadek lekarka zapisala mi duphaston i acard.

Bedzie mi bardzo milo jak bede tu z Wami mogla przeczekac ten stresujacy czas :)
Powodzenia... beta ładna więc myślę że możemy gratulować

Do góry