reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

W poprzedniej ciąży chodzilam na nafz hiszpańskie i nigdy przenigdy nie mogłam powiedzieć złego słowa o żadnej lekarce doktorze położnej z ktorą miałam styczność. Teraz tak trafiłam, po paru godzinach juz sie ogarnełam choć dalej mi przykro ze ktoś kto zajmuje sie ciezarnymi nie potrafi spytac o samopoczucie, zdrowie, pogratulować, cokolwiek miłego, tylko na każdym słowie ciąć riposty, jak gdyby tam siedział z musu
Może rasista jakiś ;). To żart.
Naprawdę jest tam tylko ten jeden? Daleko masz do innego?

reklama
Rasista może nie, widać taki charakter narcyzowy trochę. Innego nie ma, 20 km odemnie są prywatni lekarze, szukam jakiegoś pakietu na prowadzenie ciąży, może sie uda
Trzymam kciuki. Chociaż.... może miał taki dzień? Może jeszcze warto spróbować kolejną wizytę u niego, może się coś zmieni?

Dwie córki 8 i 3 lata.

Piękna beta!!!

2 lata to sporo, ale znam pary, które się starały 8 lat...

No i po co wyskakujesz z tymi poronieniami w 8tc, ooo ty kobieto niedobra ;). Ja w trzeciej ciąży, a wcale o tym nie wiedziałam :o. Pamiętajmy, że nic nie dzieje się bez powodu. Jak ma być dobrze to będzie, a jak dziecko będzie z wadami (złe geny itd.) to organizm sam się "pozbędzie" i to jest bardzo przykre i trudne, ale bobas nie miałby szans na przeżycie i musimy sobie zdawać z tego sprawę, bo te wczesne poronienia często oznaczają, że dziecko miało jakieś wady i nie byłoby zdolne do życia.

Roger Federer ma 2xbliźniaki :D. Zdarzają się bliźniaki jak już ktoś ma jedne to ma o wiele większe szanse niż zwyczajna kobieta, która nie ma w rodzinie bliźniaków.

Wlasnie pare miesiecy temu kolezanka urodzila pieknego synka po 8 latach staran. :)

Trzymam kciuki. Chociaż.... może miał taki dzień? Może jeszcze warto spróbować kolejną wizytę u niego, może się coś zmieni?
Wizytę mam za dwa tygodnie, do tego czasu będę szukać i najwyżej pojde jeszcze raz spróbować u niego, ale jak sie powtórzy historia to się z nim pozegnam. Nie chce później sie stresowac niepotrzebnie przed każdą wizytą bo to szkodzi malenstwu

Ale coś Ci się pomylilo z obliczeniami. Gdyby beta wzrosła o 102%, miałabyś wynik nieco ponad 80 (40 + 40). Jest, jak na screenie, który wrzuciła Daga: czyli te około 100% to dwudniowy przyrost a nie po 72h.

Edit: O sorki. Myślałam, że odpowiadam Malinie na wątku Starania 2018. :) szukałam na szybko jej postu. :)
masz rację! :)

reklama
Wlasnie pare miesiecy temu kolezanka urodzila pieknego synka po 8 latach staran. :)
To musiało być cudowne, tyle lat czekała i się doczekała, aż mam łzy wzruszenia.
Dzień dobry
Myślę, że mogę do Was dołączyć choć jeszcze się bardzo boję;)
My też się boimy, ale dzielimy się swoimi obawami i jest raźniej. Także dołączaj!
Wizytę mam za dwa tygodnie, do tego czasu będę szukać i najwyżej pojde jeszcze raz spróbować u niego, ale jak sie powtórzy historia to się z nim pozegnam. Nie chce później sie stresowac niepotrzebnie przed każdą wizytą bo to szkodzi malenstwu
Popieram. Trzeba ufać lekarzowi i czuć się bezpiecznie.

Do góry