reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

hej dziewczyny, spodziewam się czwarteggo dziecka, ajj . Nie wiem jak to będzie
Czekam z utesknieniem na usg aby wyeliminować bliżniaki. bo w rodzinie mam ich za dużo

reklama
Dokładnie... Czekanie jest straszne. Ja jeszcze tydzień poczekam. Dziś byłam zbadać kolejny raz betę i progesteron. Mam czasami lekkie plamienia więc wolałam sobie zrobić dla spokoju.Wyniki będę po południu. Nie mam zbytnio objawów poza bolacymi piersiami i zwrotami głowy przy wstawaniu z pozycji leżącej. Czy orientujecie się ile powinna wynosić dzisiaj moja beta? W poprzedni czwartek było 419(robione po 72h od pierwszego pobrania i przyrost był prawidłowy)... Ciekawe ile teraz po kolejnym tyg powinnam mieć..?
Na oko tak 4000-5000 mysle. Ale pewnie nawet 3000 bedzie dobrze. Daj znac jak beda wyniki :)
A jak się czujesz? I jak z myśleniem?
Bole dzis mi puscily, a myslenie,niee... wylaczone :) po co mam sie denerwowac. I tak co ma byc to bedzie.
Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.

Nova test czułość 25mlu:

Check & go (nie znam czułosci):

Pink test czulosc 25mlu:

To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Jutro wynik bety.
Super, zobaczymy jaka ta beta :) ,
Cześć!

Trochę toniemy w praniu po urlopie[emoji85][emoji85] i tak fart, ze mielismy na miejscu pralke i 3 prania zrobilam tam, a teraz reczniki, no i ubrania z dwóch ostatnich dni. Córka w fazie brudzenia się przy kazdym posiłku, więc trochę tego jest.

Mnie dzisiaj pobolewa brzuch, ale trochę robie, troche odpoczywam. No i te mdlosci. Bleh. Pamietam, ze w poprzedniej ciąży mnie mdlilo delikatnie, ale teraz to jest jakis dramat.

Dziewczyny, co Wy tak z tymi blizniakami?
[emoji23]
Nie chce Cie martwic ale z mdlosciami moze byc jeszcze gorzej kolo 8-9 tygodnia. Ja tez chce bliźniaki [emoji7] [emoji7]
A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.
Kawa i chlebki Wasa [emoji23] i chrzan, mniaaam

Mnie póki co zajmuje "wyprawka" dla starszaka. Szukam mu mebli, bo niedługo wykonczymy mu pokój. Pytanie; ile miały wasze dzieci jak przestały spać w łóżeczku ze szczebelkami?
2 latka miala cora
hej dziewczyny, spodziewam się czwarteggo dziecka, ajj . Nie wiem jak to będzie
Czekam z utesknieniem na usg aby wyeliminować bliżniaki. bo w rodzinie mam ich za dużo
Cześć Ania, bedzie dobrze. Jak dajesz rade z trójką to co tam jedno wiecej ;)

Liczba rozumiem Twoje obawy. Też byłam w 5 tygodniu na usg a właściwie pod koniec bo 5t6d a był tylko pęcherzyk 3mm. Więc jeszcze mniejszy niż Twój. Lekarz nie straszył na szczęście tylko powiedział że ciąża może być młodsza i że trzeba poczekać. Bety nie robiłam bo nie mam jak. Ale Twoja bardzo ładnie przerasta. A to 17tys miałaś przed wizytą na której był tylko pęcherzyk czy już po wizycie? Wiem że takie przyrosty potrafią być też przy pustym jaju ale wierzę że będzie u Ciebie dobrze. Ty chociaż ma jakieś objawy. A ja nadal bez objawów. No ale cycki mnie boleć raczej nie będą bo nadal karmię więc przyzwyczajone, nudności miałam tylko w 3 ciąży. Więc może tak bezobjawowo przejdę

Patuśka kurczę ale przecież dopiero byłaś na wizycie i mówiłaś że wszystko ok. A teraz coś wykryli??? Oby się szybko wyjaśniło.

No i witam kolejne mamusie [emoji16] ciężko wszystkich spamietac

Bylam przy becie okolo 1000. A Ty kiedy masz wizyte ?

A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.

Mam to samo..przez 4 dni pilam miete i jadlam suchary. Dzisiaj mi troche przeszlo, ale caly czas czuje mdlosci.

Cześć dziewczyny :) chętnie dołączę jeśli można :)
om 27.06.18
pierwsza beta 30.07 - 2455
druga beta 10.08 - 54381
Wg kalkulatora na dzień dzisiejszy to 7+2 czyli planowany poród na 03.04.19
10.08 byłam na pierwszej wizycie i usg na którym już uwidoczniono echo zarodka :) w jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy GS wielkości 26,7mm co odpowiada 7,4hbd.
Następna wizyta 23.08 i myślę, że już będę mieć założoną kartę ciąży.
To moja pierwsza ciąża i strasznie się denerwuje. Cały czas pobolewa mnie brzuch jak na @, do tego dochodzą bóle kręgosłupa, senność, bóle głowy i najgorsze - mdłości. Przez to nie mam apetytu, bo praktycznie wszystko co zjem powoduje u mnie ból żołądka i mdłości. Staram się ratować herbatą miętową lub tic tac miętowymi ale pomaga na krótko. Może coś polecicie na mdłości? Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry