reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

hej dziewczyny, spodziewam się czwarteggo dziecka, ajj . Nie wiem jak to będzie
Czekam z utesknieniem na usg aby wyeliminować bliżniaki. bo w rodzinie mam ich za dużo

reklama
Dokładnie... Czekanie jest straszne. Ja jeszcze tydzień poczekam. Dziś byłam zbadać kolejny raz betę i progesteron. Mam czasami lekkie plamienia więc wolałam sobie zrobić dla spokoju.Wyniki będę po południu. Nie mam zbytnio objawów poza bolacymi piersiami i zwrotami głowy przy wstawaniu z pozycji leżącej. Czy orientujecie się ile powinna wynosić dzisiaj moja beta? W poprzedni czwartek było 419(robione po 72h od pierwszego pobrania i przyrost był prawidłowy)... Ciekawe ile teraz po kolejnym tyg powinnam mieć..?
Na oko tak 4000-5000 mysle. Ale pewnie nawet 3000 bedzie dobrze. Daj znac jak beda wyniki :)
A jak się czujesz? I jak z myśleniem?
Bole dzis mi puscily, a myslenie,niee... wylaczone :) po co mam sie denerwowac. I tak co ma byc to bedzie.
Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.

Nova test czułość 25mlu:

Check & go (nie znam czułosci):

Pink test czulosc 25mlu:

To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Jutro wynik bety.
Super, zobaczymy jaka ta beta :) ,
Cześć!

Trochę toniemy w praniu po urlopie[emoji85][emoji85] i tak fart, ze mielismy na miejscu pralke i 3 prania zrobilam tam, a teraz reczniki, no i ubrania z dwóch ostatnich dni. Córka w fazie brudzenia się przy kazdym posiłku, więc trochę tego jest.

Mnie dzisiaj pobolewa brzuch, ale trochę robie, troche odpoczywam. No i te mdlosci. Bleh. Pamietam, ze w poprzedniej ciąży mnie mdlilo delikatnie, ale teraz to jest jakis dramat.

Dziewczyny, co Wy tak z tymi blizniakami?
[emoji23]
Nie chce Cie martwic ale z mdlosciami moze byc jeszcze gorzej kolo 8-9 tygodnia. Ja tez chce bliźniaki [emoji7] [emoji7]
A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.
Kawa i chlebki Wasa [emoji23] i chrzan, mniaaam

Mnie póki co zajmuje "wyprawka" dla starszaka. Szukam mu mebli, bo niedługo wykonczymy mu pokój. Pytanie; ile miały wasze dzieci jak przestały spać w łóżeczku ze szczebelkami?
2 latka miala cora
hej dziewczyny, spodziewam się czwarteggo dziecka, ajj . Nie wiem jak to będzie
Czekam z utesknieniem na usg aby wyeliminować bliżniaki. bo w rodzinie mam ich za dużo
Cześć Ania, bedzie dobrze. Jak dajesz rade z trójką to co tam jedno wiecej ;)

Liczba rozumiem Twoje obawy. Też byłam w 5 tygodniu na usg a właściwie pod koniec bo 5t6d a był tylko pęcherzyk 3mm. Więc jeszcze mniejszy niż Twój. Lekarz nie straszył na szczęście tylko powiedział że ciąża może być młodsza i że trzeba poczekać. Bety nie robiłam bo nie mam jak. Ale Twoja bardzo ładnie przerasta. A to 17tys miałaś przed wizytą na której był tylko pęcherzyk czy już po wizycie? Wiem że takie przyrosty potrafią być też przy pustym jaju ale wierzę że będzie u Ciebie dobrze. Ty chociaż ma jakieś objawy. A ja nadal bez objawów. No ale cycki mnie boleć raczej nie będą bo nadal karmię więc przyzwyczajone, nudności miałam tylko w 3 ciąży. Więc może tak bezobjawowo przejdę

Patuśka kurczę ale przecież dopiero byłaś na wizycie i mówiłaś że wszystko ok. A teraz coś wykryli??? Oby się szybko wyjaśniło.

No i witam kolejne mamusie [emoji16] ciężko wszystkich spamietac

Bylam przy becie okolo 1000. A Ty kiedy masz wizyte ?

A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.

Mam to samo..przez 4 dni pilam miete i jadlam suchary. Dzisiaj mi troche przeszlo, ale caly czas czuje mdlosci.

Cześć dziewczyny :) chętnie dołączę jeśli można :)
om 27.06.18
pierwsza beta 30.07 - 2455
druga beta 10.08 - 54381
Wg kalkulatora na dzień dzisiejszy to 7+2 czyli planowany poród na 03.04.19
10.08 byłam na pierwszej wizycie i usg na którym już uwidoczniono echo zarodka :) w jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy GS wielkości 26,7mm co odpowiada 7,4hbd.
Następna wizyta 23.08 i myślę, że już będę mieć założoną kartę ciąży.
To moja pierwsza ciąża i strasznie się denerwuje. Cały czas pobolewa mnie brzuch jak na @, do tego dochodzą bóle kręgosłupa, senność, bóle głowy i najgorsze - mdłości. Przez to nie mam apetytu, bo praktycznie wszystko co zjem powoduje u mnie ból żołądka i mdłości. Staram się ratować herbatą miętową lub tic tac miętowymi ale pomaga na krótko. Może coś polecicie na mdłości? Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry