reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Kasia - witaj :)

Joanna- ja mam 21.08 wizytę i też nie wiem jak to wytrzymam :D trochę dużo tego czekania, ale tak jak u Ciebie, mój ginekolog dziś wyjechał na urlop :) w sumie to lepiej bo u mnie dzisiaj 5+1 więc nie zaszkodzi mi poczekać. W dniu wizyty będę miała 6+6.

Kasia - witaj :)

Joanna- ja mam 21.08 wizytę i też nie wiem jak to wytrzymam :D trochę dużo tego czekania, ale tak jak u Ciebie, mój ginekolog dziś wyjechał na urlop :) w sumie to lepiej bo u mnie dzisiaj 5+1 więc nie zaszkodzi mi poczekać. W dniu wizyty będę miała 6+6.
A ja 8 + 3 [emoji53] zła jestem że tak późno, ale nic nie mogłam zrobić.

Ja póki co czuję się dobrze. Trochę bardziej senna ale mdłości na szczęście niewielkie. [emoji6] i jedyne co mi doskwiera to to, że do gina dopiero za 11 dni...
Mam takie pytanie, możesz mi powiedzieć, jak ustawić to w którym tygodniu ciąży się jest ? Szukam i szukam i nie wiem, gdzie to jest :)

Ciążę liczymy od pierwszego dnia ostatniej @, a dokładny tydzień i dzień określi lekarz przy USG bo cykle są różne, owulacja może wystąpić wcześniej lub później niż zwykle i wtedy ciąża jest starsza lub młodsza niż wynika z daty ostatniej @. Dlatego data porodu często jest inna z USG, a dzieciątko i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowe:p
Sandra kiedy mialas ostatnia @?

Dziewczyny robiłam hcg pierwszy wynik 64.3 po 48 godzinach 86.2. Strasznie mało wzrosło co to może oznaczać?
Faktycznie mało ale na razie nie ma się co przejmować niektóre tak mają. Ja bym zrobiła jeszcze jeden wynik za 48 i zobaczyła czy rośnie. Nie każdy wzrost musi być książkowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ciążę liczymy od pierwszego dnia ostatniej @, a dokładny tydzień i dzień określi lekarz przy USG bo cykle są różne, owulacja może wystąpić wcześniej lub później niż zwykle i wtedy ciąża jest starsza lub młodsza niż wynika z daty ostatniej @. Dlatego data porodu często jest inna z USG, a dzieciątko i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowe:p
Sandra kiedy mialas ostatnia @?
Wiem, ja to rozumiem :) Chodziło mi tylko o ten obrazek, który mniej więcej pokazuję tydzień ciąży :) Ale już poszukałam :)

Do góry