reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mujer, ma prawo ale to fikcja w wielu szpitalach, można sobie wpisać coś w planie porodu, a zdarza się, że nawet nikt tego nie przeczyta. Znam to trochę też od tej 2 strony niestety i wiele zależy od humoru położnej na która się trafi.
Joanna w Warszawie niestety nie jest lepiej ;/

reklama
Zabarwiony śluz jeszcze nie oznacza najgorszego, ja tez plamilam przy poprzedniej ciąży na trzy dni przed pierwsza wizytą ale położna stwierdziła ze to się zdaża i nie ma co panikowac, natomiast warto sprawdzić jeśli sie będzie nasilać. Może przejdz sie zrobić betę dzisiaj i w poniedziałek żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta

Tez tak pomyslałam i właśnie to zrobiłam i powtórzę jeszcze w poniedziałek to przededniu wizyta będę miała aktualne badania.

Nie spotkałam się, aby w Warszawie któraś nie miała kangurowania. Ze znieczuleniem to już różnie. Kurczę, ale trzeba walczyć o swoje prawa, bo będą robić co chcą.

3 dni przed porodem już chcieli wyciągać? Paranoja. Zwykle się czeka co najmniej tydzień po porodzie.

Może to od tych staranek coś się podrażniło i większe krwawienie jest? Albo poprostu od upałów? Nie przebywałaś na słońcu za duzo?

No codziennie w sumie jestem z 2h na słońcu rano i po południu bo opiekuję się dziewczynką 1,5 roczną i mimo wszystko choć trochę muszę z nią być na tym podwórku a żar z nieba się leje i ze mnie też się leje :/ albo gdzieś kiedyś czytałam, że to takie niby samoistne poronienie albo po prostu do niczego nie doszło , albo ostatnio jeszcze było przytulanko i to może jakoś wpłynęło, bo słyszałam gdzieś , że jak się podejrzewa ciąże to trzeba się wstrzymać na trochę z przytulankami... no sama nie wiem , która wersja odpowiednia - ale może masz rację to pewnie od tego gorąca, bo od gorąca silniejsze krwawienia są...

Ja na bliźniaki się nie nastawiam bo ostatnim razem przy stymulacji też były dwa pęcherzyki a mam jedno dziecko dla mnie to oznacza po prostu większe szanse ale... wiadomo może być różnie [emoji6][emoji16]

Tak kochana, ja też tak to odebrałam, że masz 2 pęcherzyki to po prostu w któryś się trafi - jak nie w jeden to w drugi :D nie wiem czemu takie skojarzenia , że bliźniaki :p

Ja już po wizycie. Wszystko dobrze. Serduszko bije [emoji173]️. CRL 0.38cm. Według OM dzisiaj mam 5t6d, a według usg 6t1d. Poród na 30.03, ale zostaje z Wami jeśli mogę.
IMG_1282.JPG

Załączniki

• IMG_1282.JPG
    IMG_1282.JPG
    241,8 KB · Wyświetleń: 191
Hej Dziewczyny ! Dołączam, mam nadzieję ... Ostatni okres 05.07 przy cyklach 24 dniowych. Od 5 dni pobolewa mnie w dole brzucha (takie lekkie okresowe, które zawsze miałam tylko w dzień @). Dajcie znać co sądzicie ... Wg kalkulatora 4tydz i 1 dzień - poród na 11 kwietnia 2019 :) Skakałabym do nieba ...

Witaj.
Ja też miałam ciągnięcia i bóle no i niestety przyszła do mnie dziś w nocy @ , a gdybym zaszła to miałabym identycznie jak TY ;) bo om miałam 5.07 i poród wychodził na 11kwietnia - ale już po wszystkim i będziemy starać się w tym cyklu :)

reklama
Do góry