reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pp wielkich trudach jedno i drugie śpi. Starszak zwykle nie śpi w dzień, więc się dziwię.

Mam 32 lata. Pappa dla mnie jest bezsensu. Tylko strach całą ciążę. Bo co mi to da, że wyjdzie 1:200 czy 1:50? Żeby być prawie w 100% pewnym to trzeba zrobić amniopunkcje lub nifty. Amnio jest inwazyjne i można poronić, nifty drogie.

Kwasu foliowego też nie biorę. Tylko pamiętajcie, że tego kwasu nie można za długo brać.
Dlaczego nie można? Teraz powszechna jest profilaktyka, że każda kobieta aktywna seksualnie powinna brać kwas foliowy cały czas. No i go się nie da przedawkować. Jest mnóstwo obszernych medycznych publikacji na ten temat.

reklama
Cześć, w poniedziałek miałam termin @, cykle 30 dni, dziś 33dc i nic. Od kilku dni brzuch boli jak na @ w sumie to od tygodnia, a ta nie przychodzi, test wczoraj wyszedł mi negatywny. Jutro chyba znowu spróbuje testować jak nic się nie zmieni. Mamy już córkę i bardzo byśmy się ucieszyli na kolejne bobo :)
Myślicie, że jest szansa na dwie kreski jeszcze?
Hej! :-) Zawsze jest dopóki okres nie zawita. Testuj jutro koniecznie!

Mama1990 witaj!

Coraz bardziej się stresuję, bo brzuch boli tak jakby @ miała się dziś lub jutro pojawić.
Dziewczyny, które macie już ciążę potwierdzoną chociaż dwiema kreseczkami czy też tak miałyście ? Wiem, że pisałyście już o tym, ale tak to jest, że najlepiej zapamiętuje się coś, gdy dotyczy to kogoś osobiście. Dajcie znać jak to było u Was w dniu przewidywanej @, a w rezultacie ona nie przyszła.

Mama1990 witaj!

Coraz bardziej się stresuję, bo brzuch boli tak jakby @ miała się dziś lub jutro pojawić.
Dziewczyny, które macie już ciążę potwierdzoną chociaż dwiema kreseczkami czy też tak miałyście ? Wiem, że pisałyście już o tym, ale tak to jest, że najlepiej zapamiętuje się coś, gdy dotyczy to kogoś osobiście. Dajcie znać jak to było u Was w dniu przewidywanej @, a w rezultacie ona nie przyszła.

Podpinam się do pytania :)
Ostatnio tak miałam, brzuch bolał jak na @, ale miałam też inne objawy czułam się jakby chora zmęczona, a teraz nic. Po piersiach nie poznam bo w poprzedniej ciąży nie zauważyłam jakieś różnicy, tkliwości itp. dopiero po porodzie urosły. Juz nie wiem co myśleć, mętlik totalny.

Dziewczyny,mnie do dziś chwilami pobolewa jak na @ a jej nie ma już 5 dni. Potwierdzone testem i betą, niestety u gin jeszcze nie na 100%. Kurczę, ja przy pierwszej ciąży nie kojarzę takiego pobolewania, ale może wtedy tak na to uwagi nie zwróciłam? Albobpo porodzie może jakoś czulsza jestem, bo i okres inaczej odczuwam.
Pogoda jest masakryczna, współczuję dziewczyną w zaawansowanej ciąży...

Był czas, że w 90% byłam pewna, że jestem w ciąży, a teraz mam dzień, w którym powinnam dostac @, mam taki ból przedmiesiączkowy i wariuję :((((

Był czas, że w 90% byłam pewna, że jestem w ciąży, a teraz mam dzień, w którym powinnam dostac @, mam taki ból przedmiesiączkowy i wariuję :((((
Spokojnie!!! Ja już tu kiedyś pisałam, że mnie brzuch bolał kilka dni jak na okres. Byłam pewna, że go dostanę lada chwila. Do tego stopnia, że kilka razy myślałam, że już się zaczęło. Jeden test robiłam w 32 dc i nic nie było, w 34 dc była już krecha druga widoczna z kilometra.
A już też nie miałam nadziei, nawet sobie piwko małe wypiłam nieświadoma między tymi testami, bo mi się często okres spóźniał po prostu i potem miałam wyrzuty sumienia...

Wiec testuj dzisiaj i tak nie wplyniesz na wynik. Moim zdaniem dzisiaj wyszlyby juz jakies cienie na 90%!!! I tak siedzisz i sie stresujesz. Wyjdzie negatywny to odblokujesz mysli i moze @ przyjdzie szybciej jesli ma przyjsc. Wyjdzie pozytyw to pijemy! Ale kakao tylko :rofl2:

reklama
Podpinam się do pytania :)
Ostatnio tak miałam, brzuch bolał jak na @, ale miałam też inne objawy czułam się jakby chora zmęczona, a teraz nic. Po piersiach nie poznam bo w poprzedniej ciąży nie zauważyłam jakieś różnicy, tkliwości itp. dopiero po porodzie urosły. Juz nie wiem co myśleć, mętlik totalny.
Mama1990 witaj! Nie ma @ jest nadzieja. To nasze forumowe motto.

Do góry