reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

wkoncu w domu, dość wyczerpujący dzień, przeszlam całe miasto dzisiaj po lekarzu :D

opisalam na wątku wizytowym dzisiejsze badanie. wszystko super :)

@Biegi93 ... nawet nie chce sobie wyobrażać co teraz musi przeżywać twoja znajoma.. ja chyba bym nie dała rady psychicznie udźwignąć takiej wielkiej straty na końcu ciąży.. z moimi skłonnościami z pewnością byłabym od razu na lekach pod obserwacja.. to jest straszne :(

reklama
Dziewczyny mam taki problem.
Przypomnialam sobie że na ostatniej wizycie 2 tyg temu podczas badania na samolocie gin powiedziała coś :.... Na opuszek palca .wtedy jakoś nie skojarzyłam bo powiedziała że na moje twardnienie brzucha przepisuje luteinę i teraz bardziej spacery niż bieganie.
I teraz uświadomiłam sobie że może chodziło jej o rozwarcie? Mam się bać? Bo w sumie nic nie mówiła że mam leżeć plackiem a szyjka ponad 4 cm.
Kolejna wizyta za tydzień

Hej, ja miałam rano połówkowe. Wszystko rozwija się poprawnie na ten moment. U mnie w Opolu nie ma sniegu, za to jakas ponura aura panuje, przyszlam od lekarza i spałam pol dnia.. Ponadto sliskie chodniki i chodze powoli jak pingwin.
@Biegi93 straszny dramat, az ciezko mi cokolwiek powiedzieć.. Mi sie też takie potworne rzeczy śnią, że nie wiem skąd to sie w ogóle bierze..

Dziewczyny mam taki problem.
Przypomnialam sobie że na ostatniej wizycie 2 tyg temu podczas badania na samolocie gin powiedziała coś :.... Na opuszek palca .wtedy jakoś nie skojarzyłam bo powiedziała że na moje twardnienie brzucha przepisuje luteinę i teraz bardziej spacery niż bieganie.
I teraz uświadomiłam sobie że może chodziło jej o rozwarcie? Mam się bać? Bo w sumie nic nie mówiła że mam leżeć plackiem a szyjka ponad 4 cm.
Kolejna wizyta za tydzień
A nie mozesz zadzwonic? Wytrzymaj ten tydzień. Skoro nie kazała lezec. Ja w poprzedniej ciazy, po badaniu na samolocie w 28 tyg. Uslyszalam, ze szyjka mocno skrócona, do tego na opuszek rozwarcie, mam lezec, nie gotowac, nie sprzatac, wstawac do wc i tyle. Doktor był starej daty, nie umial obslugiwac usg, wiec poszlam prywatnie do innego, zbadal mnie na fotelu i szyjke na usg. Szyjka dluga, zamknięta. Także nie martw się
[emoji8] jakby cos bylo nie tak, to od razu kazałaby Ci leżeć.

Ja jutro zaliczam laboratorium. Mam zbadac kwas moczowy, mocz bad. ogólne, morfologie i toxo igg. A o 16 wizyta z wynikami i USG. [emoji813]

A nie mozesz zadzwonic? Wytrzymaj ten tydzień. Skoro nie kazała lezec. Ja w poprzedniej ciazy, po badaniu na samolocie w 28 tyg. Uslyszalam, ze szyjka mocno skrócona, do tego na opuszek rozwarcie, mam lezec, nie gotowac, nie sprzatac, wstawac do wc i tyle. Doktor był starej daty, nie umial obslugiwac usg, wiec poszlam prywatnie do innego, zbadal mnie na fotelu i szyjke na usg. Szyjka dluga, zamknięta. Także nie martw się
[emoji8] jakby cos bylo nie tak, to od razu kazałaby Ci leżeć.

Ja jutro zaliczam laboratorium. Mam zbadac kwas moczowy, mocz bad. ogólne, morfologie i toxo igg. A o 16 wizyta z wynikami i USG. [emoji813]
Tylko że tak głupio dzwonić po 2 tyg nagle bo sobie przypomniałam ale myślę że skoro nie akazała leżęc i ogólnie nie zmartwiło ja to to chyba okej. Ja i tak leżę dużo albo pół dnia albo całe :p

Kurde, tez krwawicie z nosa i dziąseł ? Mnie dzisiaj poszła grubo krew z nosa a przy myciu zębów dziąsła też krwawią...
krew z nosa leciała mi prawie codziennie przez 2 tygodnie. powiedziałam lekarzowi na wizycie, zalecił nawilżać powietrze w nocy. odpalilismy nasz nawilżacz i od tej pory ani razu. a z dziąseł trochę też.

Mi w tej ciąży jeszcze z nosa się nie.zdarzyło, za to w poprzedniej potrafiło dosłownie siknąć, co było dla mnie pierwszy raz mega stresem, bo mi nigdy krew z nosa nie leciała. A dziąsła czasami mi teraz krwawią.

Jejku już 7 30 a ja jeszcze w łóżku!! Młody dziś jest hojny i śpi. Ooo już słyszę że ziewa... to poleżałam

reklama
Do góry