reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dla mnie największy problem z tą glukoza znaleźć na to czas... wypicie jej nie jest straszne a siedzenie 2 godziny w ciszy z książka....[emoji7][emoji847] super sprawa...[emoji23][emoji23] prawie jak relax w spa....

Zgadzam się w 100% [emoji3]

Nadrobilam tydzień nieobecności [emoji2957]

Wracając do tematu szyjek- szczerze przyznam że jak czytam iż znacie dokładną długość to się martwię. Mój lekarz stwierdził ostatnio tylko " twarda zamknięta i dluga".
Nie mam też pojęcia jak mam umiejscowione lozysko[emoji53]
Generalnie z lekarza jestem zadowolona ale chyba muszę to zacząć ciągnąć za język.

Co do krzywej cukrowej też jeszcze nawet mi nie wspominał i niej. Na razie miałam zadania domowe pomiary ciśnienia. Bo na wizycie mam zawsze powyżej 140/90. W domu mi nie przekracza 120.

Od kilku dni wreszcie czuje ruchy malucha. Wczoraj się razem że mną zdenerwował na jednego pracowników. Chyba chciał mu nakopac Ale macic i mój brzuch mu przeszkodził i oberwalam zdrowo rykoszetem [emoji1787]

W temacie zamkniętego forum. Należę do osób które jak nie mają nic mądrego albo wnoszacego do dyskusji do powiedzenia to się nie wypowiadam. Że to jest moja pierwsza ciąża a pytań mam więcej niż wiedzy to nie należę do zbyt wylewnych tutaj a z reguły zanim zadam pytanie to akurat ktoś właśnie pytał o twardniejacy brzuch, zaparcia czy brak ruchów. Poza tym pracuje i mam jeszcze zajęcia dodatkowe ( szykują się wydatki a bardzo dobrze się czuje i chce z tego korzystać jak długo się da) co niestety skutkuje brakiem czasu na udzielanie się na forum.

Życzę wszystkim miłego i ruchliwego (z punku widzenia maluchow) dnia [emoji6]

Mi też gin nie podaje długości szyjki, ale jak mówi, że prawidłowo, to nawet nie dopytuję.

Ja mam zawsze niskie ciśnienie (często nawet 90/50) więc jak mam przed badaniami 105 to i tak jest wysoko :p

U mnie podobnie [emoji6] W domu 90/60, a przed wizytą 120/70. A puls ostatnio miałam 120 [emoji57]

reklama
Witajcie dziewczyny,

Właśnie skończyłam nadrabiać zaległości w czytaniu forum po 9 dniach pobytu w szpitalu. Dziewczyny w środę trafiłam z mega bólem lewej strony kręgosłupa i wymiotami na IP i co się okazało kolka nerkowa. Rzekomo częsta przypadłość w ciąży. Ból nie do opisania, płakałam tak ściskało... Na szczęście z malutką wszystko w porządku. Jednak piszę dziewczyny, aby was ostrzec, żebyście nie bagatelizowały żadnych bóli w nerkach i pęcherzu, bo mogą one być objawem zbliżającej się kolki. Podczas pobytu poznałam chyba z 3 ciężarne z tym samym objawem. Najważniejsze to mega dużo pić ok 2-3 litrów dziennie. Powiem Wam, że cieszę się, że już w domu bo leżenie w szpitalu wykańcza nerwowo i psychicznie...
Dobrze że już po wszystkim i że mała zdrowa. Czy to nawraca?

Mogę podać przepis na sernik z rosą :D Zawsze mi wychodzi i jest bardzo smaczny Oczywiście jeśli nie chcesz rosy możesz zrobić bez tej warstwy i np polać czekoladą czy poprostu zostawić wierzch bez niczego :) Serniczek jest puszysty i nie zakleja mordki jak po niektóre [emoji14] Tylko to tak po 15 bo akurat jestem teraz u fryzjera :p
Poproszę!
Witajcie dziewczyny,

Właśnie skończyłam nadrabiać zaległości w czytaniu forum po 9 dniach pobytu w szpitalu. Dziewczyny w środę trafiłam z mega bólem lewej strony kręgosłupa i wymiotami na IP i co się okazało kolka nerkowa. Rzekomo częsta przypadłość w ciąży. Ból nie do opisania, płakałam tak ściskało... Na szczęście z malutką wszystko w porządku. Jednak piszę dziewczyny, aby was ostrzec, żebyście nie bagatelizowały żadnych bóli w nerkach i pęcherzu, bo mogą one być objawem zbliżającej się kolki. Podczas pobytu poznałam chyba z 3 ciężarne z tym samym objawem. Najważniejsze to mega dużo pić ok 2-3 litrów dziennie. Powiem Wam, że cieszę się, że już w domu bo leżenie w szpitalu wykańcza nerwowo i psychicznie...
Współczuję, jejku oby Ci już nie wróciło. Pamiętaj że jeśli masz wykupione jakieś ubezpieczenie na życie na przykład takie częściowo płacone przez pracodawcę, to możesz się ubiegać o wypłatę za każdy dzień pobytu w szpitalu, bo to już taki dłuższy pobyt to powinni respektowac

reklama
Do góry