reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja na I USG miala 3.7, teraz 3.3 i tez wpadlam w lekka panike, ale pani dr powiedziala ze pierwsza byla mierzona dopochwowo, a druga przez brzuch, wiec stad roznica i wszystko powyzej 2,5 to dobry wynik.
Jak chodze do przychodni to oni tam w ogole nie maja usg w gabinecie, lekarka mi tylko, ze tak to obrazowo przedstawie, wsadza palec w pochwe na sekunde i na tym polega badanie. Nastepnym razem ja chyba zapytam co ona w sumie sprawdza, ale zakladam, ze wlasnie szyjke...

Ja sie waham czy miedzy polowkowym a tym USG trzeciego trymestru sie jeszcze zapisywac na usg prywatnie, ale z drugiej strony-czy jest sens sobie wkrecac ze cos moze byc zle, skoro nic sie nie dzieje? Moze lepiej juz troche wyluzowac...

reklama
Ja na I USG miala 3.7, teraz 3.3 i tez wpadlam w lekka panike, ale pani dr powiedziala ze pierwsza byla mierzona dopochwowo, a druga przez brzuch, wiec stad roznica i wszystko powyzej 2,5 to dobry wynik.
Jak chodze do przychodni to oni tam w ogole nie maja usg w gabinecie, lekarka mi tylko, ze tak to obrazowo przedstawie, wsadza palec w pochwe na sekunde i na tym polega badanie. Nastepnym razem ja chyba zapytam co ona w sumie sprawdza, ale zakladam, ze wlasnie szyjke...

Ja sie waham czy miedzy polowkowym a tym USG trzeciego trymestru sie jeszcze zapisywac na usg prywatnie, ale z drugiej strony-czy jest sens sobie wkrecac ze cos moze byc zle, skoro nic sie nie dzieje? Moze lepiej juz troche wyluzowac...

Trzeba wyluzować ;) ciągle to sobie powtarzam, prosto nie jest, ale musimy :)

Ja od wczoraj mam taki zgon, że nie wiem jak żyje. Zapowiadała się grypa, ale wychodzi na grypę żołądkową. Gorączka, biegunka nie mam już siły. Na zasuszenie piję cole, po której mały szaleje na potęgę;)
Wczoraj wieczorem nadrobiłam posty, teraz usiadłam zobaczyć co tam dziś naskrobalyscie, no i znów 13 stron:/ nie wiem jak to robicie.
Piszecie o prezentach na święta dla bliskich, a dla siebie co wybralyście?
Miłego popołudnia wszystkim;)

Ja Was serdecznie moge zaprosic na okropnie brzmiacy watek ot. Otylosc w ciazy albo na nasza grupe wsparcia wagi ciężkiej. Bardzo fajne dziewczyny, obecnie siedzimy na fb, wiec postow troszke mniej ale myślę, ze znow wrocimy na forum. Ja startowa 88kg a w poprzedniej startowa 96kg. Sa dziewxzyny po 70kg ale i po 120. Bardzo jest nam tam milo :)

Bylam. Wiekszosc jest tam po 70 kilo i rozpaczaja, ze sa grube. To nie dla mnie.

Ja od wczoraj mam taki zgon, że nie wiem jak żyje. Zapowiadała się grypa, ale wychodzi na grypę żołądkową. Gorączka, biegunka nie mam już siły. Na zasuszenie piję cole, po której mały szaleje na potęgę;)
Wczoraj wieczorem nadrobiłam posty, teraz usiadłam zobaczyć co tam dziś naskrobalyscie, no i znów 13 stron:/ nie wiem jak to robicie.
Piszecie o prezentach na święta dla bliskich, a dla siebie co wybralyście?
Miłego popołudnia wszystkim;)
My dostaniemy od Mikołaja zdrowa dzidzie [emoji6][emoji6] Ale to dopiero w kwietniu [emoji6]

Ostatnia edycja:
Jejku ale serio dziś miałyście rozpisany poranek :-) ja od.rana w biegu, wreszcie mam chwilę żeby usiąść... byłam dziś z synkiem pierwszy raz u fryzjera i jestem z niego mega dumna, bez problemu dał skrócić loczki :-).

@sky_84 wiem po sobie, że w pierwszej ciąży ciężko zluzować, za to np w moim przypadku w drugiej, nie mam zbyt czasu na zamartwianie, bo tyle się dzieje dookoła mnie, że jak mam chwilę, to wieczorem padam jak trup. Jak ktoś mnie pyta który tc, to muszę w aplikacji sprawdzić ;-)

reklama
Właśnie pooklejalam drzwi w przedpokoju bo szykuje sie do malowania, usiadlam na chwile a mała szaleje jakby sie trwała do roboty dalej :p
Prezent dla siebie wybralam juz dawno ale ja po nowym roku mam urodziny odrazu wiec muszę jeszcze jeden wybrac:laugh2:

Do góry