reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@patuśka spisując z polowkowego sama się dziwilam bo niektóre nicki pierwszy raz widzę. i @Heda ma rację żeby dać im szansę i Ty. ja osobiście chyba bym nie brała. ale możemy ta listę potem zweryfikować bo jak nadal będzie tylko jeden post i koniec to nie widzę sensu aby być na zamkniętym. ;)

Dokładnie. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej ale chyba łatwiej usunąć jak dodać? Czy by usunąć kogoś też trzeba zawracać du... adminkom?
Myślę że luty/marzę to dobry termin na taką weryfikację. Zanim zaczniemy się rozpakować.

reklama
Mam luteine, magnez i lactovaginal. Zalecenie oszczędzania się. Czyli nie dźwigać, nie sprzątać całej chałupy na raz itp. ;) jutro rano jadę na kontrolę. Po tygodniu bo więcej nie wytrzymam. A ginek kazał po 3 tyg. Skrocila mi się od 2.11 z 4,66 cm do 29 czy 30.11 na 2,9 cm. Ale w pierwszej ciąży też mi się skracala.
Mój młody tak uciekał od usg że też nie mam zdjęcia fajnego a chciałam w 3d.

Teraz się tylko zastanawiam dlaczego on mi tej luteiny nie zapisał.

Teraz się tylko zastanawiam dlaczego on mi tej luteiny nie zapisał.
Ja też nic nie biorę. Widzisz to jest zależne od lekarza. Dzisiaj np. na szkole rodzenia położna mówiła o szyjce, że 3cm to jest dobra. Wiadomo jak się skraca to trzeba reagować. Jeśli się przejmujesz to idź do gina i zapytaj. Moja koleżanka przy 2.5cm miała założony pessar a mój powiedział, że taka szyjka jest jeszcze w miarę i do obserwacji. Też się zestresowałam, że tylko 3 cm a dziewczyny niektóre tutaj i ponad 4 mają. Ale ja w sumie wymusiłam to badanie bo tak stękałam, że chyba dla swojego spokoju mi zrobił. A tak to też bym nie wiedziala, bo mi powiedział, że mierzy się ją okolo 21tc. A w badaniu "ręcznym" które mam co wizytę on czuje czy jest dobra czy coś się dzieje.

Ja też nic nie biorę. Widzisz to jest zależne od lekarza. Dzisiaj np. na szkole rodzenia położna mówiła o szyjce, że 3cm to jest dobra. Wiadomo jak się skraca to trzeba reagować. Jeśli się przejmujesz to idź do gina i zapytaj. Moja koleżanka przy 2.5cm miała założony pessar a mój powiedział, że taka szyjka jest jeszcze w miarę i do obserwacji. Też się zestresowałam, że tylko 3 cm a dziewczyny niektóre tutaj i ponad 4 mają. Ale ja w sumie wymusiłam to badanie bo tak stękałam, że chyba dla swojego spokoju mi zrobił. A tak to też bym nie wiedziala, bo mi powiedział, że mierzy się ją okolo 21tc. A w badaniu "ręcznym" które mam co wizytę on czuje czy jest dobra czy coś się dzieje.
Mi w pierwszej ciąży ginek badał ręcznie i była dla niego cały czas ok a skrocila się bardzo. Niektóre kobiety mają krótką i taką ich uroda.
Gorzej jeśli się skraca za szybko. W pierwszej ciazy szyjke miałam zbadana dopiero w 30 tc a już miała 1,3 cm. Dlatego teraz kontroluje od 17 tc.
Nie ma co panikowac ale kontrolować od polowkowego trzeba.

Myślę ze nie zapisał bo masz jeszcze piękna długa szyjke a skrocila się tak mało że to może być poprostu błąd pomiaru.
Szyjka jest też na tyle elastyczna ze może się wydłużyć. Na pewno nie o 2 cm ale jakieś 0,2 to spoko :)

Dr też mówił, że elastyczna jak balonik i np jak dziecko w tym momencie naciska to wtedy jest krótsza. To możliwe?

reklama
Do góry