reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

A pytałaś może lekarza ? Bo ja to z tych martwiących się chyba za bardzo ...
Nie, nie pytałam. Jakoś nie zwracam na to uwagi. Wszystko jest dobrze, dobrze się czuje, wyniki dobre. Wiesz jeśli Cię to martwi to zapytaj przy najbliższej wizycie.

Mnie nie było 2,5 godziny i nie umiem tego nadrobić :p szaleństwo :p

reklama
Ufff ciężka była dzisiaj moja wizyta. Trwała bardzo długo, bo lekarz miał problemy, żeby wszystko posprawdzać. Synek nie współpracowal, chociaż wczoraj z nim rozmawiałam ;)

Do tego mój lekarz powoli ma mnie dość ;)
Na kłucia w pochwie powiedział, że tak musi być, gdy zobaczył jak dzidziul tam naciska. Miał problem ze zbadaniem serca, więc badajac szyjkę dopochwowo, zbadał też serduszko. Tak mi tam podociskał, że szok. Myślałam, że zemdleję. Uznał, że jestem wyjatkowo wrażliwa. Do tego szyjka tydzień temu miała 42mm, a dzisiaj 36. Uznał, że tak może być i tego się trzymam, bo inaczej zwariuję. Chyba u którejś z Was tak ostatnio było?
Mi sie skrocila ale o wiele bardziej niż tobie. Mam juz krótsza niz 3 cm takze jak dla mnie nie masz sie czym martwić :)

Mi sie skrocila ale o wiele bardziej niż tobie. Mam juz krótsza niz 3 cm takze jak dla mnie nie masz sie czym martwić :)

Dzięki Magda :) mój lekarz jest wyjatkowo wyluzowany. Po jakim czasie idziesz sprawdzić? I dostałaś na to jakieś leki? I z ilu w ciagu jakiego czasu się skróciła?
W ogóle to chciałam mieć z dzisiejszej wizyty piękne foto i film, a dr sie śmiał, bo powiedział, że on tu dzisiaj ma w planie wszystko dokładnie przebadać, a na zdjecie i film to synek jest źle ułożony.

Do tego szyjka tydzień temu miała 42mm, a dzisiaj 36. Uznał, że tak może być i tego się trzymam, bo inaczej zwariuję. Chyba u którejś z Was tak ostatnio było?
Ja w 18tc miałam mierzoną i miała 3cm. A teraz w poniedziałek znowu będzie mierzył a to będzie 21tc. Powiedział, że jest wszystko dobrze i szyjka ma dobrą długość. Także 3maj się tego co lekarz mówi. Na pewno zareaguje jak będzie trzeba :)

Ale masz zalecenie lezenia? Przepraszam jesli pisalas, duzo postow do ogarniecia.
Mam luteine, magnez i lactovaginal. Zalecenie oszczędzania się. Czyli nie dźwigać, nie sprzątać całej chałupy na raz itp. ;) jutro rano jadę na kontrolę. Po tygodniu bo więcej nie wytrzymam. A czułam i nadal czuję się dobrze.

Dzięki Magda :) mój lekarz jest wyjatkowo wyluzowany. Po jakim czasie idziesz sprawdzić? I dostałaś na to jakieś leki? I z ilu w ciagu jakiego czasu się skróciła?
W ogóle to chciałam mieć z dzisiejszej wizyty piękne foto i film, a dr sie śmiał, bo powiedział, że on tu dzisiaj ma w planie wszystko dokładnie przebadać, a na zdjecie i film to synek jest źle ułożony.
Mam luteine, magnez i lactovaginal. Zalecenie oszczędzania się. Czyli nie dźwigać, nie sprzątać całej chałupy na raz itp. ;) jutro rano jadę na kontrolę. Po tygodniu bo więcej nie wytrzymam. A ginek kazał po 3 tyg. Skrocila mi się od 2.11 z 4,66 cm do 29 czy 30.11 na 2,9 cm. Ale w pierwszej ciąży też mi się skracala.
Mój młody tak uciekał od usg że też nie mam zdjęcia fajnego a chciałam w 3d.

Ja po schudnięciu juz 10 kilo w ciazy waze wiecej. To juz bedzie moja walka do konca zycia. Dobrze, ze chociaz ciaza mnie narazie "oszczedza". Dziewczyny tutaj sa bardzo szczuple z tego co narazie widzialam :) u Ciebie moze dziecko sie lepiej pokaze nastepnym razem i nie bedzie problemu. Ale lozysko moze zaslaniac ostatnio mi kolezanka wspominala, ze u niej tak bylo.

A co do brzucha, ja mam bardzo duzy i to nie tluszcz bo chudne, a brzuch rosnie ;)
Ja Was serdecznie moge zaprosic na okropnie brzmiacy watek ot. Otylosc w ciazy albo na nasza grupe wsparcia wagi ciężkiej. Bardzo fajne dziewczyny, obecnie siedzimy na fb, wiec postow troszke mniej ale myślę, ze znow wrocimy na forum. Ja startowa 88kg a w poprzedniej startowa 96kg. Sa dziewxzyny po 70kg ale i po 120. Bardzo jest nam tam milo :)

reklama
Do góry