reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej kochane...
Zmienię troszę (burzliwy już) temat płci .... Jakie macie zdanie na temat używania/ bądź nie używania laktatora?? Zastanawiam się na kupnem ręcznego laktatora Avent.... 10 lat temu po urodzeniu córci krótko miałam pokarm....karmiłam zaledwie m-c czasu.... Milam laktator od siostry, ale szczerze mówiąc nie pamietam już czy go uzywalam ??
Ja mam ten ręczny z aventa. Uzywalam jak chciałam wyjść bez małego. Dało sie go oszukać do ok 2 miesięcy, później nie chciał z żadnej butelki, wypijal po troszkę, więc nie było łatwo go zostawiać dopóki nie weszło inne jedzenie dodatkowo zeby biedny głodny nie chodził ale to tak po skończeniu 6 miesięcy dopiero. Tak czy siak laktator sie przydaje, nawet do pobudzenia laktacji

Załączniki

• IMG_20181130_161833.jpg
    IMG_20181130_161833.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 63
reklama
Hej kochane...
Zmienię troszę (burzliwy już) temat płci .... Jakie macie zdanie na temat używania/ bądź nie używania laktatora?? Zastanawiam się na kupnem ręcznego laktatora Avent.... 10 lat temu po urodzeniu córci krótko miałam pokarm....karmiłam zaledwie m-c czasu.... Milam laktator od siostry, ale szczerze mówiąc nie pamietam już czy go uzywalam ??
Ja mam ręczny a kupiłam dopiero wtedy gdy miałam problemy z laktacja. Miałam mało pokarmu potem miałam za dużo i delikatnie to regulowalam młodym i laktatorem. Nie sciagalam większych ilości mleka więc elektryczny nie był mi potrzebny. Miałam syna przy Sobie a wychodziłam na Max 2 godz.

Zrobiłam tydzień temu posiew. Chciałam z kanału szyjki. M odebrał dzisiaj wyniki a tam wymaz z pochwy. I chyba znowu pójdę zrobić... Mówiłam wyraźnie, pani jakoś nie zrozumiała.

Właśnie dzisiaj rozmawiałam z mężem o laktatorze. Dostałam od koleżanki elektryczny Avent. Twierdzi, że używała tylko kilka razy, ale chyba kupię nowy.
Ewentualnie mozesz rozwazyc zakup nowych czesci, a zostawic silniczek. Byc moze wyjdzie taniej, a wtedy o higiene nie bedziesz musiala sie martwic
Ja mam ten ręczny z aventa. Uzywalam jak chciałam wyjść bez małego. Dało sie go oszukać do ok 2 miesięcy, później nie chciał z żadnej butelki, wypijal po troszkę, więc nie było łatwo go zostawiać dopóki nie weszło inne jedzenie dodatkowo zeby biedny głodny nie chodził ale to tak po skończeniu 6 miesięcy dopiero. Tak czy siak laktator sie przydaje, nawet do pobudzenia laktacji
Moja tez nie byla butelkowa po pierwszym miesiacu. Tylko cycus i cycus. Tym razem planuje dac smoczek, jak laktacja diee unormuje.

A dziewczyny czy któraś z Was usłyszała może od gin że ma dużą macice? Bo mi moja powiedziała że jak w 24 tyg a jestem w 22, oczywiście nie zapytałam się o czym to świadczy... a teraz mnie to nurtuje ale wolę nie sprawdzać w Google.

Witam, zagladam na tyle rzadko, ze bez sensu abym sie gdzies udawala na watki zamknięte. Zanim jednak mnie poblokujecie chcialam Wam goraco polecic zebyscie po polowkowych zaczely smarowac sutki lano.ziaja. To czysta lanolina, opakowanie malutkie ale wystarcza spokojnie na te pol ciazy + pierwszy okres karmienia. Ja i moje 2 kolezanki smarowalysmy regularnie i nie mialysmy ani jednej krostki na sutkach, zadnej ranki, nic. Po 3 prenatalnych polecam 2 razy dziennie, na razie raz dziennie. Z medeli taka sama masc kosztuje ok 40zl, z ziaji 10... Jest o niebo lepsza od malantanu (chyba), ktory tez probowalam i bepanthenu, ktory tez uxywalam w szpitalu. Taka rada na odchodne :D
otwarty wątek też będzie. mi nie zależy żeby być na zamkniętym. nie wiem dlaczego jest takie parcie. co mam napisać i tak napiszę :-) :)

reklama
A dziewczyny czy któraś z Was usłyszała może od gin że ma dużą macice? Bo mi moja powiedziała że jak w 24 tyg a jestem w 22, oczywiście nie zapytałam się o czym to świadczy... a teraz mnie to nurtuje ale wolę nie sprawdzać w Google.
Pierwsze slysze, ale wez nie czytaj internetow... bedziesz sie stresowac niepotrzebnie

Do góry