reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam

@Golonka Nie przejmuj się tym. Tak już jest, że jedne z nas ciążę przechodzą lepiej drugie gorzej. Do niedawna tez miała takie odczucia. Mdłości, słabo mi było, ciągłe byłam zmęczona. To na szczęście u mnie minęło. A tak samo jak Ty napalilam się, że jak tylko wejdę w drugi trymestr to wszystkie objawy minął jak ręką odjal. Nic bardziej mylnego. Od razu nie minęło, powoli z dnia na dzień czułam się lepiej. Jeszcze nie dalej jak dwa dni temu dwa razy wymiotowalam w ciągu dnia. Także uszy do góry :) Będzie lepiej :)

@delicious ja mam 22.11 :) na 10.30, tym razem nie będę się stresować cały dzień ;) szkoda tylko że bez męża :(
Super, ja też mam 10:30 :).

@Heda jak to wygląda cudownie, wypiłabym :-) :). Zdrowiej szybko.

Co do alkoholu, miewam ochotę na wino :cool2:.

Chodzę ostatnio rozmarzona, żyję już świętami, z zimowych miesięcy najbardziej lubię grudzień ze względu na święta właśnie.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam
Jestem aktualnie w 20t4d i również zdarzają mi się zawroty głowy itp. Staram się po prostu przy wstawaniu robić to wolniej lub więcej etapowo. I niestety też często mam bóle głowy [emoji853] paracetamol dużo nie daje, ale staram się wtedy dużo leżeć i smaruję skronia taką maścią z tygrysem..mam wrażenie że dzięki temu ból lekko łagodnieje.

reklama
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, nawet bardzo, chociaż na bieżąco jestem w postach.

Ciężki czas, choroby, problemy ostatni tydzień to już Wogole masakryczny... tragedia po sąsiedzku, jak normalnie podchodzę do wiekszosci rzeczy dość chłodno tak od tygodnia nie mogę dojść do siebie...

Mój bobas też mniej się rusza, ale zauważyłam, że jak inhaluje młodego, on opiera się o brzuch to zawsze zacznie smyrac :-) :) 26 polowkowe jakoś teraz dużo szybciej czas mi ucieka
Niestey włączyła mi się już panika porodowa. Powiem wam że 1 poród jest prostszy, niby się naczytalam ,naogldalam tego wszystkiego za pierwszym razem ,żeby mną tak ruszyło i żeby wiedzieć jak to jest rzeczywiście, ale teraz się bardziej boje.. naprawdę zaczynam panikowac, w ogóle jak tak widzę coraz wiekszy ten brzuch to coraz bardziej się boję. Chyba nie jestem z tych kobiet , stworzonych do bycia w ciąży i rodzenia :p

Do góry