reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja dzisiaj z rana już byłam oddać do badania krew i mocz wyniki po południu. I poczułam w końcu że zbliżają się święta bo jest taaak zimno i szron wszędzie że ho ho [emoji23]

Co do wczorajszego porównywania wagi dzieciaczkow...dziewczyny spokojnie teraz maluchy będą rosły różnie w zależności od genów i innych predyspozycji i naprawdę nie ma co się martwić że u jednej maluszek waży tyle a u drugiej w tym samym tygodniu ciazy. Dopóki lekarz nie mówi o żadnych odchyleniach poniżej normy to naprawdę nie ma co się stresować na zapas [emoji6][emoji4]

reklama
Siedzę, jem kanapki z serkiem i studiuje posty. Się ich namnożyło :p
Fajnie się czyta Wasze odczucia dotyczace ruchów. U mnie 17t6d i nic. Dosłownie. Czasem się zastanawiam czy jest wszystko ok. Aż się boję tej wizyty w poniedziałek.
A co do wina.. Ja uwielbiam Martini białe. I ostatnio jak byliśmy na imprezie kumpela obok mnie wylala na obrus i chciała to scierac a ja do niej 'nieee czekaj tak ładnie pachnie..' i wyszło na to że wąchałam obrus :p. W lodówce mam łomże 0 i pije ją z sokiem.
Gratulacje dziewczyny pozytywnych wyników badań :)

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam

Moja mikstura się grzeje. Na wieczór będzie gotowa. Wygrałam dzieci na spacer... I sprzątam... A właściwie to pije herbatkę z miodem cytryna i syropem z pigwy...
received_2758974624327012.jpeg

Załączniki

• received_2758974624327012.jpeg
    received_2758974624327012.jpeg
    26,3 KB · Wyświetleń: 351
Ja jeszcze niedawno, może tydzień, półtora temu czułam maluszka raz po raz, a teraz wiem kiedy się budzi, w dzień sobie bryka czy ma czkawke, wieczorem szaleństwa w brzuszku jak mama odpoczywa i po pewnym czasie cisza, mały zasypia:) super uczucie;) wg om dziś zaczynam 20 tydz, wg USG 19+3
Ja też już skumalam rytm dnia :p rano wstaje tzn jeszcze leżę poczekam chwilę i też się budzi dziś to ostro bo aż na brzuchu bylonwidac :) po obiedzie fika i wieczorem to już troszkę dłużeej :) czasami się rusza tak co 2 czy 3 godziny ale to raczej takie pojedyncze ruchy :)

Ja też zanim wstanę czekam na kopaniaczki na dzień dobry :)

@Heda ja też robię podobny syrop cytryna i imbir zalewam miodem, pycha do herbatki.

U nas rano był 1 stopien, a teraz mamy 4,wiec chłodny dzień się zapowiada, ale ja lubię, w końcu najwyższa pora.

Ja też zanim wstanę czekam na kopaniaczki na dzień dobry :)

@Heda ja też robię podobny syrop cytryna i imbir zalewam miodem, pycha do herbatki.

U nas rano był 1 stopien, a teraz mamy 4,wiec chłodny dzień się zapowiada, ale ja lubię, w końcu najwyższa pora.

To mniej więcej to samo ale dałam pomarańczy więcej bo będę maluchy faszerować póki ich jeszcze nie wzięło.
U nas też chłodno na dworze mrozów jeszcze nie ma. I w sumie jak na październik to ciepło.

reklama
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam
Mi też się teraz słabo robi. Ostatnio prawie zemdlalam. Jak czuję się źle to muszę się położyć z nogami do góry.

Do góry