reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja dzisiaj z rana już byłam oddać do badania krew i mocz wyniki po południu. I poczułam w końcu że zbliżają się święta bo jest taaak zimno i szron wszędzie że ho ho [emoji23]

Co do wczorajszego porównywania wagi dzieciaczkow...dziewczyny spokojnie teraz maluchy będą rosły różnie w zależności od genów i innych predyspozycji i naprawdę nie ma co się martwić że u jednej maluszek waży tyle a u drugiej w tym samym tygodniu ciazy. Dopóki lekarz nie mówi o żadnych odchyleniach poniżej normy to naprawdę nie ma co się stresować na zapas [emoji6][emoji4]

reklama
Siedzę, jem kanapki z serkiem i studiuje posty. Się ich namnożyło :p
Fajnie się czyta Wasze odczucia dotyczace ruchów. U mnie 17t6d i nic. Dosłownie. Czasem się zastanawiam czy jest wszystko ok. Aż się boję tej wizyty w poniedziałek.
A co do wina.. Ja uwielbiam Martini białe. I ostatnio jak byliśmy na imprezie kumpela obok mnie wylala na obrus i chciała to scierac a ja do niej 'nieee czekaj tak ładnie pachnie..' i wyszło na to że wąchałam obrus :p. W lodówce mam łomże 0 i pije ją z sokiem.
Gratulacje dziewczyny pozytywnych wyników badań :)

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam

Moja mikstura się grzeje. Na wieczór będzie gotowa. Wygrałam dzieci na spacer... I sprzątam... A właściwie to pije herbatkę z miodem cytryna i syropem z pigwy...
received_2758974624327012.jpeg

Załączniki

• received_2758974624327012.jpeg
    received_2758974624327012.jpeg
    26,3 KB · Wyświetleń: 345
Ja jeszcze niedawno, może tydzień, półtora temu czułam maluszka raz po raz, a teraz wiem kiedy się budzi, w dzień sobie bryka czy ma czkawke, wieczorem szaleństwa w brzuszku jak mama odpoczywa i po pewnym czasie cisza, mały zasypia:) super uczucie;) wg om dziś zaczynam 20 tydz, wg USG 19+3
Ja też już skumalam rytm dnia :p rano wstaje tzn jeszcze leżę poczekam chwilę i też się budzi dziś to ostro bo aż na brzuchu bylonwidac :) po obiedzie fika i wieczorem to już troszkę dłużeej :) czasami się rusza tak co 2 czy 3 godziny ale to raczej takie pojedyncze ruchy :)

Ja też zanim wstanę czekam na kopaniaczki na dzień dobry :)

@Heda ja też robię podobny syrop cytryna i imbir zalewam miodem, pycha do herbatki.

U nas rano był 1 stopien, a teraz mamy 4,wiec chłodny dzień się zapowiada, ale ja lubię, w końcu najwyższa pora.

Ja też zanim wstanę czekam na kopaniaczki na dzień dobry :)

@Heda ja też robię podobny syrop cytryna i imbir zalewam miodem, pycha do herbatki.

U nas rano był 1 stopien, a teraz mamy 4,wiec chłodny dzień się zapowiada, ale ja lubię, w końcu najwyższa pora.

To mniej więcej to samo ale dałam pomarańczy więcej bo będę maluchy faszerować póki ich jeszcze nie wzięło.
U nas też chłodno na dworze mrozów jeszcze nie ma. I w sumie jak na październik to ciepło.

reklama
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Zaczęłam właśnie 18 tydzień. Czy zdarzały wam się osłabienia w 2 trymestrze? Podobno miał być taki pełen energii, a mi sie robi chwilami tak słabo, że musze sie połozyc bo odlecę. Poradzcie cos, bo zaczynam sie martwić. W poniedziałek idę do kontroli, bo i tak siedzę w domu z powodu migren. Pozdrawiam
Mi też się teraz słabo robi. Ostatnio prawie zemdlalam. Jak czuję się źle to muszę się położyć z nogami do góry.

Do góry