reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Karuska ja w tej ciąży ostatnio byłam u ginka na dodatkowej wizycie bo mnie bardzo bolało. Okazało się ze nic groźnego ale w pierwszej ciąży było inaczej i teraz spanikowalam. Nie spodziewałam się że ból może być tak duży. No ale jak ginek puknal głowica USG w jajnik to już wiedziałam co mnie tak napierdziela.

reklama
A co do bólu to mnie mecza bardzo pachwiny i spojenie najgorzej jest jak położę się wieczorem na kanapie i w nocy,ciezko zmienić pozycje.

Ja chyba sama bym nie chciała być przy czyjejś cesarce, przecież to operacja, coś może pójść źle i będą lekarze musieli reanimować czy podejmować szybkie dycyzje i panikująca osoba towarzysząca będzie tam zbędna. Przecinają skórę, odsuwają mięśnie i przecinają macicę (która jest najbardziej ukrwiona w całym naszym ciele), dziecko czasem też nie chce wyjść i muszą się siłować tam, odczekać ile trzeba, odciąć pępowinę, wyrzucić łożysko i jak najszybciej brać się za szycie, bo krwotok z macicy jest ogromny i sporo krwi można przy tym stracić. Otwierają też od środka szyjkę macicy, żeby reszta krwi miała jak wypłynąć i liczą na to, że macica sama zacznie się obkurczać, bo zrozumie, że dziecka już nie ma, ale nie zawsze tak jest i wtedy dają leki mając nadzieję, że pomoże, bo to niebezpieczna sytuacja. My widzimy cesarkę jako małą bliznę na brzuchu, ale tych blizn w środku jest więcej i to zwykła operacja, podczas którejś coś może pójść źle. Przy sn nie wyobrażam sobie, żeby mi męża wygonili :D
@Mujer jeszcze nie wiem gdzie. Znajoma 3 tygodnie temu rodziła na Karowej i bardzo poleca. Myślałam nad Inflancką albo Żelazną ale muszę jeszcze sporo poczytać na ten temat. Ty już masz któryś przetestowany i wybrany? :)

Ja właśnie idę na pierwsza wizytę do przychodni przy szpitalu gdzie będę rodzic, zobaczymy jak to tak wyglada.

Co do boli brzucha to ja w pewnym momencie już przy każdym wstawaniu z fotela czułam brzuch, czasem nie mogłam dojść do toalety :/ ale nagle minęło, teraz to nawet krzyż mnie przestał bolec, może się jakoś więcej ruszałam w ubiegłym tyg? Albo po prostu to już taki etap, chociaż przy Was nie jestem zbyt zaawansowana bo skończyłam właśnie 17 tydzień. A mój syn również sobie stoi na moim pęcherzu i czasem co 5 minut muszę iść do łazienki, ale lekarka mówiła ze to normalne :)

A jeśli chodzi o seks to mam takie sny ze o matko...poranki mam bardzo miłe w każdym razie :p

Dziewczyny a co do ruchów to czujecie je cały czas w tym samym miejscu ? Ja do tej pory czułam niziutko po lewej stronie i wiedziałam ze siedzi na pupie, a od dzisiaj tam nic już nie czuje, a to czuje takie wypychanie pod pępkiem. Możliwe ze się nagle obróciła ?

Dziewczyny a co do ruchów to czujecie je cały czas w tym samym miejscu ? Ja do tej pory czułam niziutko po lewej stronie i wiedziałam ze siedzi na pupie, a od dzisiaj tam nic już nie czuje, a to czuje takie wypychanie pod pępkiem. Możliwe ze się nagle obróciła ?
Pewnie. One tam kręcą się na wszystkie strony. Na razie maja miejsce

reklama
Oczywiście. Podobno dzidzie mają tam jeszcze sporo miejsca. ;)

Do góry